معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۵/۰۸- ۱۰:۰۲ - مشاهده: ۹۵

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در هفته اول مرداد ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

توقف روند صادرات میوه و سبزیجات از افغانستان به پاکستان

اتاق تجارت و سرمایه ‌گذاری افغانستان می‌ گوید که بنابر تعرفه‌های خیلی سنگین پاکستان، بازرگانان مجبور شده‌اند صادرات میوه و سبزی به آن کشور را متوقف کنند. خانجان الکوزی عضو هیئت مدیرۀ این اتاق گفت که در برخی موارد تعرفه‌های گمرکی پاکستان تا پانزده برابر افزایش یافته است. (خبرگزاری شفقنا)

https://af.shafaqna.com/FA/608067

 تبادل تجاری ۹۹۴.۲ میلیون دلاری افغانستان در ماه گذشته

اداره‌ی ملی آمار و اطلاعات افغانستان گزارش داده که در ماه گذشته، به ارزش ۹۹۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار مبادلات بازرگانی انجام شده است. افغانستان در خرداد ماه به ارزش ۹۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار صادرات و به ارزش ۹۰۰ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار واردات داشته است. اردیبهشت نیز به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار صادارت و به ارزش ۹۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار واردات داشته است. صادرات افغانستان در خرداد ماه در مقایسه با ماه قبل آن، ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار و واردات در این ماه نیز ۴۹ میلیون و ۶۰۰ هزار  دلار کاهش داشته است. (خبرگزاری سلام وطندار)

https://swn.af/afghanistan-had-a-trade-exchange-worth-994-2-million-dollars-last-month/

 تخفیف ۵۰ درصدی قزاقستان برای صادرات افغانستان از طریق راه آهن

مقام‌های قزاقستانی در دیدار با سرپرست صنعت و تجارت طالبان تعهد داده‌اند که برای صادرات از طریق راه آهن ۵۰ درصد تخفیف اعمال خواهند کرد. خرید غله به بهای مناسب و تقویت صادرات از طریق راه‌آهن موضوع دیدار عزیزی و مقامات قزاقستان بوده است. در سفر به قزاقستان هیأت طالبان همچنین از انبار غله‌جات «بینو» که ظرفیت ذخیره بیش از ۱۰۰ هزار تُن را دارا است دیدار کرده و قرار است در صورت توافق، غله خریداری شده در این انبار نگه‌داری و نظر به نیاز به افغانستان انتقال یابد. (خبرگزاری افق)

https://ufuqnews.com/archives/238416

 تمایل سرمایه‌گذاران ایرانی برای احداث سردخانه‌ سبزیجات در افغانستان

دفتر مطبوعاتی وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری اعلام کرد که مولوی صدراعظم عثمانی، معاون این وزارت با یک سرمایه‌گذار ایرانی و برخی از بازرگانان داخلی که علاقمند سرمایه گذاری در بخش تولید و پرورش ماهی و ایجاد سردخانه برای سبزیجات هستند دیدار کرد. در این دیدار سرمایه‌گذار ایرانی برای تولید لار ماهی در افغانستان و احداث سردخانه اعلام آمادگی کرده است. (خبرگزاری صدای افغان)

https://www.avapress.com/fa/news/293954/علاقه-مندی-سرمایه-گذاران-ایرانی-سرمایه-گذاری-احداث-سردخانه-سبزی-جات-افغانستان

 افزایش تعرفه‌ گمرکی برخی از اقلام وارداتی

وزارت دارایی طالبان اعلام کرده است که برای «حمایت از محصولات داخلی»، تعرفه‌‌ گمرکی برخی از اقلام وارداتی را افزایش داده است. تعرفه‌ گمرکی آش و ماکارونی از ۲۰ به ۲۵ درصد، چپس از ۳۰ به ۵۰ درصد، رنگ تعمیراتی از ۶.۵ و ۱۰ به ۱۶ درصد، پریفارم (بطری‌های آماده) از ۲.۵ به ۶.۵ درصد و دستمال کاغذی از ۵ به ۱۰ درصد افزایش یافته است. (روزنامه ۸ صبح)

https://www.etilaatroz.com/205894/طالبان-تعرفه-گمرکی/

 استخراج «مس عینک» پس از نزدیک به ۲ دهه در افغانستان

پس از گذشت نزدیک به دو دهه از انعقاد قرارداد استخراج معدن «مس عینک» با یک شرکت چینی، «همایون افغان» سخنگوی وزارت معادن حکومت طالبان اعلام کرد استخراج این پروژه قرار است تا آخر هفته جاری آغاز شود. وی افزود شرکت قراردادی چینی مکلف شده تا علاوه بر فرآوری صددرصدی بر اساس تعهد سال 2008، روند عملی استخراج این معدن را بدون مانع، تأخیر و برابر با استاندارد جهانی آغاز کند. طالبان پیش از این نیز دو بار از آغاز روند استخراج معدن مس عینک خبر داده بود، اما تاکنون این روند عملی نشده است. مس عینک بزرگترین معدن مس افغانستان و دومین معدن مس در سطح جهان است. این معدن در شهرستان «محمدآغه» ولایت لوگر قرار دارد. قرارداد استخراج این معدن در سال 2008 میان دولت سابق افغانستان به ریاست حامد کرزی با یک شرکت چینی امضا شد، اما با گذشت نزدیک به 18 سال تاکنون خبری از آغاز این پروژه نیست. (خبرگزاری افق)

https://ufuqnews.com/archives/238580

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما