معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۴/۲۱- ۰۹:۴۹ - مشاهده: ۱۰۷

اخبار اقتصادی ارمنستان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور ارمنستان در هفته سوم تیر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

رئیس جمهور منتخب ایران در گفتگو با پاشینیان

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران اظهار داشت: ارمنستان در میان همسایگان ایران جایگاه مهمی دارد و روابط با این کشور در منظومه سیاست خارجی جمهوری اسلامی‌بسیار با اهمیت است، مرز ایران با ارمنستان اگر چه کوتاه، اما مرز امید و زندگی مسالمت آمیز است و سیاست اصولی ما در قبال شما خدشه ناپذیر است.

پزشکیان متقابلا بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات با ارمنستان و نیز آمادگی برای توسعه بیش از پیش روابط تاکید کرد و حمایت دولت این کشور از فعالیت فعالان بخش اقتصادی ایران در ارمنستان را مایه خرسندی دانست.

https://www.isna.ir/news/85535357/

 

سفیر ایران در ارمنستان: جاده ارمنستان و گرجستان تا حوضه دریای سیاه دو روز کوتاهتر از مسیر فعلی است

مهدی سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان: بخشی از کریدور حمل و نقل شمال-جنوب که از ارمنستان می‌گذرد، فرصتی را برای رسیدن به دریای سیاه که مسیر کوتاه تری محسوب می‌شود، فراهم می‌کند.

کار ساخت قطعه ارمنستان از هم اکنون در جنوب ارمنستان در بخش آگاراک-کاجاران آغاز شده است و این یک طرح مشخص است که باید اجرا شود. دولت جمهوری ارمنستان بودجه قابل توجهی برای انجام کارهای ساخت و ساز در قسمت جنوبی اختصاص داده است.

ما از آن به عنوان یک امر مثبت قدردانی می‌کنیم.

در حال حاضر ساخت قطعه آگاراک-کاجاران آغاز شده است و این بخش اول است. بخش دوم که ساخت تونل کاجاران است ، مناقصه آن در آینده نزدیک اعلام می‌شود و سپس کار ساخت از کاجاران تا سیسیان آغاز می‌شود. این امر حمل و نقل خودروها را از طریق آن بخش تسهیل می‌کند.

سفیر ایران تاکید کرد: هیچ کدام از این مسیرها جایگزین دیگری نیست، بلکه مکمل آن هست، مسیر ایران-ارمنستان-گرجستان-دریای سیاه دو روز از مسیر ایران-آذربایجان-گرجستان-دریای سیاه نزدیک تر است.

https://news.am/arm/news/832611.html

 

ایروان و تهران بر لزوم اتمام ساخت خط سوم انتقال برق در اسرع وقت تاکید کردند

گنل سانوسیان، وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت ارمنستان با مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان دیدار کرد.

سانوسیان، بار دیگر بر آمادگی ارمنستان برای ادامه و تعمیق همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف تاکید کرد.

طرفین با اشاره به پیشرفت پروژه‌های مشترک در بخش های جاده سازی، انرژی و سایر بخش ها، بر اتمام هر چه سریع تر ساخت خط سوم انتقال برق ارمنستان-ایران تاکید کردند.

ساخت خط سوم انتقال برق 400 کیلو ولت ارمنستان-ایران در سال 2006 آغاز شد و در مقایسه با بزرگراه شمال-جنوب از اهمیت استراتژیک کمتری برخوردار نیست. در صورت بهره برداری از این خط، امکان افزایش حجم مبادلات برق و گاز بین دو کشور وجود خواهد داشت که هم به توسعه روابط اقتصادی بین کشورها و هم به گسترش همکاری‌های منطقه ای در این زمینه کمک خواهد کرد.

در سال 2022، مشخص شد که تنها 1 درصد از خط، تا فوریه 2018 ساخته شده است.

هاکوپ واردانیان معاون وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت در ابتدای سال گذشته اعلام کرد: در واقع کارها در ماههای فوریه-مارس 2018 به طور گسترده آغاز شده است.

سال 2022 معاون وزیر گفته بود در چهار سال گذشته حدود 70 درصد خط احداث شده است و پایان ساخت این پروژه را برای دسامبر سال گذشته اعلام کرده بود.

پس از آن، به گفته واردانیان، در چارچوب قرارداد "گاز در برابر برق" ارمنستان می‌تواند سالانه بالغ بر 1.8 میلیارد متر مکعب گاز از ایران دریافت کند و تقریبا پنج برابر بیشتر، تا سقف 5.4 میلیارد کیلو وات ساعت برق تهران را در سال تامین کند

https://www.azatutyun.am/a/erevann-ou-tehrann-yndgtsel-en-errord-elektrahaghordman-gtsi-shinararutyan-shutapuyt-avartelelu-anhrazheshtutyuny-/33029419.html

 

کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران و فدراسیون اتومبیلرانی ارمنستان تفاهمنامه رونق گردشگری امضا کردند

آراکس نیوز: با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون اتومبیلرانی ارمنستان سفر اتباع ارمنستانی به ایران تسهیل می‌شود.

روز سه شنبه دوازدهم تیرماه 1403، جلسه هماهنگی و تنظیم پیش نویس قرارداد صدور "کارنه دو پاساژ" برای خودروهای اتباع ارمنستان با وسایل نقلیه موتوری به ایران به صورت بر خط و با شرکت نمایندگان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون اتومبیلرانی ارمنستان برگزار شد.

راه‌های تسریع اجرای تفاهمنامه مشترک با موضوع همکاری در زمینه تسهیل سفرهای زمینی و رونق گردشگری خارجی، آغاز ارائه خدمات امداد خودروی جاده ای بین ایران و ارمنستان  بررسی اقدامات صورت گرفته در خصوص عقد قرارداد مشترک میان دو کشور از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

با امضای این قرارداد، اتباع ارمنستان می‌توانند با وسایل نقلیه شخصی خود با استفاده از سیستم جهانی"کارنه دو پاساژ" بدون معطلی و پرداخت هزینه‌های اضافی به ایران سفر کنند. همچنین، در آینده نزدیک شاهد سفرهای زمینی خودروهای شخصی ایرانی با دفترچه "کارنه دو پاساژ" به ارمنستان خواهیم بود.

https://telegram.me/araxnews

 

ارمنستان امسال برای اولین بار 10 میلیون یورو از صندوق صلح اتحادیه اروپا به طور بلاعوض دریافت می‌کند

به گزارش آراکس نیوز: منابع دیپلماتیک اتحادیه اروپا اعلام کردند که ارمنستان امسال برای اولین بار 10 میلیون یورو به طور بلاعوض دریافت می‌کند.

شایان ذکر است مجارستان قبلا این تصمیم را وتو کرده بود و اینک با تغییر نظر این کشور اعطای این کمک میسر گردیده است.

گفته می‌شود با کمک اهدایی یاد شده قرار بود یک اردوگاه متحرک شامل مرکز بهیاری و تجهیزات مربوط به آن برای یک گردان ایجاد شود.

https://telegram.me/araxnews

 

وزیر اقتصاد ارمنستان در چارچوب سفر خود به روسیه با وزیر تجارت خارجی امارات متحده عربی دیدار کرد

به گزارش آراکس-نیوز، "گئورگ پاپویان"، وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان در چارچوب سفر خود به روسیه با "ثانی بن احمد ال زیودی" وزیر تجارت خارجی و "عمر سوینا السویدی" معاون وزیر صنعت و فناوری‌های پیشرفته امارات متحده عربی دیدار کرد.

در این دیدار طرفین در خصوص چشم انداز همکاری در حوزه کشاورزی، مسائل مربوط به ارتقای صادرات، استاندارد سازی کیفیت و طرح هایی که طرف اماراتی می‌تواند به عنوان سرمایه گذار مشترک در آنها فعالیت و سهیم باشد، گفتگو کردند.

https://telegram.me/araxnews

 

در ماه ژوئن (خرداد ماه) امسال، 180.718 گردشگر از ارمنستان دیدن کردند

آراکس نیوز: در ماه ژوئن (خرداد ماه) امسال، 180.718 گردشگر از ارمنستان دیدن کردند که در قیاس با سال گذشته در همین ماه حدود 18 هزار تن کمتر بوده است.

بیشترین گردشگران به ترتیب از کشورهای روسیه (41 درصد)، گرجستان (13 درصد) و ایران (7 درصد) بوده است.

در ژوئن سال گذشته میلادی (2023) 199.159 تن از ارمنستان دیدن کرده بودند.

مابقی گردشگران نیز از کشورهای مختلف اروپایی، امارات، ایالات متحده و دیگر کشورها بوده اند.

https://telegram.me/araxnews

 

طرح جامع نهایی شهرک آکادمی در ارمنستان آماده است، شرکت آلمانی Gmp Architects آن را به عموم ارائه کرد

توبیاس کیل، معاون مدیر معماران gmp گفت که اولین ساختمان شهر تا سال 2029 آماده خواهد شد.

پردیس دانشگاهی یک پروژه بزرگ است که به زمان زیادی نیاز دارد و ممکن است 20 تا 30 سال طول بکشد تا تکمیل شود. اولویت اول ما تکمیل ساخت آن ساختمان‌هایی است که نه تنها آموزشی، بلکه از نظر اجتماعی نیز حائز اهمیت هستند. حمل و نقل عمومی، سالن‌های کنسرت و مراکز فرهنگی نیز در اولویت قرار دارند.

آندرسیان، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بودجه ای که برای ایجاد شهرک آکادمی هزینه می‌شود، تاکید کرد که این یک برنامه در مقیاس بزرگ است، هنوز محاسبات دقیقی وجود ندارد، اما چندین تریلیون درام هزینه خواهد داشت.

او گفت: "بدیهی است که دولت تصور نمی‌کند این برنامه را به تنهایی اجرا کند، برنامه‌های سرمایه گذاری وجود خواهد داشت و در حال حاضر علاقه زیادی از سوی افراد خصوصی وجود دارد."

یادآور می‌شویم تعدادی از دانشگاه‌های خارجی که از بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند در اجرای این پروژه به ارمنستان کمک خواهند کرد.

https://t.me/economyofarmenia.html

 

کامیون‌های خارجی، در هنگام ورود به خاک ارمنستان عوارض جاده ای صفر یا کاهش یافته دریافت می‌کنند

کامیون‌های خارجی، بر اساس اصل عمل متقابل ، در هنگام ورود به خاک ارمنستان عوارض جاده ای صفر یا کاهش یافته دریافت خواهند کرد.

این پروژه توسط کابینه وزیران تصویب شد. مقامات اطمینان دارند که این تصمیم به افزایش نقش ترانزیتی ارمنستان و تعمیق همکاری با ایران در زمینه حمل و نقل کالا کمک خواهد کرد.

https://t.me/economyofarmenia.html

 

آمار تردد پایانه مرزی نوردوز از تاریخ 14 الی 21 تیر ماه 1403         

مسافر ورودی ایرانی و خارجی    8276        نفر

مسافر خروجی ایرانی و خارجی    8603        نفر

مجموع تردد ورود و خروج مسافر ایرانی و خارجی      16879        نفر

اتوبوس ورودی       60     دستگاه

اتوبوس خروجی     76        دستگاه

مجموع تردد اتوبوس های ورودی و خروجی        136  دستگاه

کامیون‌های ورودی     1305        دستگاه

کامیون‌های خروجی          1717    دستگاه

مجموع تردد کامیون‌های ورودی و خروجی    3022        دستگاه

منبع خبر: پایانه نوردوز

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما