اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد
اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم اسفند ماه 1402 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
جاده مواصلاتی نورستان- کنر براثر بارش برف بسته شد
در پی بارش برف و باران بزرگراه کنر نورستان به روی ترافیک مسدود شد. مولوی محمد نبی عادل، رئیس رفاه نورستان میگوید که تا اطلاع ثانوی از تردد در این مسیر خودداری شود. وی همچنین از مسدود شدن بزرگراه کابل-جلالآباد به دلیل لغزش کوه در منطقه ماهیپر خبر داد.
https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i241638-شاهراه_نورستان_کنر_براثر_بارش_برف_مسدود_شد
کمبود امکانات مخابراتی در استان نورستان
ساکنین استان نورستان میگویند مردم در برخی شهرستانهای نورستان ناچارند برای برقراری تماسهای تلفنی خود به ارتفاعات بروند. مسئولین مخابرات نورستان وعده دادهاند که در آینده نزدیک پوشش مخابراتی را در سراسر این استان گسترش خواهند داد.
https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i241548-کمبود_امکانات_مخابراتی_در_ولایت_نورستان
بازدید معاون استاندار ننگرهار از برخی کارخانههای شهرک صنعتی شیخ مصری
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار که قاری قاضی ملاعادل سخنگوی این استان، حاجی اجمل رحمانی رئیس اتاق زراعت و دامپروری و برخی دیگر از مسئولین دیگر این استان آقای بنوری را همراهی میکردند از برخی کارخانههای تولیدی در شهرک صنعتی شیخ مصری ننگرهار بازدید کردند. معاون استاندار ننگرهار ابتدا کارخانه روغن، صابون و بذر مرغ، خالص گروپ را بازدید کرد که این کارخانه 3.5 میلیون دلار سرمایهگذاری فعالیت دارد که 75 نفر بهصورت مستقیم و صدها نفر بهصورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
در ادامه این مطلب آمده است که استاندار ننگرهار همچنان از کارخانه پرورش مرغ و تولید دانههای آن به نام آخوت دیدن کرد که این کارخانه نیز با سرمایهگذاری یک و نیم میلیون دلار فعالیت دارد که 100 نفر در آن مشغول به کار هستند، این کارخانه بهزودی تولید مرغ و داروی دام را آغاز میکند. در پایان این مطلب آمده است که معاون استاندار ننگرهار از فعالیتهای کارخانههای مذکور ابراز خرسندی به مسئولین این کارخانههای از همکارهای مقام استان ننگرهار اطمینان داد. همچنان معاون استاندار ننگرهار برای حل مشکلات برق، جاده و سایر مسائل با مقامات ذیربط گفتگو خواهد کرد و بهزودی اقدامات لازم صورت خواهد گرفت
https://t.me/nmic96/109042
ملاقات معاون استاندار ننگرهار با مسئولین برنامه توسعه سازمان ملل متحد
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته، مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار برای اجرای پروژهها در مناطق دوردست این استان با آناتولی بالنیو، مسئول برنامه توسعه سازمان ملل متحد در منطقه مشرقی ملاقات کرد. در این دیدار بهمنظور اجرای تعدادی از پروژهها در مناطق دورافتاده و ایجاد تسهیلات برای ساکنین مناطق مختلف گفتگو به عمل آمد. در ادامه این مطلب آمده که آناتولی گفت میخواهند پروژههایی را در مناطق دوردست این استان در بخشهای جادهسازی، دیوارهای ضد سیل و مراکز بهداشتی، فراهم ساختن زمینههای کاری بهمنظور ایجاد تسهیلات در زندگی مردم اجرا کنند. در ادامه این مطلب آمده که مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار با قدردانی از خدمات سازمان مزبور اطمینان داد که در اجرای پروژهها جدید این سازمان در مناطق دوردست به آنها همکاری کامل خواهند داشت.
https://t.me/nmic96/109086
نشست اضطراری برای کمکرسانی به خانوادههای آسیب دیدگان اخیر در استان ننگرهار
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته که نشستی به رهبری مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار به مسئولین کمیتههای امدادرسانی جهت کمک به خانوادههای آسیبدیده از بارندگیهای اخیر یک نشست اضطراری برگزار کردند. در ادامه این مطلب آمده که معاون ننگرهار گفت درنتیجه بارندگیهای اخیر، خانوادههای زیادی در شهر جلالآباد و شهرستانهای ننگرهار متحمل خسارات مالی، خانهها تخریبشده و مردم نیازمند کمکهای عاجل دارند که باید بهفوریت این کمکها تأمین و رسانیده شود. وی به مسئولین این ادارات دستور داد تا برای شناسایی خانوادههای آسیبدیده با نهادهای امدادی رسان هماهنگی لازم را داشته و در امر کمکرسانی با آنها صورت گیرد.
مولوی سیفالله خالد، رئیس اداره آمادگی در برابر حوادث طبعی گفت تاکنون ۱۵۰ درخواست دریافت کردهاند که بر اساس آن ۴۰ خانه در شهر جلالآباد، ۳۰ خانواده در شهرستان شینوار، ۱۵ خانواده در شهرستان اسپینغر، ۱۵ خانواده در شهرستان اچین، ۱۰ خانواده در شهرستان رودات، ۱۰ خانواده در شهرستان نازیان و 5 خانواده در شهرستان دره نور متحمل آسیب شدهاند. در ادامه این مطلب به نقل مولوی فضلالهادی احمد، رئیس نمایندگی وزارت خارجه در ننگرهار گفت فرماندار شهرستان پچیرآگام از گیرافتادن ۱۵ خانواده در مناطق کوهستانی در برفها خبر دادهاند که خواهان همکاری برای نجات آنها نیز شد. همچنین مولوی طاهر مبارزه، معاون فرماندهی امنیتی ننگرهار و شیخ تاجالدین به مسئولین نهادهای امدادی رسان از تأمین امنیت آنها اطمینان داده و خواهان همکاری هر چه عاجل به خانوادههای آسیبدیده شدهاند. مسئولین UNOCHA، IOM، WFP، PUMI و برخی آژانسهای دیگر در گفتگوهای خود اطمینان دادند که تیمهایی جهت بررسی به منطقه اعزام کردهاند و پس از شناسایی خانوادههای آسیبدیده کمکهای لازمی از سوی آنها انجام خواهد شد.
https://t.me/nmic96/109102
سازمان بینالمللی کار برای خانوادههای فقیر در ننگرهار زمینه کار فراهم میکند
دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته، مولوی سعید احمد بنوری، معاون استاندار ننگرهار با رامین بهزاد، رئیس سازمان بینالمللی کار جهت فراهم ساختن زمینه کار به خانوادههای بیبضاعت در این استان ملاقات کرد. آقای بهزاد گفت، این سازمان به بار نخست در سال 1934 در افغانستان آغاز به فعالیت نمود و به دلیل جنگهای داخلی فعالیت آن متوقف شد و که بار دیگر از 2003 تا سال 2015 فعالیت داشته و اکنون بار دیگر میخواهد فعالیتهای خود که به خاطر تکمیل پروژههای نیمه کاریاش آغاز کند، نامبرده اظهار داشت که آنها برای ارتقای کیفیت کارخانههای تولیدی، ظرفیتسازی، بازاریابی، استفاده از ظرفیت کارگران، اولویت دادن به معلولان در فرصتهای کاری، پیشگیری از مواد مخدر، مزرعه سازی، کشاورزی، صنایعدستی، فعالیت در تولید محصولات کشاورزی و سایر زمینهها کار میکنند.
در ادامه این مطلب آمده که مولوی سعید احمد بنوری معاون استاندار ننگرهار ضمن تشکر از مسئولین اداره مذکور برای فراهم ساختن فرصتهای کاری برای مردم در مناطق مختلف این استان تشکر و از همکاری مقام استان ننگرهار در تمامی موارد قانونی اطمینان داد، معاون استاندار ننگرهار گفت، افغانها به دلیل جنگهای چهار دهه گذشته خسارات و مشکلات زیادی را متحمل شدهاند و اکنون در همه بخشهای نیاز به همکاری دارند آقای بنوری اظهار داشت که افغانهای علاقهمندی زیاد به تعلیم و تحصیلدارند ولی به دلیل مشکلات اقتصادی خیلی از خانوادهها فرزندانشان را بهجای فرستادن به مراکز تعلیمیبه کارگری میفرستند و با فراهم ساختن زمینه کار نسل جوان این کشور نیز خواهند توانست به تعلیم و تحصیل خود ادامه دهند. معاون استاندار ننگرهار گفت میزان کشت خشخاش در استان ننگرهار به صفر رسیده ولی مردم این استان خیلی فقیر هستند و نیاز به جایگزین کردن کاشت خشخاش دارند که باید برای آنها زمینههای مختلف کاری فراهم شود. مولوی احمد، رئیس نمایندگی وزارت خارجه در استان ننگرهار که در این مراسم نیز شرکت داشت گفت، ننگرهار یک استان زراعتی میباشد و اجرای پروژههایی در زمینه ساخت گلخانهها میتواند نتیجه خوبی داشته باشد.
https://t.me/nmic96/109154
واردشدن ۲۰۰ نفر از مهاجرین افغان از گذرگاه تورخم ننگرهار
وزارت امور مهاجرین طالبان اعلام کرده است که بیش از دویست مهاجر اهل افغانستان مقیم پاکستان پس از اخراج از سوی پلیس این کشور دوباره وارد افغانستان شدند. این وزارت روز گذشته ایکس نگاشته است که حدود دویست نفر از مهاجرین اهل افغانستان وارد کشور شدند. در خبرنامه وزارت امور مهاجرین آمده است مهاجرین مذکور از طریق مرز تورخم استان ننگرهار پس از اخراج از سوی دولت پاکستان دوباره وارد کشور شدند. اخیراً موج اخراج شهروندان اهل افغانستان از کشور پاکستان افزایش چشمگیری داشته است. حکومت موقت پاکستان پس از اول نوامبر ۲۰۲۳ روند اخراج مهاجرین فاقد اسناد قانونی در آن کشور را آغاز کرد و گفت حدود 1.7 میلیون مهاجر افغان که بدون داشتن اسناد قانونی اقامت در مناطق مختلف این کشور سکونت دارند از پاکستان اخراج خواهند شد.
https://www.khaama.com/persian/archives/134867
سرپرست د افغانستان بانک، با استانداران و مسئولین امنیتی استانهای منطقه مشرقی دیدار کرد
هدایت الله بدری سرپرست د افغانستان بانک، در دیدار با استانداران و مسئولین امنیتی ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان، در رابطه به توسعه بانکداری اسلامی و تقویت منابع مالی صحبت کرد. بر اساس گزارش روزنامه دولتی آژانس باختر؛ در این دیدار سرپرست د افغانستان بانک، بر ایجاد روحیه همکاری و تشریکمساعی ادارات دولتی بهمنظور استحکام بیشتر منابع مالی، توسعه بانکداری اسلامی، ترویج پول افغانی و دسترسی مردم به خدمات مالی، تأکید کرد. نامبرده از استانداران زون منطقه مشرقی و مسئولین امنیتی این استانها خواست که بهنوبه خود درزمینه آگاهی مردم و جلب حمایت آنها از روندهای ملی بخصوص ترویج پول افغانی تلاش کنند و د افغانستان بانک را یاری رسانند. سرپرست د افغانستان بانک بر جلوگیری از قاچاق دلار از کشور تأکید کرد و خواستار همکاری ادارات ذیربط در این زمینه شد. همچنان در این دیدار بر همکاری و هماهنگ میان نهادهای ذیربط تأکید شد و مسئولین یادشده آمادگیشان را در امر همکاری با د افغانستان بانک ابراز کردند.
https://www.bakhtarnews.af/dr/سرپرست-د-افغانستان-بانک،-با-والیان-و-مس/
با حضور هیئتمدیره شرکت کانال ننگرهار نشستی برگزار شد
بهمنظور ارزیابی از فعالیتها در کانال ننگرهار نشستی به حضورداشت هیئتمدیره این کانال و مسئولین وزارتهای زراعت، آبرسانی و دامپروری، اقتصاد، صنعت و تجارت، مالیات، انرژی و آب به حضورداشت مولوی صدراعظم عثمانی معاون زراعت و دامپروری در وزارت زراعت برگزار شد. وزارت زراعت، آبرسانی و دامپروری با انتشار این خبر نگاشته است در این نشست رئیس کانال ننگرهار و همکارانش گزارش فعالیتها در بخش هزینهها، درآمد، پیشرفتها و مشکلات را با مسئولین ادارات مربوطه شریک نموده و نیز طرح سال ۱۴۰۳ خویش را مطرح کردند. در این نشست دکتر عبدالطیف نظری، معاون فنی و تخصصی وزارت اقتصاد، مولوی قدرت الله جمال معاون وزارت صنعت و تجارت، مولوی احمد، معین وزارت مالیات، مهندس مجیبالرحمان، معاون وزارت انرژی و آب دیدگاه و نظریاتشان را جهت توسعهای کار و فعالیت در این کانال، افزایش درآمد، فراهمسازی امکانات، اجارهدادن زمین، تهیه برق و فراهم آوری تسهیلات جهت استفاده از زمینهای کانال ننگرهار شریک نمودند.
https://www.bakhtarnews.af/dr/به-اشتراک-هیئت-مدیره-شرکت-کانال-ننگر/
پاکسازی دو جریب زمین در استان لغمان از کشت خشخاش
مولوی نجیب الله بدخشی فرمانده پلیس استان لغمان به سرپرستی قاری عبدالباسط صدیق رحمان معاون امور امنیتی که با قاری غلام الله ادریس رئیس مبارزه با مواد مخدر بهمنظور جلوگیری و از بین بردن کشت خشخاش در شهرستان علینگار ملاقات کرد. این سفر برای خرید 2 جریب و 7 هفت قطعه زمین در منطقه گرو و زامرگی خلو شهرستان یادی زیر نظر قاری فؤاد ابوبکر رئیس تحقیقات و برنامهریزی مبارزه با مواد مخدر بود. کارزار ریشهکنی ادامه دارد و بهزودی زمینهایی که خشخاش کاشته شده بود بهطور کامل از کشت خشخاش پاک میشود.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100068791730992
احتمال افزایش محصولات خرما امسال در استان ننگرهار
مقامات طالبان در ریاست کانال استان ننگرهار تخمین میزنند که برداشت خرما امسال در این استان نسبت به سالهای گذشته چندین برابر باشد. سید همایون غریب مال، سخنگوی ریاست کانال میگوید در سال گذشته نزدیک به 900 نهال تازه خرما القاح دادهشده بود که از آن 22 تن محصول بهدستآمده بود و امسال نیز نزدیک به 1400 نهال خرما القاح دادهشده که انتظار میروید محصولات آن نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داده باشد. در ادامه این مطلب آمده که ریاست کانال ننگرهار میگوید در حال برنامهریزی برای افزایش سطح مزارع خرما بهمنظور تأمین نیاز داخلی برای خرما هستند. کارشناسان زراعت میگویند استان ننگرهار به دلیل ساختار فصلی آن برای کشت خرما مناسب است.
https://www.etilaatroz.com/ps/25334