اخبار اقتصادی اقلیم کردستان عراق – سلیمانیه
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق - سلیمانیه در هفته سوم اسفندماه 1402 مندرج در روزنامهها و سایر رسانههای این اقلیم به شرح ذیل ارائه میگردد.
رکود بازارهای اقلیم کردستان در آستانه ماه مبارک رمضان؛
روداو: تأخیر در پرداخت دستمزدها و افزایش قیمتها باعث خلوت بودن بازارهای اقلیم کردستان در آستانه ماه مبارک رمضان شده است.
در روزهای اخیر قیمت برخی کالاهای اساسی در اقلیم کردستان افزایش یافته و همزمانی آن با ناتوانی دولت در پرداخت حقوق و دستمزدها، باعث رکود در بازارهای اقلیم کردستان شده است. این در حالی است که از آخرین پرداخت حقوق توسط دولت اقلیم کردستان بیش از 40 روز گذشته است.
اقلیم کردستان در 10 سال گذشته همواره با مشکل پرداخت کامل حقوق کارمندان خود مواجه بوده است؛ اما این وضعیت از سال گذشته و به دنبال رأی دادگاه بین المللی پاریس مبنی بر توقف صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق بندر جیهان، وخیم تر شده و اقلیم کردستان را با انبوهی از بدهیها روبرو ساخته است. در حال حاضر، دولت فدرال عراق ماهیانه 618 میلیارد دینار برای پرداخت حقوق در اختیار دولت اقلیم کردستان قرار میدهد.
دیدار اعضای اتاقهای بازرگانی اسپانیا و اقلیم کردستان؛
کردستان 24: اعضای اتاقهای بازرگانی اسپانیا و اقلیم کردستان هفته گذشته در شهر سلیمانیه با هم دیدار و گفتگو نمودند.
براساس گزارشها، در این دیدار که با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی عراق و شماری از سرمایهگذاران اقلیم کردستان برگزار شد، فرصتهای توسعه بخش کشاورزی اقلیم کردستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
در همین راستا، هلکوت لاله انور، کارشناس امور کشاورزی، در مصاحبه با کردستان٢٤ مدعی شد اتاق بازرگانی اسپانیا با توجه به موقعیت ویژه اقلیم کردستان در زمینه کشاورزی، قصد همکاری با این منطقه را دارد.
در سالهای اخیر، دولت اقلیم کردستان توسعه بخش کشاورزی را در ردیف اولویتهای خود قرار داده است و در همین راستا از حضور کشورهای پیشرفته برای سرمایهگذاری در این حوزه، استقبال میکند.
اقلیم کردستان به دنبال گسترش همکاری با مصر در حوزه گردشگری؛
شفق نیوز: هیأت اقلیم کردستان که به منظور حضور در ITB Berlin 2024 به آلمان سفر کرده بود، در ملاقات با هیأت اعزامی مصر بر گسترش همکاری دو طرف در زمینه گردشگری و تبادل گردشگر تأکید نمود.
براساس اعلام اداره گردشگری اقلیم کردستان، ملاقات با هیأتهای رسمی و شرکتهای حاضر در این نمایشگاه با هدف معرفی اقلیم کردستان به عنوان یک مقصد گردشگری، مهمترین دستور کار هیأت اعزامیبه برلین بوده است.
در همین راستا، در جریان ملاقات با هیأت مصری، خانم امل جلال، رئیس اداره گردشگری اقلیم کردستان، ضمن اشاره به امنیت، ثبات و مهمان نوازی اقلیم کردستان، از مسئولان مصری درخواست نمود نسبت به ترغیب شرکت های گردشگری برای اعزام گردشگران مصری به این منطقه اقدام نمایند.
به همین منظور، دو طرف ضمن تأکید بر اهمیت گسترش همکاری ها بین شرکت های گردشگری دو طرف برای جذب گردشگر، مقرر نمودند در آینده نزدیک جلسه مشترکی میان شرکت های گردشگری دو طرف برگزار شود.
رونق رستورانهای اقلیم کردستان علیرغم بحران اقتصادی؛
کردپرس: یک کارشناس مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه سلیمانیه، از رونق رستورانهای اقلیم کردستان به رغم بحران اقتصادی در این منطقه خبر داد.
خالد حیدر با اشاره به اینکه رستورانهای اقلیم کردستان به رغم بحران اقتصادی در این منطقه همچنان پررونق هستند، به واکاوی این موضوع پرداخته است. به اعتقاد وی، مراجعه کنندگان به رستورانها به چند دسته تقسیم میشوند: گروه اول تعدادی از بازرگانان وصاحبان شرکتها هستند که تحت تأثیر بحران اقتصادی قرار نگرفته و زندگی عادی خود را میگذرانند. گروه دوم، بازاریان و مغازه دارانی هستند که به علت دور بودن محل کار از محل سکونتشان، صبحانه و ناهار را در رستورانها صرف میکنند. گروه سوم را نیز گردشگران مناطق مرکزی و جنوبی عراق تشکیل می دهند که از شهرهای اقلیم کردستان دیدار میکنند و مدام در رستورانها غذا می خورند.
به گفته وی، علاوه بر این، سایر شهروندان اقلیم نیز عاشق زندگی هستند و دوست دارند حداقل یک یا دو بار در ماه برای صرف غذا با اعضای خانواده خود به رستوران بروند. لذا، همه این عوامل موجب شده است که رستورانهای اقلیم کردستان تحت تأثیر بحران اقتصادی قرار نگیرند.
تأمین برق مدارس اقلیم کردستان توسط انرژی خورشیدی؛
کردستان 24: وزیر آموزش و پرورش اقلیم کردستان با اشاره به این که برق دهها مدرسه در این منطقه توسط انرژی خورشیدی تأمین میشود، از برنامه این وزارتخانه برای گسترش این طرح خبر داد.
آلان محمد سعید، وزیر آموزش و پرورش اقلیم کردستان، با انتشار بیانیهای اعلام کرد برق ٦٠ مدرسه این منطقه از طریق تأسیس نیروگاه خورشیدی تامین شده که هزینه ٣٣ مدرسه را یونیسف تقبل کرده است.
وی همچنین تاکید کرد که دولت اقلیم با اختصاص بودجه، برای تأمین برق ٧٢ مدرسه دیگر با اتکا به انرژی خورشیدی، برنامهریزی کرده است. یونیسف نیز تأمین برق خورشیدی 35 مدرسه دیگر را در دستور کار دارد.
براساس گزارشها، تاکنون چند نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف اقلیم کردستان احداث شده و بخش قابل توجهی از برق این منطقه با اتکا به انرژی خورشیدی، تامین میشود.