معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۴/۳۱- ۱۵:۰۳ - مشاهده: ۱۴۷

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه سوم تیر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

 صدها باغدار در ننگرهار وسایل باغداری دریافت کردند

مسئولین ریاست زراعت، آب‌رسانی و دام‌پروری ننگرهار، برای صدها باغدار وسایل باغداری توزیع کردند. به گفته یک مسئول ریاست زراعت، این ریاست به همکاری موسسه اکشن اید و دفتر UNDP، برای 500 باغدار بسته‌های وسایل باغداری توزیع کرد. این بسته‌های وسایل باغداری شامل پمپ دوا پاشی، قیچی شاخ برُی، اره، کراچی دستی، داروی شیمیایی، 25 کیلو کود سیاه و 50 کیلو کود سفید است. این وسایل برای باغداران شهرستان‌های چپرهار، شیرزاد، خوگیانی، دره نور، رودات، مومندر، کوت، اچین، سرخ‌رود و لعل پور؛ به خاطر تقویت باغداری و جلوگیری از کشت مواد مخدر داده شد. در مراسم توزیع این وسایل، مسئولین ریاست زراعت ننگرهار، در صحبت‌های شان برای باغداران درزمینه حفاظت بهتر و پرورش درختان و همچنان به دست آوردن حاصل بهتر و بیشتر، مشاوره‌های لازم نیز دادند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/صد-ها-باغدار-در-ننگرهار-وسایل-باغداری-د/

نگرانی صادرکنندگان میوه تازه در ننگرهار از روند صادرات کالاها به پاکستان

صادرکنندگان میوه تازه و سبزی‌ها در ننگرهار می‌گویند در روند صادرات کالاهایشان به پاکستان با مشکلات زیادی مواجه هستند. آنان می‌گویند از یکسو پاکستان تعرفه را بالا برده و از سوی دیگر هرازگاهی گذرگاه تورخم را مسدود می‌کند که این کار سبب می‌شود تا اموال شان از بین برود. این صادرکنندگان از امارت اسلامی می‌خواهند تا این مشکل را حل کند. در همین حال، مسئولین اتحادیه صادرکنندگان سبزی و میوه تازه در ننگرهار نیز از عملکرد دولت پاکستانی شکایت دارند و می‌گویند که هنگام صادرات زیان‌های زیاد را متحمل می‌شوند.

خواجه محمد، معاون اتحادیه صادرکنندگان سبزی و میوه تازه در ننگرهار گفته است، پاکستان با استفاده از موقع، هنگام تولید میوه‌جات و سبزی‌ها محصول خود را زیاد می‌سازد که تاجر نمی‌توانند اموال خویش را به پاکستان صادر کنند. در همین حال، مقامات محلی این استان همچنان گفته‌اند تلاش دارند تا این مشکلات را از طریق گفتگو با طرف پاکستانی حل کنند. صدیق‌الله قریشی بدلون، آمر ریاست اطلاعات و فرهنگ ننگرهار گفت جانب پاکستان با ما وعده هم کرده‌ است که این مشکلات را از راه تفاهم حل می‌کند، اما متأسفانه باوجود وعده آن‌ها بازهم راه‌بند می‌شود. امارت اسلامی‌کوشش می‌کند وقتی که گذرگاه بند می‌شود و تاجر زیان می‌بینند، به راه بدیل فکر کند. مسئولین محلی ننگرهار نیز از تلاش‌ها برای ایجاد سردخانه‌ها برای نگهداری سبزی و میوه تازه خبر داده و گفته‌اند که با این کار می‌توانند جلو از بین رفتن کالاهای صادراتی سریع‌ الفساد را بگیرند.

https://www.ariananews.af/fa/نگرانی-صادرکنندگان-میوه-تازه-در-ننگره/

نهایی شدن طرح تولید برق خورشیدی در پارک‌های صنعتی حصار شاهی و شیخ مصری ننگرهار

در نشست نوبتی کمیته سرمایه‌گذاری بین الوزارتی، طرح تولید برق خورشیدی در پارک‌های صنعتی حصار شاهی و شیخ مصری ننگرهار نهایی شد و برای منظوری به کمیسیون اقتصادی فرستاده شد. دفتر مطبوعاتی معاونت اقتصادی ریاست الوزرا در خبرنامه‌ای نوشته است در نشست نوبتی کمیته سرمایه گذاری بین الوزارتی که در کاخ مرمرین برگزار شد، روی طرح‌های سرمایه‌گذاری برای تولید ۴۰ مگاوات برق خورشیدی در شهرک‌های صنعتی حصار شاهی و شیخ مصری ننگرهار و تعدادی از طرح‌های سرمایه‌گذاری در سایر بخش‌ها بحث شده است.

در این نشست پس از بحث همه‌جانبه، طرح تولید برق خورشیدی در پارک‌های صنعتی حصار شاهی و شیخ مصری ننگرهار نهایی شد و برای منظوری به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.

https://www.bakhtarnews.af/dr/طرح-تولید-برق-خورشیدی-در-پارکهای-صنع/

اجراشدن بیش از ۷۶ میلیون دلار پروژه‌های عمرانی در ننگرهار در سال گذشته

رئیس اقتصاد ننگرهار می‌گوید، سال گذشته به ارزش بیش از ۷۶ میلیون دلار پروژه‌های عمرانی از سوی مؤسسات داخلی و خارجی در این استان اجراشده است. به گفته مسئولین، این پروژه‌ها شامل ساخت راه‌ها، جاده‌ها، کانال‌ها و تعمیرات مدارس و بیمارستان‌ها و سایر پروژه‌های عام‌المنفعه شامل می‌باشد. مولوی عطاالرحمن فاتح، رئیس اقتصاد استان ننگرهار دستاوردهای سال گذشته خود را با خبرنگاران در دفتر رسانه‌های این استان شریک می‌ساخت، این اظهارات را بیان داشت. وی افزود، ریاست اقتصاد هماهنگی خوبی را میان مؤسسات داخلی و خارجی و ادارات حکومتی در این استان ایجاد کرده که بر اساس آن، کارهای اجرای پروژه‌ها نیز به‌سرعت انجام می‌شود. وی می‌گوید، سال گذشته به ارزش ۷۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۳۰۰ دلار کار ۲۱۱ پروژه مختلف از سوی مؤسسات داخلی و خارجی در این استان آغازشده که از این میان کار ۱۲۱ پروژه آن تکمیل گردیده و کار‌۹۰ پروژه باقی‌‎مانده جریان دارد. موصوف گفت، سال گذشته ۱۳ پروژه به هزینه ۳۰۲ میلیون افغانی از بودجه ملی در ننگرهار عملی شده و امسال به ارزش دو میلیارد افغانی پیشنهاد ۱۵۴ پروژه نیز شده که پس از منظوری کار‌های آن آغاز خواهد شد.

https://pajhwok.com/fa/2024/07/14/سال-گذشته-به-ارزش-بیش-از ۷۶-میلیون-دالر-پ/

به پایان رسیدن کار ساخت 2 جاده در استان لغمان

مقامات محلی استان لغمان می‌گویند که کار ترمیم ۲ جاده در شهرستان قرغی این استان تکمیل‌شده است. فرماندار شهرستان قرغی استان لغمان به رسانه‌ها گفت دو جاده به طول 7 کیلومتر و با هزینه 3.5 میلیون افغانی با کمک مالی مردم محل به بهره‌برداری سپرده شد، شایان‌ذکر است باروی کار آمدن حکومت سرپرست، فعالیت شهرداری‌ها در تمامی‌بخش این استان‌ها تسریع شده و کار ساخت و سازی به‌سرعت جریان دارد.

https://www.spogmairadio.com/101443/

بهره‌برداری از سه پروژه گمرکات محصولی و مرزی در ننگرهار

وزارت دارایی از بهره‌برداری سه پروژه به ارزش بیش از ۱۰ میلیون افغانی در گمرکات محصولی و مرزی ننگرهار خبر داد. دفتر مطبوعاتی وزارت دارایی با انتشار این خبر گفته است این پروژه‌ها هریک به ارزش ۱۰.۳ میلیون افغانی از سوی ریاست عمومی‌گمرکات وزارت دارایی در گمرک محصولی و مرزی ننگرهار تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد. این پروژه‌ها شامل ساختن هنگر برای اسکنر گمرک تورخم، بازسازی هنگرهای تورخم و بندروالی و ساختمان اداری گمرک محصولی ننگرهار می‌باشد که تمام هزینه آن از بودجه توسعه‌ای وزارت دارایی پرداخت می‌شود. با عملی شدن این پروژه‌ها تسهیلات لازم برای تجار و کارمندان در گمرکات ایجادشده و موجب حفاظت بهتر اموال تجاری و مؤثریت بیشتر در طی مراحل گمرکی خواهد شد. قابل‌ذکر است که وزارت دارایی به بازسازی، سیستم سازی و عصری سازی تمامی‌گمرکات کشور کاملاً متعهد بوده و در این زمینه اقدامات لازم اتخاذ کرده است.

https://www.bakhtarnews.af/dr/بهره-برداری-از-سه-پروژه-گمرکات-محصولی-و/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما