معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۴/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۶

اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در تیر ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

آغاز  بازسازی شاهراه کابل– قندهار

بازسازی بخش اول از شاهراه کابل- قندهار از منطقه جاده "ارغندی" تا "بازار درانی" به طول ۲۷ کیلومتر، به صورت رسمی آغاز گردید.

این جاده ۱۱ متر عرض، دو پل بزرگ و ۶۰ پل کوچک دارد. پروژه مزبور حدود یک میلیارد افغانی هزینه در بر ‌دارد که از سوی امارت اسلامی تأمین می‌شود.

"ملا عبدالغنی برادر" معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان  در مراسم افتتاح این پروژه گفت: خواست ما این است که تمام شرکت‌های طرف قرارداد تلاش‌ خود را برای توسعه کارهایشان افزایش دهند تا پروژه به زودی تکمیل و مشکلات مسافرین در این مسیر حل شود.

این پروژه در مدت یک سال تکمیل می‌گردد. اعضای بخش خصوصی بازسازی شاهراه کابل– قندهار را در جهت رشد اقتصاد و ترانزیت کشور مهم خوانده و تأکید دارند که این پروژه را بر طبق قرارداد عملی می‌نمایند.

"محمد یونس مهمند" رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان نیز در این مراسم گفت: انتقال مسافرین، صادرات میوه تازه و خشک، ترانزیت و تجارت افزایش قابل ملاحظه ای داشته و در اجرای این پروژه تمام معیار ها در نظر گرفته خواهد شد.

"نجیب الله جلال زی"، مسئول شرکت پیمانکار این پروژه نیز گفت: کیفیت جاده بالا خواهد بود. ضخامت قیر ۲۱ سانتی متر می‌باشد. ما تلاش می‌کنیم که این جاده تا 7 ماه دیگر به بهره برداری برسد.

مسئولان وزارت فواید عامه نیز از شرکت پیمانکار خواستند تا در ساخت این جاده، تمامی معیارها را در نظر گیرد.

جاده کابل- قندهار یکی از مهمترین شاهراه‌های کشور می‌باشد که پایتخت کشور را به استان‌های جنوبی و غربی وصل می‌کند.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

 آغاز احداث جاده بین شاولیکوت و قندهار

طی مراسمی‌با حضور استاندار و تعدادی از کارمندان و بزرگان قومی، کار احداث جاده ای به طول 36 کیلومتر و با اختصاص مبلغ 40 میلیون افغانی در روستای "چنارتو" واقع در شهرستان شاولیکوت استان قندهار آغاز گردید.

در این مراسم رئیس اداره احیاء و توسعه روستایی گفت: در این جاده علاوه بر شن ریزی، 2 پل، 46 پلچک و 17 کانال آب احداث خواهد شد که برای صدها شهروند زمینه کار نیز فراهم شده است.

در این مراسم "حاجی ملا شیرین آخوند" سرپرست استانداری قندهار گفت: امارت اسلامی‌با همکاری مجاهدین و مردم تحکیم و ثبات پیدا کرده است و خدمت برای این ملت وظیفه امارت اسلامی می‌باشد.

وی افزود: شهروندان شهرستان شاولیکوت طی بیست سال اشغال زحمات و رنج های زیادی را متحمل شده و همکاری آنان با مجاهدین، فراموش نشدنی است.

منبع: سایت اطلاع رسانی استانداری قندهار

 طالبان: شرکت "اسنوفارما" روند تولید و عرضه دارو‌‌ را آغاز کرد

سخنگوی گروه طالبان اعلام کرد روند تولید و عرضه دارو‌ به بازار‌های کشور توسط شرکت "اسنوفارما" آغاز شده است.

"ذبیح الله مجاهد" سخنگوی گروه طالبان، روز 24 تیر در صفحه تویترش نوشت: «تولید و عرضه دارو به بازار های کشور از کارخانه تولید دارو (اسنوفارما) در قندهار آغاز گردیده است.»

وی افزود با این گام کشور ما در راستای تداوی و درمان، پیشرفت قابل ملاحظه ای خواهد کرد. گفتنی است، شرکت خصوصی اسنوفارما چند ماه قبل در استان قندهار توسط طالبان افتتاح شد.

منبع: خبرگزاری جمهور

  افزایش 30 درصدی تولید گندم در استان قندهار

شماری از کشاورزان در قندهار می‌گویند امسال محصول گندم در این استان، نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.

کشاورزان در قندهار با خرسندی از میزان برداشت محصول گندم می‌گویند: امسال که کشت تریاک ممنوع شده، گندم زیادی کاشت شده است. ما از مسئولان می خواهیم به نیروهای امنیتی خود دستور دهند تا گندم هایی را که به کشورهای دیگر قاچاق می‌شود، متوقف کند.

 در همین حال "ایمل حکیمی" معاون زراعت اداره زراعت، آبیاری و مالداری قندهار می‌گوید که در سال جاری، 95 هزار هکتار زمین کشاورزی در این استان، به کاشت گندم اختصاص داده شده است. بر اساس برآوردهای این اداره، از این مقدار زمین، 350 هزار تن گندم برداشت خواهد شد.

منبع: سایت اطلاع رسانی استانداری قندهار

  افزایش 30 درصدی محصول انگور در قندهار

انگور بخش بزرگی از میوه‌های تولیدی کشور را تشکیل می‌دهد و به گفته وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری، سالیانه نزدیک به ۹۰۰ هزار تُن انگور در افغانستان تولید می‌شود.

"شمس‌الرحمان موسی"، مسئول بخش کشاورزی ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری قندهار می‌گوید: حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان، به باغ‌ های انگور اختصاص یافته است. به گفته وی، محصول انگور در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

وی بیان داشت: بر اساس برآوردهای این ریاست، در سال جاری حدود ۲۷۳ هزار تُن انگور از باغ ‌های استان قندهار برداشت خواهد شد.

از سوی دیگر، شماری از تولیدکنندگان انگور، می‌گویند: ۹۰ درصد انگور قندهار به پاکستان و ۱۰ درصد دیگر آن به هند صادر می‌شود؛ اما اگر دهلیز هوایی وجود داشته باشد، می‌توان به بازارهای بین‌المللی نیز انگور صادر کرد.

"عبدالباقی بینا"، معاون اتاق تجارت قندهار، می‌گوید: اکنون موانع صادرات برداشته شده است و اگر مشکلی پیش نیاید، امسال انگور بیشتری به هند و پاکستان صادر خواهد شد.

با این حال، وی می‌افزاید طالبان نمی‌توانند بدون همکاری مؤسسات خارجی، دهلیزهای هوایی را فعال کنند، زیرا حکومت سرپرست برای این کار امکانات کافی در اختیار ندارد.

آقای بینا، می‌گوید: دهلیزهای هوایی که قبلاً بود، با کمک کشورها یا نهادهای خارجی ساخته شده بود؛ اما اکنون حکومت طالبان امکانات کافی ندارد. بنابر این، صادرات هوایی امکان‌پذیر نیست. امسال صادرات از طریق زمینی نیز مشکلی ندارد و ما امیدواریم صادرات بیشتر شود.

بر اساس اعلام اتاق تجارت قندهار، ارزش انگور صادراتی این استان در سال گذشته به 8 میلیون و ۹۹ هزار دلار آمریکا رسیده بود.

منبع: خبرگزاری صدای افغان (آوا)

  کاهش سطح آب های زیرزمینی در تمام نواحی شهر قندهار

تیم فنی ریاست آبیاری رودخانه "ارغنداب" به دستور "ملا سید محمد شرافت" رئیس این اداره، به منظور مشخص کردن سطح و کیفیت آب شهر، آب 21 حلقه چاه عمیق را مورد بررسی قرار دادند.

این تیم در پایان بررسی‌های خود اعلام کرد سطح آب های زیرزمینی در مقایسه با ماه گذشته بصورت میانگین در تمام نواحی شهر قندهار، 37 سانتی متر کاهش یافته است.

منبع: سایت اطلاع رسانی استانداری قندهار

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما