معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۶۷

تلاش به منظور تثبیت محصول پسته در زنجیره تولیدات کشاورزی اسپانیا

میوه‌های آجیلی در زمین‌های زراعی اسپانیا اهمیت فزاینده ای پیدا کرده اند. با تقاضای روزافزون مصرف کنندگان در سراسر جهان، کاشت میوه‌های آجیلی در سرار جهان افزایش یافته است. کشاورزان اسپانیا با آگاهی از این "رونق"، تمایل خود را به کاشت این محصولات افزایش داده اند.

در میان میوه‌های آجیلی در حال حاضر پسته از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. زمین‌های اختصاص داده شده به کاشت این محصول در اسپانیا در حال افزایش می‌باشد. طبق آخرین آمار تهیه شده توسط وزارت کشاورزی این کشور، در حال حاضر بیش از 61 هزار هکتار زمین به کاشت پسته اختصاص دارد، لیکن در حال حاضر تنها 30 درصد سطح زیر کشت پسته به مرحله محصول دهی رسیده است. هنگامی‌که 100 درصد سطح زیر کشت به محصول دهی برسد، اسپانیا به یکی از تولیدکنندگان برتر جهان تبدیل خواهد شد. کارشناسان تخمین می‌زنند که مصرف پسته در سال‌های آینده به دلیل خواص و پروتئین گیاهی موجود در آن به شدت افزایش خواهد یافت. این کارشناسان پیش بینی می‌کنند، که سطح مصرف در اروپا در دهه آینده افزایش بسیار بالایی را شاهد خواهد بود.

سطح زیرکشت پسته اسپانیا در سال  2021      

(منبع: وزارت کشاورزی، شیلات و غذا اسپانیا)

تولید (تن)

عملکرد (کیلوگرم در هکتار)

سطح زیر کشت (هکتار)

ایالت

سطح زیر کشت بارور

سطح زیر کشت بارور

کل سطح زیر کشت

کشت آبی

کشت دیم

میزان کل

کشت آبی

کشت دیم

میزان کل

کشت آبی

کشت دیم

11.336

1.466

692

12.609

3.376

9.233

46.245

12.699

33.546

کاستیا لا مانچا

2.592

1.433

747

2.729

806

1.923

5.945

1.848

4.097

اندلس

168

456

428

376

263

113

2.549

2.085

464

کاستیا و لئون

377

1.918

1.140

266

95

171

1.746

528

1.218

اکسترمادورا

389

814

539

598

223

375

1.423

525

898

مادرید

575

1.450

700

476

323

153

1.232

768

464

مورسیا

720

1.086

743

535

303

232

944

484

460

آراگون

446

1.836

612

354

188

166

697

463

234

کاتالونیا

96

1.190

592

137

24

113

282

48

234

والنسیا

-

-

-

-

-

-

85

39

46

لاریوخا

26

1.000

-

26

26

-

82

69

14

نابارا

-

-

-

-

-

-

1

1

-

جزایر بالئاری

16.725

1.422

698

18.106

5.633

12.479

61.231

19.556

41.675

میزان کل اسپانیا

 

در حال حاضر در اروپا سرانه مصرف پسته حدود 25 گرم می‌باشد که در مقایسه با 130 گرم سرانه مصرف پسته در آمریکا و 600 گرم سرانه مصرف پسته در ایران یا ترکیه، تولیدکنندگان اصلی جهان، فاصله بسیار زیادی دارد. آقای خوان گایگو، بنیانگذار و سهامدار عمده شرکت «ایبروپیستاچو» تخمین می زند که طی 20 یا 30 سال آینده در اتحادیه اروپا حدود 300 هزار هکتار باغ پسته وجود داشته باشد. که 80 درصد این باغ ها در اسپانیا قرار خواهند داشت.

آقای خوان گایگو معتقد است که تنها راه رقابت با ایران و ترکیه که هزینه نیروی کار و انرژی بسیار کمتری نسبت به اسپانیا جهت تولید پسته دارند، تولید محصول با کیفیت تر و زیست محیطی (ارگانیک) است که در عین حال سودآورترین و بیشترین تقاضا را در اروپا دارند.

سطح زیرکشت، عملکرد و تولید پسته در اسپانیا طی 10 سال گذشته (منبع: وزارت کشاورزی، شیلات و غذا اسپانیا)

تولید (تن)

سطح زیر کشت بارور (هکتار)

کل سطح زیر کشت (هکتار)

سال

2.681

3.632

5.274

2012

2.489

3.729

5.754

2013

4.052

4.617

7.334

2014

4.764

5.362

10.529

2015

5.618

6.481

14.974

2016

7.545

8.802

20.415

2017

8.210

9.930

29.235

2018

13.106

13.815

39.456

2019

14.337

15.427

49.534

2020

16.725

18.106

61.231

2021

نمودارهای فوق میزان و روند رشد سطح زیر کشت و تولید پسته در اسپانیا را طی یک دهه گذشته را به نمایش گذاشته است. شایان ذکر است که در مزارع پسته اسپانیا ابتدا از بذر پر محصول  آمریکایی جهت کشت استفاده می نمایند که از مقاومت بالایی در برابر آفات برخوردار می‌باشند. بذر ایرانی دومین گونه مورد استفاده در مزارع می‌باشد و پس از آن بذر اسپانیایی و نهایتاً بذر مراکشی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما