اخبار اقتصادی عراق - بغداد
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی، تجاری و بازرگانی عراق در هفته سوم آبان ماه 1401 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
عراق واردات 21 قلم کالا از جمله نوشیدنیهای انرژی زا و نوعی کفش را ممنوع کرد
الفرات نیوز: وزارت بازرگانی فهرستی از اقلام ممنوعه وارداتی به عراق را منتشر کرد. تجارت نسبت به برخورد با مواد ممنوعه هشدار داد که شامل مواد غذایی و نوشیدنیها ازجمله آب معدنی، نوشیدنیهای انرژی زا، (آبجو)، شیر پاستوریزه، بستنی و چیپس از هر دو نوع (سیب زمینی و ذرت) میشود.علاوه بر این، مصالح ساختمانی مانند بلوک های ساختمانی در هر اندازه، آجر از هر نوع و کاشی سیمانی ممنوع شد.لیست اقلام ممنوعه شامل تجهیزات نظامی مانند پوتین و کلاه نظامیبوده است .
سرمایه گذاری ایتالیا برای دستیابی به مشارکت با عراق در نمایشگاه بین المللی بغداد
العراقیه: ایتالیا در چهل و ششمین نشست نمایشگاه بین المللی بغداد با (8) شرکت با تخصص های مختلف شرکت کرد، در حالی که مسئول پاویون ایتالیا در این نمایشگاه تلاش های کشورش برای دستیابی به مشارکت با عراق را تایید کرد.«نوراس علی» مسئول غرفه ایتالیا گفت: «ایتالیا سالانه در نمایشگاه بینالمللی بغداد شرکت میکند و شرکت در چهل و ششمین دوره کنونی 8 شرکت را به همراه داشت .علی افزود: تخصص های این شرکت ها بین مبلمان لوکس، ابزار دستی، شرکت های ساخت کارخانههای دوستدار محیط زیست و همچنین کارخانههای بازیافت زباله، کارخانههای تولید آجر و گرانیت و همچنین کشتارگاههای ذبح گاو، گوسفند و طیور توزیع شد. وی ابراز امیدواری کرد که این مشارکت منافع دولت عراق را جلب کند تا با انعقاد قراردادهایی با دولت به منظور بازسازی زیرساختهای کشور به مشارکت دست یابد.
کارخانههای سیمان سیستم عامل خود را از نفت به گاز تبدیل میکنند.
العراقیه: شرکت عمومی سیمان یکی از شرکت های وزارت صنعت و معدن از تبدیل سیستم های عملیاتی خود از نفت به گاز خبر داد و ضمن تقسیم تولید خود به دو نوع و شفاف سازی جزئیات آنها اعلام کرد. حسین علی، مدیر رسانه این شرکت گفت: «شرکت عمومی سیمان شامل 18 کارخانه است که از شهر موصل تا بصره توزیع شده و انواع سیمان معمولی و غیرمعمول را تولید میکند.علی تصریح کرد: تولید معمولی، سیمان معمولی و مقاومی است که در ساخت و ساز استفاده میشود، در حالی که نوع غیرمعمول آن سیمانی است که در چاههای نفت و پرکردن سدها استفاده میشود.وی افزود: شرکت جنرال با وجود چالشها و موانعی که در سالهای گذشته وجود داشت، یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت سیمان با کیفیت خوب است، اما این شرکت با برنامهریزیهای خود مصمم به ارائه بهترین انواع سیمان است. با توجه به تصمیم وزارت نفت مبنی بر افزایش قیمت نفت سیاه از 150 دینار به 350 دینار در هر لیتر بنابراین شرکت برای تبدیل سیستم های عملیاتی به سیستم های گازی تلاش کرد.وی افزود: این شرکت درحال حاضر مشغول تکمیل کارخانههای بادوش در کارخانههای موصل، نجف و کوفه است که در سه خط از چهار خط فعالیت میکنند.
بغداد و مسکو در حال آماده شدن برای امضای یادداشت همکاری هسته ای هستند
موازین نیوز: ایلیا لوبوف، مشاور اقتصادی سفارت روسیه در عراق گفت که مسکو و بغداد در حال آماده سازی اقدامات لازم برای امضای یادداشت همکاری در زمینه استفاده صلح آمیز از فناوریهای هسته ای هستند. مشاور در گفت و گو افزود: مقدمات امضای یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور در زمینه استفاده صلح آمیز از فناوریهای هسته ای غیر انرژی در حال انجام است. وی خاطرنشان کرد: دو طرف درحال بررسی همکاری در زمینه آموزشی از جمله پذیرش دانشجوی عراقی برای تحصیل در دانشگاههای تخصصی روسیه هستند.
طرح هایی برای صنعت خودرو در عراق
العراقیه: وزارت صنعت و معدن از برنامههای صنعت خودرو در عراق خبر داد.عمار الجنابی، مشاور وزارت صنعت گفت: این وزارتخانه شروع به توسعه طرحهایی کرده است که درحال حاضر برای تولید خودروهای عراقی و توسعه صنعت درحال بررسی است.وی خاطرنشان کرد: ایدههای زیادی در مورد صنعت خودرو وجود دارد که یکی از آنها انجام قراردادهای اشتراک فناوری با طرف مصری است.وی در ادامه به اینکه مطلب اشاره کرد که عراق قبلاً خودرو (اسکانیا) تولید و مونتاژ میکرد. نامبرده با تاکید بر اینکه «مثلاً یک خودرو (دیسکیپ) در ایران 2800 دلار فروخته میشود در حالی که قیمت آن در عراق به 7000 دلار میرسد و این نشان میدهد که برنامهریزی درستی نبوده است. مشاور وزارت صنعت از سوی دیگر خاطرنشان کرد: این وزارتخانه برای دستیابی به امنیت دارویی در کشور به موضوع صنعت دارو توجه زیادی دارد.
عراق به دنبال ایجاد ناوگان جدید حمل و نقل نفت در سراسر جهان است
شفق نیوز: حیان عبدالغنی وزیر نفت عراق بر حمایت و تکلیف کار شرکت نفتکش های عراقی و از سرگیری فعالیت آن در حمل و نقل دریایی نفت خام و عدم تقلیل آن به حمل و نقل تاکید کرد. عبدالغنی بر تلاش برای «بازیابی نقش حیاتی شرکت حامل ملی در بازارهای جهانی انرژی، و ارتقای نقش و موقعیت تاریخی آن، که در هنگام گشت و گذار در دریاها و انتقال نفت عراق از آن برخوردار بود، تأکید کرد. وزیر نفت عراق افزود: آنچه برای این وزارتخانه اهمیت دارد تسریع در بازسازی ناوگان جدید است تا فعالیت آن به دوران قبل بازگردد و در حمل و نقل نفت و فرآوردههای آن و ارتقای آنها به رتبههای شرکت های بین المللی بهتر عمل کند. علاوه بر ضرورت توانبخشی نیروهای متخصص در حوزه حمل و نقل دریایی فعال در ناوگان.
عراق برای ساخت 8 رآکتور هسته ای موافقت بین المللی انرژی را دریافت کرد
الفرات نیوز: کمال حسین لطیف، رئیس کمیسیون کنترل منابع رادیواکتیو عراق اعلام کرد که عراق مجوز آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای ایجاد هشت رآکتور هستهای برای تولید برق دریافت کرده است. و تا کنون برای تکمیل پروژه با هیچ شرکتی توافق نشده است . لطیف گفت: پروژه کاملی برای تولید برق از طریق انرژی هستهای آماده کردهایم و در ابتدا هشت رآکتور هستهای میسازیم که میتواند 8000 مگاوات انرژی الکتریکی تولید کند که معادل 25 درصد نیاز عراق است.
وزیر دارایی: در نظر داریم سامانه الکترونیکی در گمرک پیاده کنیم
موازین نیوز: طیف سامی وزیر دارایی تایید کرد این وزارتخانه مصمم است سیستم الکترونیکی دادههای گمرکی (ASYCUDA) را در ادارهکل گمرک پیادهکند.این وزارتخانه در اطلاعیهای گفت: سامی در خصوص پیگیری اجرای فازهای طرح اتوماسیون بخشهای گمرکی و مالیاتی با حضور رئیس هیئت مدیره جلسه گستردهای با معاونت فناوریاطلاعات دراین وزارتخانه علاوه بر معاونین مدیرانکل گمرکات و امور مالیاتی برگزار کرد. وزیر در این نشست گفت: تکمیل پروژه اتوماسیون به توسعه ادارات گمرکات و بهبود عملکرد آنها از طریق اتخاذ یک پنجره واحد، نوسازی سیستم های جمع آوری و ارائه بانک اطلاعات (دیتابیس) مستحکم کمک میکند. وی افزود این وزارتخانه به دنبال تبدیل ادارات گمرک به منابع مهم برای حمایت از خزانه دولت پس از درآمدهای نفتی است.وی خاطرنشان کرد این وزارتخانه مصمم است در نتیجه تلاشهای صورتگرفته و جلسات مستمر با نمایندگان تیم فنی و رویهای، کنفرانس تجارت سازمان ملل، سامانه الکترونیکی دادههای گمرکی (ASYCUDA) را در ادارهکل گمرک پیادهسازی کند.
عراق رتبه ششم در فهرست کشورهای واردکننده کولر گازی ترکیه
وداوا: عراق در بین کشورهای واردکننده کولر گازی از ترکیه در ده ماهه اول سال 2022 رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.درآمد ترکیه از صادرات تهویه مطبوع طی 10 ماهه امسال بالغ بر 5 میلیارد و 496 میلیون دلار بوده است. بر اساس اطلاعات شورای صادرکنندگان ترکیه، صادرات کولر گازی ترکیه در مدت مذکور نسبت به 10 ماهه سال گذشته 8.6 درصد رشد داشته است. آلمان با 584 میلیون دلار در صدر فهرست کشورهای واردکننده محصولات تهویه مطبوع ترکیه قرار دارد و پس از آن انگلیس با 356 میلیون دلار و ایتالیا با 326 میلیون دلار در رتبههای بعدی قرار دارند. فرانسه، رومانی، عراق، اسپانیا و لهستان از جمله کشورهای واردکننده کولر گازی ترکیه بودند.
پتروشیمی 3000 تن گرانول پلی اتیلن کم چگالی تولید میکند.
المعلومه: شرکت دولتی صنایع پتروشیمی، یکی از شرکت های وزارت صنعت و معدن در استان بصره، ادامه کار و تولید در کارخانه پلیاتیلن کم چگالی را پس از موفقیت این شرکت در احیا و بهره برداری از این کارخانه تایید کرد. بخشها و کارخانههای پتروشیمیبا تلاشها و توانمندیهای فوقالعاده با حمایت این وزارتخانه پس از توقف فعالیت این کارخانه در بیش از 12 سال را اندازی شده است. عباس حیال مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه کارخانه گرانول پلی اتیلن دارای دو خط تولید با ظرفیت طراحی 60 هزار تن در سال است، خاطرنشان کرد: این کارخانه تا (3) هزار تن گرانول پلیاتیلن با کیفیت و خلوص بالایی تولید کرد. وی افزود: این شرکت توانسته است این محصول را به تعدادی از بخشهای دولتی و خصوصی در مقادیر بیش از (1000) تن برای استفاده در بسیاری از صنایع از جمله ساخت روکشها و کیسههای پلاستیکی عرضه کند.