معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۲

اخبار اقتصادی اروگوئه و پاراگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته اول فروردین‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

الف) اروگوئه:

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی اروگوئه در سال 2023 (تله موندو- اروگوئه)

کارشناسان صندوق بین المللی پول پیش بینی کردند، اقتصاد اروگوئه در سال میلادی جاری در بحبوحه ابهامات گسترده ناشی از خشکسالی در آن کشور تنها رشدی به میزان 2 درصد را به ثبت برساند. کارشناسان مذکور همچنین نسبت به آسیب پذیری اقتصاد اروگوئه در قبال تغییرات آب و هوایی و اقلیمی هشدار داده و اعلام کردند: رشد اقتصادی اروگوئه عمدتاً ناشی از عملکرد خوب در بخش گردشگری، افزایش تولید و صادرات سلولز و همچنین عمکرد بخش خصوصی است.

حمایت اسپانیا از توافق تجاری متعادل‌شده میان مرکوسور و اتحادیه اروپا (تله موندو- اروگوئه)

لوئیس پلاناس وزیر کشاورزی و شیلات اسپانیا گفت: اسپانیا حمایت خود را از توافق تجاری "متعادل شده" و یکسان میان اتحادیه اروپا و مرکوسور ابراز می دارد. پلاناس در این رابطه توضیح داد: شرایط برابر و رقابت یکسان (میان تولیدکنندگان) همچنین رعایت شرایط زیست محیطی از جمله موارد ضروری برای درج در توافق مذکور هستند. وی مخالفت برخی کشورها از جمله اتریش با توافق مذکور را تا حدودی "تکان دهنده" دانست. پلاناس که این اظهارات را در شورای کشاورزی و شیلات در بروکسل ایراد می‌کرد، در گفت و گو با خبرنگاران تاکید کرد: اسپانیا از نهایی‌سازی توافق (میان مرکوسور و اتحادیه اروپا) بطور مشخص با محتوایی متعادل شده حمایت می‌کند. شایان ذکر است، وزیران کشاورزی و شیلات اتحادیه اروپا در بروکسل وضعیت توافقات تجاری آن اتحادیه را مورد بررسی و بازبینی قرار دادند. اسپانیا که در نیمه دوم سال جاری ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده خواهد داشت در تلاش است تا نسبت به نهایی‌سازی توافق با مرکوسور (که پس از بیست سال مذاکره در سال 2019 میان طرفین به امضا رسید) اقدامات لازم را انجام دهد.

انعقاد توافق دریافت وام 145 میلیون دلاری اروگوئه با بانک بین آمریکایی توسعه (پورتال دولت اروگوئه)

آثوسئنا آربئلچه وزیر اقتصاد و دارایی اروگوئه در اجلاس سالانه بانک بین‌آمریکایی توسعه در پاناما، توافقی را با مسئولان آن بانک برای دریافت وام 145 میلیون دلاری جهت بهبود اقتصاد اروگوئه (بدنبال بیماری همه گیر کووید-19) به امضا رساند. وام مذکور قرار است به حفاظت از شرکت های کوچک و متوسط که به نقدینگی نیاز دارند، اختصاص یابد. در مراسم انعقاد توافق مذکور ایلان گولدفاجن رئیس بانک بین‌آمریکایی توسعه نیز حضور داشت. آربئلچه در حاشیه اجلاس مذکور که از 17 لغایت 19 مارس سال جاری در پاناما برگزار شد، با روسای هیأت های نمایندگی آمریکا، آرژانتین، برزیل و شیلی نزد بانک مذکور دیدار و گفتگو کرد. وزیر اقتصاد اروگوئه همچنین در سمیناری که درباره چالشها و فرصتهای موجود برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی در پاناما برگزار شده‌بود، حضور یافت. وی طی فراخوانی از سازمان‌های چندملیتی خواست به هنگام ارائه تسهیلات مالی، موضوع کاهش نرخ سود برای کشورهایی که در پروژه‌های عمومی در سطح منطقه و جهان مشارکت مالی دارند، مدنظر قرار دهند.

شروع روند نزولی رشد اقتصادی اروگوئه به دلیل تبعات خشکسالی (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)

رشد اقتصادی اروگوئه در سه ماه پایانی سال گذشته (2022) در مقایسه با سه ماه قبل از آن (سه ماه سوم) 1.3 درصد کاهش یافت. از جمله دلایل این کاهش بروز نخستین تبعات خشکسالی در کشور خوانده شده است. بانک مرکزی اروگوئه گزارش مرتبط با عملکرد اقتصادی کشور را در کل سال 2022 منتشر کرد. طبق گزارش مذکور، اگرچه رشد اقتصادی اروگوئه بطور میانگین در کل سال گذشته 4.9 درصد بود، اما طی ماههای اخیر نرخ فعالیت اقتصادی در کشور روند نزولی یافته است. صندوق بین المللی پول به تازگی تخمین زد، رشد اقتصادی اروگوئه در سال جاری (2023) تنها به میزان 2 درصد خواهد بود.

خرید ده میلیون دوز واکسن برای مقابله با آنفولانزای مرغی در اروگوئه (خبرگزاری سوبراژادو- اروگوئه)

فرناندو ماتوس وزیر دامداری، کشاورزی و شیلات اروگوئه گفت: در هفته‌های آینده روند واکسیناسیون مرغ های تخم‌گذار و پرورشی برضد آنفولانزای مرغی آغاز خواهد شد. وی در کنفرانسی خبری توضیح داد: طی دو تا سه هفته آینده در مجموع 10 میلیون دوز واکسن وارد کشور خواهد شد و با توجه به اینکه آنفولانزای مرغی برای نخستین بار وارد اروگوئه شده است، لذا برای هر مرغ دو دوز واکسن درنظر گرفته شده است. ماتوس افزود: هزینه واکسن‌های مذکور بیش از 780 هزار دلار می‌باشد.

ب) پاراگوئه:

امضای سند جامع میان پاراگوئه و آمریکا درباره کشتیرانی در رودخانه پاراگوئه (پورتال دولت پاراگوئه)

خولیو سزار آریولا وزیر روابط خارجی پاراگوئه و مارک اوستفیلد سفیر آمریکا در آسانسیون یادداشت تفاهمی را برای اجرای طرح جامع برای کشتیرانی در رودخانه پاراگوئه به امضا رساندند. سند مذکور با هدف انجام مطالعات امکان سنجی جهت بهبود کشتیرانی در رودخانه مذکور انجام گرفته است. رودخانه پاراگوئه یکی از بخش های مهم در آبراه پاراگوئه-پارانا به حساب می آید. آبراه مذکور که به نوعی یک سیستم انسجام منطقه ای با ارزش لجستیکی و راهبردی قابل‌ملاحظه‌ای است، محل انتقال حدود 80 از واردات و صادرات پاراگوئه می‌باشد.

اقدام مشترک پاراگوئه و پرتغال برای توسعه تجارت و سرمایه گذاری (پورتال دولت پاراگوئه)

نمایندگان و مسئولان معاونت شبکه سرمایه گذاری و صادرات وزارت صنعت و تجارت پاراگوئه و آژانس سرمایه گذاری و تجارت خارجی پرتغال در ویدئو کنفرانسی راههای مشترک برای یافتن فرصت های سرمایه گذاری و توسعه تجارت فیمابین دو کشور را مورد بررسی قرار دادند. نشست مجازی مذکور بدنبال نشست اخیر میان معاون وزیر روابط اقتصادی و ادغام پاراگوئه با معاون بین الملل وزارت تجارت خارجی پرتغال برگزار شد. برقراری ارتباط میان بخش های تولیدی دو کشور، بازبینی و به روز رسانی موافتنامه ای که در این ارتباط وجود دارد، همچنین تداوم برپایی نشست های دو جانبه برای ترویج تجارت و جذب سرمایه گذاری در پاراگوئه مورد تاکید طرفین قرار گرفت.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما