معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۴/۱۵- ۱۱:۲۴ - مشاهده: ۱۰۵

اخبار اقتصادی شمال افغانستان – مزار شریف

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شمال افغانستان در نیمه اول تیر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

تمایل سرمایه‌گذران روسی برای سرمایه‌گذاری در معدن مس بلخاب

وزارت معادن و نفت طالبان در خبرنامه‌ای اعلام کرده است که هیئتی از سرمایه‌گذران روسی به کابل آمده‌اند و خواهان سرمایه‌گذاری در معدن مس بلخاب هستند.(تلویزیون آمو)

https://amu.tv/fa/105893/

 آموزش کارمندان وزارت معادن افغانستان توسط چین

وزارت معادن افغانستان در گزارشی اظهار داشت 22 نفر از کارمندان این وزارتخانه در سمینار آموزشی 14 روزه «حفاظت، نظارت و تقویت مدیریت منابع طبیعی و معادن افغانستان» با هدف دانش افزایی در پکن شرکت کرده‌اند. هدف از برگزاری این سمینار افزایش سطح علمی‌کارمندان وزارت معادن افغانستان با همکاری کارشناسان چینی عنوان شده است. بر اساس این گزارش، در این سمینار درباره آزمایشگاه‌ها، تحقیق و برآورد معادن به طور عملی و تئوری برای 22 نفر از روسا و مهندسان وزارت معادن حکومت افغانستان تدریس خواهد شد. چین یکی از کشورهایی است که برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان به صورت عملی ورود پیدا کرده است و سعی دارد در این زمینه نقش پررنگی داشته باشد. پیش از این وزارت معادن افغانستان از آمادگی چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری در معادن «لیتیم» افغانستان خبر داده بود.      (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/04/03/3109446/چین-کارمندان-وزارت-معادن-افغانستان-را-آموزش-می-دهد

 حمایت صندوق امانی ملل متحد از کسب‌وکار کوچک زنان افغانستان

صندوق بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که از هزار کسب‌وکار کوچک زنان در افغانستان حمایت مالی می‌کند. این صندوق در بیانیه‌ای به مناسبت «روز جهانی کسب و کارهای کوچک» گفته است که ۱۷ کشور جهان از این پروژه حمایت مالی کرده‌اند. (تلویزیون آمو)

https://amu.tv/fa/106568/

 حفر ۲۰ حلقه چاه جدید در میدان نفتی آمو دریا

شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و نفت طالبان می‌گوید که در سال جاری ۲۰ حلقه چاه جدید در حوزه‌ نفتی آمو دریا به ارزش ۳۵ میلیون دلار حفر خواهد شد. این 20 حلقه شامل ۱۸چاه نفت و دو چاه اکتشافی است. در حال حاضر در این میدان نفتی ۲۴ حلقه چاه فعال است که روزانه از آن‌‌ها 1350 تُن نفت استخراج می‌شود. میدان نفتی آمو دریا دارای ۴۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت است که در سه استان شمالی جوزجان، سرپل و فاریاب قرار دارد. (خبرگزاری سلام وطندار)

https://swn.af/in-the-current-year-20-new-wells-will-be-drilled-in-the-amu-darya-oil-field/

خامه‌زر: هیچ ریسکی در تجارت با افغانستان وجود ندارد

«علیرضا خامه‌زر» رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: ریسک تجارت با افغانستان بسیار پایین است و با مشارکت در سازندگی این کشور، توسعه مبادلات دوجانبه دست‌کم تا 5 میلیارد دلار امکان‌پذیر است. وی همچنین اذعان داشت: افغانستان کشوری است که با ایران در حدود یک‌هزار کیلومتر مرز مشترک و همچنین اشتراکات فرهنگی از جمله زبان و دین مشترک دارد، مردم افغانستان نیز علاقه ویژه‌ای به ایران، تاریخ و مردم کشورمان دارند. خامه‌زر افزود: از طرفی جمعیت چهل میلیون نفری افغانستان بازار خوبی برای ایران محسوب می‌شود، چنان‌که بیش از 600 قلم کالا را در ادوار مختلف از جمهوری اسلامی ایران خرید کرده‌اند، صادرات به افغانستان از سه میلیارد دلار تا 1.8 میلیارد دلار در سال گذشته بوده است. وی تصریح کرد: با توجه به جمعیت 80میلیونی ایران نسبت به جمعیت 40میلیونی افغانستان، قطعاً با اشتراکات فرهنگی و مرز زمینی دو کشور و نزدیکی دو ملت همچنین نیازمندی آنها به کالاهای ایرانی عدد صادرات ما باید بیش از اینها می‌بود. (خبرگزاری تسنیم)

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/04/10/3113816/خامه-زر-هیچ-ریسکی-در-تجارت-با-افغانستان-وجود-ندارد

 افزایش 8 برابری ترانزیت کالا به افغانستان از مرز ماهیرود

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی ایران می‌گوید در سه ماه اول امسال، ۹‌هزار و ۱۳۴ کامیون از مرز ماهیرود(ابونصر فراهی) به افغانستان انتقال یافته است. به گفته محمد کوهگرد، ترانزیت کالاها به افغانستان از نظر وزن نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۷۳۵درصد افزایش داشته است. کوهگرد وزن مجموعی کالاهای ترانزیتی از مرز فراه افغانستان را ۲۳۶‌هزار و ۲۳۵ تُن کالا گفته و ارزش مجموع آن را بیش از ۳۵ میلیون دلار بیان کرده است. مرز ماهیرود پس از مرزهای دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان سومین مرز رسمی ایران با افغانستان است که بیشترین ترانزیت در آن انجام می‌شود. (خبرگزاری افغانستان اینترنشنال )

https://www.afintl.com/202406303069

 تمایل سرمایه‌گذاران ازبکستانی به سرمایه‌گذاری در افغانستان

تعدادی از بازرگانان و سرمایه‌گذاران ازبکستانی با مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری گروه طالبان دیدار و درباره سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعت و تجارت افغانستان اعلام آمادگی کردند. نادر رستموف سرمایه‌گذار ازبکستانی گفته که بازرگانان و سرمایه‌گذاران ازبکستانی مایلند با استفاده از فرصت پیش آمده در بخش‌های انرژی، نساجی، استخراج نفت و معادن، ایجاد کارخانه‌های تولیدی و زیرساخت‌ها، سرمایه‌گذاری نمایند. (خبرگزاری جمهور)

https://www.jomhornews.com/fa/news/173867/

 وزیر معادن طالبان: استخراج نفت و گاز در اولویت است

شهاب‌الدین دلاور؛ وزیر معادن و نفت طالبان می‌گوید که استخراج نفت و گاز افغانستان برای توسعه اقتصادی و خودکفایی در اولویت این گروه است. آقای دلاور این سخنان را در دیدار با نمایندگان شرکت افغان پترل بیان کرده و ادعا کرده که به دلیل بهبود شرایط امنیتی، زمینه سرمایه‌گذاری روی معادن افغانستان فراهم شده است. دلار گفته که افغانستان ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع میدان نفت‌خیز دارد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری سرمایه‌گذاران داخلی، این گروه بتواند از منابع طبیعی و معدنی « در توسعه اقتصادی و خودکفایی افغانستان» استفاده کند. طالبان در کمتر از یک سال بیش از ۲۰۰ قرارداد استخراج معادن با ۱۵۰ شرکت امضا کرده است. نهادی به‌نام افغان ویتنس اخیرا در گزارشی اعلام کرد که این قراردادها با شرکت‌هایی از چین، ایران، قطر، ترکیه، بریتانیا و یک شرکت احتمالاً مرتبط با سپاه پاسداران امضا شده‌ است. (خبرگزاری افق)

https://ufuqnews.com/archives/237310

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما