معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۳۰- ۰۹:۱۱ - مشاهده: ۱۹۸

اخبار اقتصادی عراق - کربلای معلی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - کربلای معلی ، بابل و عراق در نیمه دوم دی‎ماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

بیشترین سهم صادرات ایران به عراق از گمرکات مرزی استان کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس زاده مدیرکل گمرک استان کرمانشاه اظهار داشت: در ۹ ماهه سال جاری به میزان پنج میلیارد و ۷۲۰ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۶۶۶ دلار کالای صادراتی به وزن ۱۴ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۴۷۲ تن از مرزهای زمینی جمهوری اسلامی ایران به کشور عراق صادرات صورت پذیرفته است که گمرکات استان کرمانشاه با صادرات ۲ میلیارد و ۲۳۱ میلیون ۱۱۲ هزار و ۹۰۶ دلار به وزن ۵ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۱۰۱ تن، بیشترین مقدار صادرات را چه از حیث وزن و چه از نظر ارزش در بین گمرکات کشور به خود اختصاص داده است. وی افزود: از میزان صادرات زمینی کالا در ۹ ماهه سال جاری ایران به عراق، گمرکات استان کرمانشاه توانست سهم ۳۹ درصدی ارزش و سهم ۳۷ درصدی وزنی کالا را در بین گمرکات کشور از آن خود کند. مدیرکل گمرک استان کرمانشاه تصریح کرد: در بین گمرکات استان کرمانشاه، گمرک پرویزخان با صادرات ۷۴۲ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۴۰۶ دلار کالا به وزن ۲ میلیون و ۱۱۸ هزار و ۱۱۱ تن بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و گمرک خسروی با صادرات ۶۰۹ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۸۱۶ دلار کالا به وزن یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۷۸۵ تن در جایگاه بعدی قرار دارد. وی سهم صادرات گمرک سومار به عراق را ۵۷۸ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۱۰۰ دلار کالا به وزن یک میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۷۱ تن عنوان کرد. مدیرکل گمرک استان کرمانشاه سهم صادرات گمرکات شیخ صله و شوشمی‌به کشور عراق را به ترتیب ۲۷۱ میلیون و ۷۰ هزار و ۳۴۶ دلار به وزن ۴۹۶ هزار و ۶۱۲ تن و ۳۰ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۲۳۸ دلار به وزن ۲۲۱ هزار و ۳۲۲ تن عنوان کرد. عباس زاده عمده کالاهای صادراتی از طریق حوزه نظارت گمرکات استان را میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره‌بار، سنگ‌های ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف عنوان کرد.  (خبرگزاری مهر)

عراق مقصد نخست صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

عراق با خرید یک میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار، مقصد نخست صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در ۹ ماهه  سالجاری بود. لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، اظهار داشت: در ۹ ماهه امسال بیش از ۶ میلیون تن محصولات غذایی شامل شیلاتی، دامی، زراعی، باغی و غذایی به ارزش چهار میلیارد و ۳۱۲ میلیون و ۹۴۸ هزار دلار به ۱۳۰ کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷.۲ درصدی در وزن و رشد ۲۲ درصدی در ارزش داشته است. لطیفی درباره ۲۰ مقصد نخست صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی ایران گفت: عراق با خرید یک میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار، امارات با ۵۳۱ میلیون دلار، روسیه با ۳۷۶ میلیون دلار، پاکستان با ۳۳۰ میلیون دلار و افغانستان با ۲۸۰ میلیون دلار، پنج مقصد نخست صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران بودند که ۶۸ درصد از صادرات به این پنج کشور انجام شده است. وی افزود: چین با خرید ۲۱۵ میلیون دلار، هند با ۱۶۰ میلیون دلار، ترکیه با ۱۵۶.۵ میلیون دلار، ترکمنستان با ۸۲.۵ میلیون دلار، جمهوری آذربایجان با ۷۳.۵ میلیون دلار، آلمان با ۶۸ میلیون دلار، قطر با ۵۷ میلیون دلار، قزاقستان ۵۵.۵ میلیون دلار، عمان ۵۲ میلیون دلار، ازبکستان ۴۷ میلیون دلار، کویت ۳۹ میلیون دلار، اسپانیا ۳۷ میلیون دلار ، قرقیزستان ۳۵ میلیون دلار، ارمنستان ۳۳.۱ میلیون دلار و سوریه ۳۳ میلیون دلار، مقاصد ششم تا بیستم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران از ابتدای سال تا پایان آذر ماه بودند.  [خبرگزاری ایرنا)

آغاز عملیات احداث قطار نجف – کربلا در سال جاری میلادی

وزارت حمل و نقل عراق در سال جاری، عملیات احداث 5 پروژه حیاتی و مهم در حوزه ریلی را آغاز می‌کند که در راس آن جاده توسعه و خط ریلی نجف – کربلا قرار دارد. به گزارش الصباح، مدیر رسانه ای وزارت حمل و نقل عراق گفت که این وزارتخانه بازرترین پروژه‌های حیاتی و مهم که یک جهشی در دو بخش اقتصادی و تجاری کشور خواهد بود را مشخص کرده است. وی افزود که هدف از این پروژه‌ها بهبود بخش ریلی عراق و در راس آنها پروژه جاده توسعه است که بیش از 50 درصد کار درخصوص طراحی‌های مسیر ریلی انجام شده است. الصافی گفت که پروژه قطار نجف – کربلا پس از بررسی‌ها، توسط وزارت حمل و نقل، وزارت بازسازی و مسکن و دولت های محلی کربلا و نجف اشرف و عتبات مقدسه در سال 2024 شروع می‌شود.

راه اندازی کارزار تحریم کالاهای مرتبط با رژیم صهیونیستی در عراق

مردم عراق از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی به غزه و در جهت تلاش برای متوقف کردن این حملات، کارزار گسترده ای در حمایت از ملت فلسطین و تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی و طرف های حامی آن به راه انداخته اند. به گزارش الجزیره ، این کارزار ها که با تلاش های انفرادی از سه استان عراق آغاز شد اکنون به 15 استان از 18 استان این کشور رسیده و با استقبال و حمایت گسترده مردمی همراه بوده است. درهمین ارتباط، عباس العطار مسئول کارزارهای تحریم تاکید کرد هدف اصلی این کارزارها، کمک به اعمال فشار برای متوقف کردن نسل کشی در غزه، حمایت از آرمان فلسطین و وحدت کلمه عراقی‌ها و موضعگیری آنها در مخالفت با این جنگ جنایتکارانه است. العطار گفت: یکی دیگر از اهداف این کارزار تحت فشار قرار دادن دولت عراق برای اتخاذ تصمیم جلوگیری از ورود این نوع کالاها به بازارهای عراق و برقراری ارتباط با هدایت کنندگان افکار عمومی از جمله رهبران مذهبی و اجتماعی، چهره‌های رسانه ای، وبلاگ نویسان و دیگر نیروهای متنفذ از جمله سندیکاها، اتحادیه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری است. العطار خاطرنشان کرد: صفحه فیس بوک ما اعتماد مردمی زیادی را به خود جلب کرده است تا جایی که از صفحه انتشار نام محصولات و کالاهای رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن، به صفحه ای برای گرفتن مشاوره و طرح سوالاتی از جانب شهروندان در خصوص معرفی محصولات جایگزین بویژه کالاهای تولید داخل تبدیل شده است . وی خاطرنشان کرد شمار زیادی از عراقی‌ها با مشارکت در فعالیت های میدانی در خیابان‌ها و اماکن عمومی و نصب پوسترها درباره شرکت های حامی رژیم صهیونیستی و معرفی تولیدات جایگزین روشنگری می‌کنند.

ترکیه، ایران و سوریه، مقصدهای اصلی گردشگران عراقی

سالانه حدود 2.4 میلیون گردشگر عراقی به سه کشور ترکیه، ایران و سوریه مسافرت می‌کنند. به گزارش السومریه به نقل از مرکز آمار ترکیه، شمار مسافران عراقی که به ترکیه مسافرت کردند طی یازده ماه سال 2023 به 987 هزار مسافر رسیده است. بر این اساس تعداد گردشگران عراق طی سال میلادی قبل حدود 1.1 میلیون نفر می‌باشد. شمار عراقی‌هایی که طی مدت مذکور به ایران سفر کردند بیش از یک میلیون نفر می‌باشد. سفارت عراق در سوریه اعلام کرد که بیش از 270 هزار عراقی تا ماه نوامبر وارد سوریه شده اند. با توجه به تحلیل داده‌های مذکور تعداد گردشگران عراقی در کل سال 2023 بالغ 320 هزار نفر می‌باشد. مجموع مسافران عراقی در سال حدود 5 میلیون نفر برآورده شده است. این بدین معنا است که سالانه حدود 12 درصد از مردم عراق مسافرت می‌کنند. بدین ترتیب، شمار مسافران عراقی که به سه کشور ترکیه، ایران و سوریه مسافرت می‌کنند مجموعا 2.4 میلیون نفر برآورد شده، که حدود 50 درصد از مردم عراق سالانه به سه کشور مذکور و نیم دیگر از مردم عراق به دیگر کشورهای جهان مسافرت می‌کنند. (السومریه)

تبدیل پنج هزار هکتار  از زمین‌های بایر کربلا به اراضی کشاورزی

محمد الطیار، مدیر کشاورزی استان کربلا گفت که بخش کشاورزی کربلا با حمایت عتبه حسینی ع، در تبدیل زمین‌های بایر در صحرای کربلا به مزارع کشت ذرت موفق شده است. به گزارش الصباح وی افزود: اداره کشاورزی کربلا با تکیه بر شیوه‌های نوین تولید، زمین‌های بایر میان کشتزارهای گندم را که رها شده بود، بهره برداری کرده و محصولاتی همچون گوجه فرنگی، خیار و بادمجان که به صورت قطره ای آبیاری می‌شود، و نیز برای نخستین بار ذرت  کشت کرده است. الطیار خاطرنشان کرد که این طرح با 250 هکتار آغاز شد و اکنون به یک هزار و 250 هکتار رسیده است. مدیر کشاورزی استان کربلا اعلام کرد که داده‌ها حاکی از آن است که در هر هکتار چهار تن ذرت برداشت خواهد شد و در فصل جاری پنج هزار تن از این محصول برداشت خواهد شد. گفتنی است بخش توسعه کشاورزی وابسته به عتبه حسینی بیش از پنج هزار هکتار از زمین‌های زراعی را در چارچوب طرح شهر کشاورزی سیدالشهدا(ع) در استان کربلا آباد کرده است. (الصباح)

برنامه حرم امام حسین ع برای مراکز درمانی اوتیسم

حرم مطهر حسینی در حال اجرای سه برنامه کوتاه، میان مدت و بلند مدت برای آموزش مربیان درمان اختلالات اوتیسم و رفتار با کودکان اوتیسم در 11 مرکز درمان اوتیسم وابسته عتبه امام حسین ع در استانهای مختلف عراق است. دکتر اسامه عباس السعدی، رئیس مرکز روانپزشکی سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حرم مطهر حسینی در بیانیه‌ای به خبرگزاری نون تاکید کرد: طرح‌های انجام شده توسط حرم حسینی در زمینه رفع نیاز موسسات خود و موسسات دولتی و خصوصی مشابه در عراق به مربیان کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلالات رشدی است. وی افزود این دوره‌ها توسط مربیانی که از انگلستان، آمریکا و دانشگاه تهران آمده اند برگزار می‌شود. ویافزود دوره‌های بلند مدت کاردرمانی و گفتار درمانی توسط اساتید دانشگاه بین المللی تهران در دانشگاه علوم پزشکی السبطین برگزار می‌شود. حرم حسین در حال حاضر دارای 11 مرکز درمان اوتیسم در تمامی استانهای مرکزی و جنوبی است که اکثر آنها با شیفت صبح و عصر فعالیت می‌کنند و طی 3 سال آینده 2 مرکز تخصصی دیگر در  بصره افتتاح می‌شود(خبرگزاری نون)

برنامه شرکت زیمنس آلمان برای تولید برق عراق

مدیر دفتر نمایندگی شرکت زیمنس در عراق، در گفت وگو با روزنامه الصباح تصریح کرد تولید فعلی برق عراق برای رفع نیازهای فعلی کشور کافی نیست و عراق با حدود 40 درصد کمبود مواجه است و در بخش انتقال نیز عراق نیازمند خطوط انتقال اضافی و ایستگاه‌های فشار قوی است. وی افزود: این شرکت توانسته ظرفیتی بیش از 800 مگاواتی را به شبکه برق عراق اضافه کند که پروژه آن، توسط نخست وزیر عراق در اواسط ژوئن 2023 افتتاح شدند. افزون براین، شرکت زیمنس در تکمیل نیروگاه‌های فرعی در غرب موصل و الحامضیه در استان الانبار و 13 نیروگاه فرعی در مرکز و جنوب کشور، که وارد خدمت رسانی شده اند؛ کمک کرد که این امرنقش بسزایی در بهبود شبکه برق و تامین انرژی در این مناطق و کاهش اتلاف انرژی داشت. گفتنی است سابقه حضور شرکت انرژی زیمنس در عراق به بیش از 80 سال می رسد و از آن زمان تاکنون، روی ایجاد زیرساخت های انرژی الکتریکی کار کرده است و امروزه نیز در تولید حدود 60 درصد از برق تولیدی در عراق مشارکت دارد. این شرکت در ابتدای سال 2023، توافق نامه ای با دولت عراق برای توسعه شبکه برق در این کشور امضا کرد. (الصباح)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما