گزارش بانک جهانی در مورد اقدامات اقلیمی کنگو
بانک جهانی در آخرین ویرایش گزارش خود که تحت عنوان تاثیرات ، سازگاری و فرصت های تغییر اقلیم منتشر شد در مورد پایش اقتصادی و مالی جمهوری کنگو تصریح کرد که کنگو با محافظت از جمعیت و بخش کشاورزی حیاتی خود در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی، به ایجاد یک اقتصاد پایدار، انعطافپذیر و فراگیر کمک خواهد کرد.
در گزارش اشاره شده است که جمهوری کنگو در حال حاضر پیامدهای بحران آب و هوایی از جمله میانگین دمای بالاتر، بارندگی نامنظم تر، سیل های مکرر و افزایش شیوع بیماریهای مرتبط با گرما و بیماریهای عفونی را تجربه میکند. این پدیدهها منجر به افزایش هزینههای مراقبت های بهداشتی، کاهش بهره وری نیروی کار و تخریب زمینهای قابل کشت میشود. اقتصاد کنگو پس از چندین سال انقباض در سال 2022 به رشد بازگشت. با این حال، برای دستیابی به رشد پایدار، کشور باید خود را با واقعیتهای تغییرات آب و هوایی وفق دهد و اقدامات سازگاری کلیدی را برای کاهش تأثیر آن بر بخش کشاورزی - منبع اصلی درآمد برای فقرا و زنان - و همچنین بر بهرهوری نیروی کار انجام دهد.
کوروتومو اواتارا، نماینده مقیم بانک جهانی برای جمهوری کنگو توضیح می دهد: "ضروری است که کنگو اقدامات موثر آب و هوایی را در مسیر توسعه خود ادغام کند و بر کشاورزی برای تضمین امنیت غذایی و تنوع اقتصادی خود تاکید کند." بانک جهانی متعهد به حمایت از تلاش های دولت برای محافظت از مردم و اقتصاد کنگو در برابر تغییرات آب و هوایی و سایر شوک های خارجی" است.
در حالی که کنگو در میان کشورهای آسیب پذیر در برابر تغییرات آب و هوایی در جهان است، این گزارش اقدامات اولویت دار را در چهار زمینه زیر توصیه میکند:
کشاورزی: یکی از چالش های اصلی سازگاری در بخش کشاورزی، تقویت امنیت غذایی است. در مواجهه با افزایش دما و تغییر الگوی بارندگی، ضروری است که کشاورزان (به ویژه کوچکترین و آسیب پذیرترین) از تأثیر این تغییرات بر عملکرد محصول مطلع شوند و بتوانند به ارقام بذر مقاوم تر دسترسی داشته باشند. ترویج کشاورزی هوشمند با آب و هوا میتواند بهره وری را افزایش دهد، انعطاف پذیری ایجاد کند، انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و به افزایش درآمد روستایی کمک کند، در حالی که جنگل زدایی و انتشارات مرتبط را کاهش می دهد و در عین حال تنوع زیستی را حفظ میکند.
بهره وری نیروی کار: بخش کشاورزی یک سوم نیروی کار کنگو را استخدام میکند. با این حال، انتظار می رود تغییرات آب و هوایی منجر به کاهش قابل توجه تولید کشاورزی شود که به کاهش درآمد روستایی و افزایش فقر منجر خواهد شد. اقدامات مختلفی میتواند به بهبود بهره وری نیروی کار کمک کند: تنظیم ساعات کار، تمدید استراحت، استفاده از تجهیزات حفاظت حرارتی و غیره.
سلامت: کنگو در برابر بیماریهای حساس به آب و هوا آسیب پذیر است. مالاریا، به ویژه، عامل اصلی مرگ و میر کودکان و نوجوانان و منبع اصلی نگرانی برای کشور است. از این رو نیاز به راه اندازی یک سیستم هشدار اولیه و سرمایه گذاری در آب آشامیدنی و کنترل پشه (پشه بند، سمپاشی ، درمان سریع بیماران تشخیص داده شده، اسپریها و کویل های دافع پشه و غیره) است.
مناطق ساحلی: خط ساحلی کنگو در حال حاضر در معرض افزایش سطح دریا و طوفان است. راه حل های مبتنی بر طبیعت، زمانی که به درستی طراحی و اجرا شوند، میتوانند منافع اقتصادی قابل توجهی را ایجاد کنند. آنها باید به عنوان بخشی از تحول ساختاری مناطق ساحلی با هدف مقابله با افزایش سطح دریا در نظر گرفته شوند.
این گزارش هم چنین توصیه میکند اقدامات فوری در کوتاه مدت اجرا شود. برای خروج از مشکل بدهی و حفظ پایداری بدهی بلندمدت، مقامات کنگو باید به بهبود بسیج درآمد داخلی و همچنین مدیریت و شفافیت بدهی ادامه دهند. در زمینه افزایش قیمت مواد غذایی که به دلیل اختلال در زنجیره تامین جهانی و تشدید جنگ در اوکراین ایجاد شده است، دولت هم چنین باید بر حمایت از آسیب پذیرترین افراد تمرکز کند و در عین حال اقداماتی را برای کاهش تدریجی وابستگی کشور به واردات مواد غذایی اتخاذ کند. در حالی که تشدید جنگ در اوکراین و عواقب آن و هم چنین بی ثباتی تولید نفت، خطرات قابل توجهی را برای بهبود اقتصادی کنگو نشان می دهد، این کشور باید برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود اصلاحاتی را ضروری انجام دهد.
"اقتصاد کنگو هنوز از اثرات یک سری شوک های همزمان که در سال 2014 آغاز شد، بهبود نیافته است. اقدامات استراتژیک فوری با هدف تثبیت اقتصاد در کوتاه مدت، همراه با سرمایه گذاریهای بلندمدت هوادار آب و هوا، میتواند به محدود کردن اختلال ناشی از این شوکها به اقتصاد کمک کند.
https://www.banquemondiale.org/fr/news/press-release/2023/02/02/climate-action-to-protect-people-and-agriculture-can-strengthen-congos-long-term-growth-prospects-world-bank-report