معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۱۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۰

اخبار اقتصادی عراق - کربلای معلی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - کربلای معلی در نیمه دوم شهریورماه 1402، مندرج در سانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

سفر هیات وزارت تجارت عراق به تهران

هیئتی به ریاست ستار الجابری، معاون امور اداری وزارت تجارت عراق به تهران سفر کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی عراق اینا، هدف از سفر این هیئت عراقی، شرکت در نشست های کمیته تجاری عراق و ایران است. الجابری گفت که این مذاکرات بر راه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری مشترک بین دو کشور از طریق حجم تبادل تجاری و فعالسازی نقش سرمایه گذاری از طریق ایجاد محیط مناسب و جذاب برای سرمایه گذاری و تحقق توازن در روابط اقتصادی متمرکز است. هیئت عراقی در تهران با ضیغمی، معاون وزیر صنعت و تجارت ایران دیدار و درباره امکان افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور و تامین ظرفیت ها برای حمایت از بخش خصوصی عراق رایزنی کرد. ضیغمی در این دیدار از دولت عراق بابت ارائه خدمات و تسهیلات به زائران ایرانی در اربعین تقدیر و تشکر کرد. (خبرگزاری اینا)

رشد 38 درصدی سفر گردشگران عراقی به ایران

شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران گفت: در نیمه اول سال ١۴٠٢ بیش از ٣ میلیون و ٣۵۴ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کردند که نسبت به سال گذشته رشد ٣٨ درصدی را نشان می‌دهد. به گزارش ایرنا، وی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گردشگری و هفته گردشگری در ایران اظهارداشت: با لغو روادید با عراق در سال گذشته، رشد چشمگیری گردشگر از این کشور داشتیم و اکنون کشور نخست دارای بیشترین گردشگر در ایران است. البته تحولات منطقه در جمهوری آذربایجان و افغانستان حجم گردشگر از این مناطق را به ایران کاهش داده است اما با این حال در نیمه اول سال ١۴٠٢ بیش از ٣ میلیون و ٣۵۴ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کردند که نسبت به سال گذشته رشد ٣٨ درصدی را نشان می‌دهد. معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی ایران بیان کرد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر توسعه همکاری با کشورها به خصوص کشورهای همسایه، طرح لغو روادید به ۶٨ کشور را به دولت ارایه کردیم همچنین درباره تسهیل سفر گردشگران با خودروی شخصی با همکاری هشت دستگاه نیز مذاکراتی انجام شده است و در هفته گردشگری از آن رونمایی می‌شود. این اقدامات تسهیل تردد گردشگران به خصوص از کشورهای همسایه را افزایش می‌دهد.  (خبرگزاری ایرنا)

بررسی همکاری مشترک در زمینه کار و تامین اجتماعی ایران و عراق

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با وزیر کار عراق درباره پیش‌نویس تفاهمنامه همکاری مشترک در زمینه کار و تامین اجتماعی گفت‌ وگو کرد.در این دیدار که در دفتر وزیر کار عراق انجام شد، احمد الاسدی وزیر کار و امور اجتماعی عراق و محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق علاقه‌مندی خود را به تبادل تجربیات در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تامین اجتماعی و بهزیستی ابراز کردند. همچنین طرفین همکاری در چارچوب سازمان‌های بین المللی تخصصی را مورد تاکید قرار دادند. در این دیدار تکمیل و فعال‌سازی همکاری‌های مشترک دو کشور از طریق تشکیل کمیته مشترک پس از سفر وزیر کار عراق به ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین درباره امکان مشارکت از طریق صندوق تامین اجتماعی کارگران عراق با صندوق تامین اجتماعی ایران برای ایجاد کار مشترک بین بخش خصوصی دو کشور گفت وگو شد. (خبرگزاری ایرنا)

آغاز مطالعه پروژه قطار مونوریل (معلق) بین کربلا و نجف

شرکت عمومی راه آهن عراق آغاز مطالعه پروژه قطار معلق بین کربلا و نجف را تایید کرد و توضیح داد که این قطار با خدمات 5 ستاره بسیار سریع خواهد بود. یونس الکعبی، مدیر کل این شرکت در مصاحبه با اخبار العراق گفت: نخست وزیر پس از زیارت اربعین دستوراتی برای تدوین برنامه‌هایی برای پذیرایی از زائران میلیونی صادر کرد. کربلای معلی و نجف الاشرف و افزایش تعداد مسافران پس از افتتاح فرودگاه بین المللی کربلا، طرحی برای اتصال این دو استان با قطار فونیکولار با انرژی پاک در دستورکار قرار گرفته است. الکعبی افزود: این قطار از فرودگاه‌های کربلا و نجف عبور می‌کند و برای بازدیدکنندگان و مسافران عادی در روزهای عادی در نظر گرفته شده است و به کاهش تصادفات کمک می‌کند، زیرا سفر با خودرو در جاده زمینی که این دو استان را به هم متصل می‌کند، کاهش می‌دهد. این قطاز با سرعت 140 تا 160 کیلومتر در ساعت مسیر 75 کیلومتری کربلا و نجف را طی خواهد کرد.

افزایش جمعیت استان کربلا تا 3 میلیون نفر بدلیل مهاجرت از سایر مناطق

علی المیالی معاون استاندار در مصاحبه ای با خبرگزاری نون، اعلام کرد استانداری کربلا برنامه‌های برای ایجاد محدودیت برای مهاجرین از سایر استانها به کربلاء را دارد.معاون استاندار تصریح کرد: کربلای مقدس به محیطی جذاب با ثبات امنیتی، سرمایه گذاری، ثبات اقتصادی و فرصت های شغلی تبدیل شده است تا جایی که جمعیت استان به سه میلیون و (800) هزار نفر رسیده است. وی تصریح کرد با توجه به محدودیت های زیر ساختی از قبیل شبکه آب رسانی، مشکلات فاضلاب، شبکه توزیع برق، تعداد محدود مدارس و ...، افزایش بی رویه مهاجرین به کربلاء، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است و استانداری در صدد کنترل روند ورود جمعیت از مناطق دیگر به کربلا می‌باشد. (خبرگزاری نون)

افزایش ظرفیت تولید روزانه در پالایشگاه کربلا

وزارت نفت عراق از افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه کربلا به 140 هزار بشکه در روز خبر داد. در بیانیه وزارت نفت عراق آمده است: معاون وزیر نفت در امور پالایشی تاکید کرد که این وزارتخانه به دنبال اجرای دستورات حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق و برنامه دولت در مورد بهره برداری کامل از پالایشگاه کربلا با ظرفیت طراحی کامل آن یعنی 140 هزار بشکه در روز است. وی افزود: این پالایشگاه پس از بهره برداری از یک واحد با هماهنگی شرکت های پیمانکاری، با ظرفیت کامل تولید 100 درصد فعالیت خواهد کرد. این مسئول عراقی همچنین به تکمیل بهره برداری از واحد کراکینگ کاتالیزوری با هدف تولید بنزین با اکتان بالا اشاره کرد. وی توضیح داد: این نخستین واحد در نوع خود در عراق است که بنزین با عدد اکتان 96 تولید می‌کند. پالایشگاه نفت کربلا که از راهبردی ترین پروژه‌های نفتی عراق شمرده می‌شود، آوریل گذشته با حضور محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق افتتاح شد. این پالایشگاه هر دو نوع نفت سبک و سنگین را پالایش و 20 نوع مشتقات نفتی تولید می‌کند و 33 واحد تولیدی و یک نیروگاه برق با توان 200 مگاوات دارد. این پالایشگاه طی قرارداد عراق با کنسرسیومی از شرکت‌های کره‌ای به ریاست شرکت هیوندای در سال 2014 به ارزش 6.5 میلیارد دلار ساخته شده است. پالایشگاه نفت کربلا قرار است با تولید 9-10 میلیون لیتر بنزین در روز واردات این محصول در عراق را به میزان 70 درصد کاهش دهد. (خبرگزاری اینا)

مشارکت 18 کشور در نمایشگاه بین المللی بغداد

وزارت بازرگانی عراق از مشارکت قطعی 18 کشور عربی و خارجی و مذاکره 25 کشور دیگر برای حضور در چهل و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی بغداد خبر داد. به گزارش خبرگزاری اینا، سخنگوی وزرات بازرگانی عراق گفت: 18 کشور از جمله ژاپن، ترکیه، اسپانیا، جمهوری آذربایجان و تمام کشورهای عربی طبق قراردادهای رسمی در این نمایشگاه شرکت می‌کنند و 25 کشور نیز در حال رایزنی برای حضور در این نمایشگاه هستند که ظرف دو هفته پیش رو این موضوع قطعی خواهد شد. وی افزود: 50 درصد از هزینه مشارکت در نمایشگاه از سوی کشورهای عربی و همسایه و 30 درصد نیز از سوی شرکت های داخلی خواهد بود. جبار ادامه داد: نمایشگاه امسال از حمایت بالای دولت برخوردار است و ویژگی‌هایی از جمله فعالیت های هنری، رادیوی ویژه نمایشگاه، ارائه آب و نوشیدنی رایگان و وعده‌های غذایی در حین فعالیت های نمایشگاه را داراست. نمایشگاه بغداد از تاریخ 10 لغایت 17 آبان ماه با حضور گسترده شرکتهای داخلی و بین المللی برگزار خواهد شد. (خبرگزاری اینا)

عراق در رتبه هشتم مصرف گاز در میان کشورهای عربی

عراق در رتبه هشتم فهرست بیشترین مصرف گاز در میان کشورهای عربی قرار گرفت. به گزارش شفق نیوز، عربستان با 120.4 میلیارد متر مکعب در رتبه نخست، امارات با 69.8 میلیارد متر مکعب در رتبه دوم، مصر با 60.7 میلیارد متر مکعب در رتبه سوم، الجزائر با 44.3 میلیارد متر مکعب در رتبه چهارم، قطر با 36.7 میلیارد متر مکعب در رتبه پنجم، عمان با 28.5 میلیارد متر مکعب در رتبه ششم و کویت با 21.8 میلیارد متر مکعب در رتبه هفتم بیشترین مصرف گاز طبیعی قرار گرفتند. مصرف گاز طبیعی در عراق در سال گذشته به 18.9 میلیارد متر مکعب رسید در حالی که در سال 2021، 16.8 میلیارد متر مکعب بود. عراق در سطح کشورهای عربی از لحاظ تولید گاز طبیعی در رتبه دهم قرار دارد.(شفق نیوز)

جایگاه پنجم عراق در تولید ناخالص داخلی

عراق با بیش از 270 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی، در جایگاه پنجمین کشور در بین کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2022 در این حوزه قرار گرفت. به گزارش شفق نیوز، این آمار در جدول شرکت آلمانی statista متخصص در اطلاعات بازار و مصرف کنندگان آمده است. تولید ناخالص داخلی یک شاخص اقتصادی است که با ارزش پولی مجموع کالا و خدمات تولید شده در داخل مرزهای هر کشور در مدت زمانی معین سنجیده می‌شود. همچنین شاخص تولید ناخالص داخلی بیانگر رفاه اجتماعی و یا ثروت کلی یک کشور نیست. طبق آمار شرکت statista عربستان با یک تریلیون و 108 میلیارد دلار در جایگاه نخست تولید ناخالص داخلی در خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2022 قرار دارد. پس از عربستان نیز امارات، مصر و ایران به ترتیب با 507 میلیارد دلار، 475 میلیارد دلار و 321 میلیارد دلار در جایگاه بعدی هستند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما