معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۲۰- ۱۲:۰۲ - مشاهده: ۳۱۹

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم آذر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

ساخت یک شبکه آب‌رسانی در استان ننگرهار با صرف هزینه 73 هزار دلار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار نوشته، درنتیجه سعی و تلاش مسئولین ریاست زراعت، آب‌رسانی و دامپروری این استان و کمک مالی سازمان توسعه‌ای سازمان ملل متحد با هزینه مالی 73 هزار و 400 دلار  و همکاری فنی بنیاد صلح (سولی بنست)، یک شبکه آب‌رسانی در شهرستان لعل‌پور این استان به طول 205 متر ساخته و به بهره‌برداری سپرده شد. مولوی عبدالستار، رئیس زراعت، دامپروری و آب‌رسانی استان ننگرهار در مراسم افتتاح این شبکه آب‌رسانی از ساخت این شبکه ابراز خرسندی کرده و اظهار داشت که بیش از ۱۵۰۰ جریب زمین با ساخت آن آب‌رسانی خواهد شد.

https://t.me/nmic96/104272

 ادامه کار ساخت یک شبکه آب‌رسانی به هزینه 12 میلیون افغانی در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار به نقل از مسئولین ریاست احیاء و توسعه دهات این استان نوشته، در راستا برنامه‌های این ریاست و همکاری سازمان یونیسف با هزینه 12 میلیون افغانی در منطقه لمتک شهرستان دره نور جریان دارد که این شبکه آب‌رسانی 18 کیلومتر طول دارد.

https://t.me/nmic96/104328

 بررسی وضعیت بیمارستان فاطمه الزهرا (س) توسط هیأت استانداری ننگرهار

هیئت به ریاست مولوی محمدابراهیم، مشاور مقام استان ننگرهار به همکاری مسئولین ادارات مسئول، مشکلات موجود بیمارستان فاطمه الزهرا (س) را مورد بررسی قرار دادند و از بخش‌های مختلف این بیمارستان بازدید کردند. به گفته مولوی محمدابراهیم می‌گوید، بیمارستان مذکور با توجه به برنامه و ظرفیت داشته خود به تجهیزات مناسبی مجهز است؛ اما به دلیل کمبود کادر بهداشتی، سطح ارائه خدمات آن کمتر می‌باشد که برای حل نیاز به اقدامات جدی می‌باشد.

https://t.me/nmic96/104333

  بهره‌برداری یک شبکه آب‌رسانی در حومه استان نورستان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته، کار ساخت یک شبکه آب‌رسانی در منطقه بازگل شهرستان کامدیش استان نورستان به هزینه از ۳ میلیون افغانی به کمک مالی اداره یونیسف زیر چتر و نظارت ریاست احیا و توسعه‌ای دهات این استان تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد. در خبرنامه وزارت احیا و توسعه‌ای دهات آمده این شبکه شامل ۴۴۱۷ متر، ساخت چشمه آب، ساخت ذخیره آب به ظرفیت ۴۰ مترمکعب و نصب ۱۶۳ عدد شیردهی آب می‌باشد که با تکمیل شدن این شبکه ۴۳۳ خانواده منطقه مذکور به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی پیدا نموده‌اند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/بهره-برداری-یک-شبکه-آب‌رسانی-در-مربوطات/

ساخت 88 گلخانه برای کشاورزان در استان ننگرهار

مسئولین ریاست زراعت طالبان در ننگرهار می‌گویند، ۸۸ گلخانه برای کشاورزان در هفت شهرستان این استان ساخته می‌شود. مولوی عبدالستار محمد، رئیس زراعت استان ننگرهار گفته، 88 کشاورز از سوی سازمان Action Aid با هماهنگی ریاست زراعت، آب‌رسانی و دامپروری در بخش گلخانه‌ها در شهرستان‌های چپرهار، گوشته، سرخ‌رود، بهسود و رودات این استان در بخش آماده ساختن زمین، ساخت گلخانه، آب‌رسانی، انتخاب بذر و سایر موارد آموزش دیده‌اند.

https://www.etilaatroz.com/ps/23588

 معرفی رئیس جدید معادن استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته بر اساس صلاحدید، ملا هدایت الله ابو تراب، به‌عنوان رئیس جدید معاون استان ننگرهار منصوب شده و طی مراسم ویژه‌ای از سوی مولوی مصطفی، رئیس کمیسیون تصویه، شیخ هدایت الله، کارشناس نظارت و ارزیابی مقام استان ننگرهار و قاری عبدالله حامد، مدیرکل استخدام مقام استان ننگرهار به کارکنان این اداره معرفی گردید. در ادامه این مطلب آمده که به کارکنان اداره مذکور هدایت داده شد تا با رئیس جدید همکاری داشته باشند تا کارهای آن‌ها به گونه شفاف انجام شود. ملا هدایت الله ابو تراب، رئیس جدید معادن از اعتماد مقام استانداری ننگرهار تشکر کرد و قول داد که بر اساس لایحه و قانون اقدام خواهد کرد.

https://t.me/nmic96/104491

 افزایش تولیدات لبنی در استان ننگرهار

مسئولین در استان ننگرهار از بهبود وضیعت دامپروری در این استان و افزایش تولید لبنیات خبر می‌دهند.  اجمل سبحانی مسئول مطبوعات اداره زراعت و دامپروری ننگرهار می‌گوید، نسبت به گذشته وضعیت دامپروری در این استان بهبود یافته که هم‌زمان با آن، میزان تولید لبنیات نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است. نامبرده عامل بهبود وضعیت دامپروری در ننگرهار را اجرای به موقع واکسیناسیون و سایر اقدامات لازم به دام و پرورش آن می‌داند.

این در حالی است کسانی که در بخش جمع‌آوری و فرآوری لبنیات در استان ننگرهار سرمایه‌گذاری نموده‌اند می‌گویند، واردات لبنیات از خارج کشور، بازار فروش آن‌ها را کمرنگ ساخته است. خالدخان مسئول کارخانه جمع‌آوری و فرآوری لبنیات شرق در ننگرهار می‌گوید، آن‌ها همه روزه از حدود ۱۵۰۰ نفر دامپرور در چندین شهرستان‌های استان‌های ننگرهار و لغمان شیر خریداری می‌نمایند، اما بعد از فرآوری و بسته‌بندی بازار فروش آن مطابق نیازمندی آن‌ها نمی‌باشد.

در کارخانه جمع‌آوری و فراوری لبنیات شرق که روزانه مقدار سه هزار لیتر شیر را فرآوری می‌نماید، برای ده‌ها نفر زمینه کار کردن فراهم ساخته و کسانی که در این کارخانه مشغول کار هستند از این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها استقبال می‌نمایند و خواهان افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش و اشتغال‌زایی بیشتر می‌باشند. در این حال اجمل سبحانی سخنگوی اداره زراعت و دامپروری استان ننگرهار از مردم می‌خواهد تا بجای لبنیات خارجی از لبنیات تولید شده داخلی استفاده نمایند.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i233350-افزایش_تولیدات_لبنی_در_ولایت_ننگرهار

 آغاز کار حفر چند چاه در اردوگاه مهاجرین شیخ مصری در ننگرهار

کار حفر چاه‌های آب آشامیدنی، در شهرک مهاجرین شیخ مصری ننگرهار طی مراسمی‌با شرکت الحاج خلیل الرحمن حقانی سرپرست وزارت مهاجرین آغاز شد. دفتر مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین با انتشار خبر نوشته، سرپرست وزارت مهاجرین با قدردانی از اقدام نیک قاری سعید خوستی، از تجار ملی و بنیادهای خیریه ملی درخواست نمود که به خاطر حل اساسی مشکلات مهاجرین اقدامات مشابه نمایند. نامبرده مشکلات مطرح شده از سوی ساکنین شهرک مذکور را استماع نمود و در مورد حل آن به آنان اطمینان داد. قاری سعید خوستی، رئیس بنیاد خیریه سعید خوستی گفت به منظور حل مشکل ساکنین شهرک شیخ مصری از ناحیه کمبود آب، در مرحله اول چهار حلقه چاه حفر و با برق آفتابی و ذخیره آب مجهز می‌شود و برای مصارف هر چاه مبلغ ۲۰۰ هزار افغانی را اختصاص داده است. نامبرده اظهار داشت، بنیاد آنان علاوه بر حفر چاه‌ها، پروژه‌های دیگر را نیز در این شهرک مدنظر دارند.

https://www.bakhtarnews.af/dr/کارحفر-چندچاه-در-کمپ-مهاجرین-شیخ-مصری-د/

محصولات زیتون در استان ننگرهار دو برابر شده است

محصولات زیتون در استان ننگرهار امسال نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش‌یافته است. مسئولین ریاست کانال ننگرهار می‌گویند محصولات زیتون در سال جاری نزدیک به ۳۰۰ تُن می‌رسد که از آن حدود سه هزار لیتر روغن به دست خواهد آمد.

غلام الرحمن کظیم، رئیس کانال ننگرهار می‌گوید، محصولات ما امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. در سال گذشته محصولات ۱۵۰ یا ۱۶۰ تُن بود. از سوی دیگر کارگرانی که در شرکت‌های تولید روغن‌زیتون کار می‌کنند خوشحال‌اند اما برای ارتقای ظرفیت این کارخانه‌ها خواهان فراهم شدن تسهیلات بیشترند. باغچه گل، یک نفر از کارگران می‌گوید از مسئولین می‌خواهیم تسهیلات را برای ما فراهم کنند تا سطح تولید افزایش یابد. زمانی که سطح تولید افزایش یابد، به کارکنان بیشتر نیاز خواهد بود. رئیس کانال ننگرهار می‌گوید در شرکت‌های تولید روغن‌زیتون ۷۰۰ نفر به گونه مستقیم و همچنان بیش از چهار هزار نفر به گونه غیرمستقیم مصروف کار هستند. آقای کظیم می‌گوید تشکیلات ما ظرفیت ۷۵۰ نفر را دارد که ۷۰۰ نفر آنان سر کار هستند. درمجموع زمینه کار برای ۴ هزار الی ۴ هزار و پانصد نفر در اینجا فراهم‌شده است. شرکت تولید روغن‌زیتون کانال ننگرهار یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های کشور است که در مساحت ۲۷ هکتار زمین با همکاری مالی کشور روسیه ایجادشده است و این شرکت ظرفیت بالای تولید روغن را دارد.

https://www.ariananews.af/fa/محصولات-زیتون-در-ننگرهار-دو-برابر-شده-اس/

 سرپرست زراعت از کلکسیون ملی میوه‌جات افغانستان در استان ننگرهار دیدن کرد

مولوی عطاءالله سرپرست وزارت زراعت، آب‌رسانی و دامپروری از مرکز کلکسیون ملی میوه‌جات افغانستان در مرکز تحقیقاتی شیشم باغ در استان ننگرهار دیدن کرد. این وزارت با انتشار این خبر گفته، در این دیدار کارمندان مزرعه شیشم باغ در مورد پرورش و نگهداری میوه در آن باغ معلومات ارائه نموده و بعضی از مشکلات و نیازمندی‌های مزرعه را با سرپرست زراعت شریک ساختند. مزرعه تحقیقات زراعتی ششم باغ در شهرستان بهسود استان ننگرهار موقعیت دارد. در این مزرعه انواع گوناگونی از میوه‌جات چون پرتغال، لیمو، ُخرما و نارنگی پرورش داده می‌شود.

https://www.bakhtarnews.af/dr/سرپرست-زراعت-از-کلکسیون-ملی-میوه-جات/

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما