معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۱۴- ۱۲:۰۰ - مشاهده: ۲۱۴

صادرات محصولات دانش‌بنیان تا پایان سال به ۲ میلیارد دلار می‌رسد

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه : وزارت امور خارجه حمایت لازم را از بخش خصوصی در مورد صادرات، تجارت، واردات، صدور خدمات فنی و مهندسی، انتقال تکنولوژی و ترانزیت در دستور کار دارد.تاکنون ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات دانش بنیان صادر شده که تا پایان سال به ۲ میلیارد دلار افزایش می‌یابد

دکتر صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در همایش نقش و اهمیت قراردادهای بازرگانی در اقتصاد که در روز شنبه 14 آبان ماه در محل اتاق بازرگانی ایران با حضور سفرا و رایزن‌های بازرگانی سفارتخانه‌های مقیم در تهران برگزار شد اظهار داشت: از طریق دیپلماسی اقتصادی می‌توان امور سیاسی و امنیتی را نیز تقویت کرد.اگر بتوان کار انتقال تکنولوژی، بازرگانی، ترانزیت و غیره را با کشورهای همسایه با تعامل مناسب‌تر انجام داد می‌تواند تضمین‌کننده امنیت نیز باشد.

وی افزود: اگر در تجارت طرف‌های تجاری قابل اعتماد و معتمدی پیدا شود احتمال اینکه کار قرارداد تجاری به داوری و مشکل برسد به نحو چشمگیری کاهش خواهد یافت. در سفارتخانه‌های ما این آمادگی وجود دارد که طرف‌های تجاری و قابل اعتماد را به بخش خصوصی معرفی کند.  ۳۵ رایزن اقتصادی برای کشورهای مختلف تعیین شده‌ و موظف شده‌اند کار صادرات، تجارت و انتقال تکنولوژی را برای بخش خصوصی فراهم کنند و در جهت افزایش تعاملات تجاری گام بردارند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه صرف قرارداد تجاری نمی‌تواند تضمین‌کننده صادرات و واردات به کشورها باشد، عنوان کرد: بیشترین پروژه‌های تجاری در سال‌های اخیر با کشور عراق، بخش جنوبی و اقلیم این کشور بوده است اما حضور داعش موجب شد تا قراردادهای موجود به مدت هفت سال با مشکل یا توقف همراه شود و حتی هزینه‌های انجام‌شده و خسارت برخی از فعالان اقتصادی با پیچیدگی و مشکل مواجه شود.

وی از تلاش وزارت امور خارجه در جهت احقاق حقوق تجار و فعالان اقتصادی خبر داد و افزود: وزارت خارجه تلاش کرده تا مطالبات پیمانکاران و بازرگانانی که به دلیل حضور داعش با مشکل مواجه شده بودند را پیگیری کند که در پاره‌ای از موارد نیز کار بسیار پیچیده بوده است.

صفری با اشاره به گسترش روابط تجاری ایران و روسیه، خاطر نشان کرد: تجار و بازرگانان باید بر یافتن طرف‌های تجاری قابل اعتماد تمرکز ویژه داشته باشند تا کار صادرات و واردات با تجار روس با مشکلات کمتری در اجرای قراردادهای تجاری مواجه شود.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های تجاری بالای ایران و موقعیت استراتژیک کشور، بیان کرد: ایران می‌تواند کشورهای محصور در خشکی را به آب‌های آزاد وصل کرده و از ظرفیت بنادر کشور در جهت ترانزیت و تجارت این کشورها به سایر کشورها استفاده کند.

منبع:

خبرگزاری پانا

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما