اخبار اقتصادی غنا
مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا که در هفته اول خرداد ماه 1401 در رسانههای این کشور انتشار یافته است، به شرح ذیل ارائه میگردد:
همکاری اتاق معادن غنا با اتاق معادن بورکینافاسو در جهت گسترش همکاریهای معدنی
به گزارش روزنامه غنا تایمز، اتاق معادن غنا اعلام کرده است با اتاق معادن بورکینافاسو برای گسترش فعالیتهای معدنی پایدار در جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) همکاری خواهد کرد که این مشارکت و همکاری نتایج مثبتی را به همراه خواهد داشت که به توسعه اجتماعی و اقتصادی مردم منطقه و همچنین برنامه توسعه دو اتاق کمک خواهد کرد. اتاق بازرگانی غنا، تصدی پست مدیر کل اتاق بازرگانی بورکینافاسو را به آقای سورو که از بزرگترین تولید کنندگان طلا در غرب آفریقا و همچنین در جهان در هفت معدن در حال فعالیت هستند، تبریک گفت.
حمایت شهردار نیویورک از حرکت گردشگری غنا
به گزارش روزنامه غنا وب، اریک آدامز شهردار نیویورک عزم خود را برای حمایت از حرکت گردشگری غنا با هدف تبدیل این کشور به قطب گردشگری آفریقا ابراز کرده است. شهردار نیویورک پس از اعطای عنوان سفیر گردشگری به محمد اول وزیر هنر و فرهنگ غنا در حاشیه اجلاس جهانی شهروندی گفت: برای پایان دادن به فقر در جوامع و ایجاد تغییرات مثبت اجتماعی در سراسر جهان تلاش خواهد کرد. وی اعلام آمادگی خود را برای کمک به افزایش تعداد گردشگران از نیویورک به طور خاص و ایالات متحده آمریکا به طور کلی به غنا ابراز کرد و افزود که غنا همه جاذبهها را برای افزایش گردشگری بین المللی دارد. اریک آدامز راه اندازی پروژه " سال بازگشت" توسط رئیس جمهور آکوفو آدو در خصوص طرح گردشگری را نشانه روشنی از تعهد غنا به جمع کردن نژاد سیاه و متحد کردن آنها با سرزمین مادری دانست.
برگزاری دومین کنفرانس دوسالانه بازار سرمایه غرب آفریقا در غنا
کنفرانس دوسالانه بازار سرمایه غرب آفریقا توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار غنا در تاریخ 24 می در اکرا برگزار شد. موضوع این کنفرانس (تعمیق و تقویت بازارهای سرمایه در سراسر غرب آفریقا) عنوان شد. در واقع این کنفرانس امکان بحث و بررسی را به اپراتورهای بازار سرمایه و سرمایه گذاران در خصوص راههای یکپارچه سازی بازارها در منطقه غرب آفریقا را میدهد. از جمله موضوعاتی که در این کنفرانس مطرح شدند: توسعه بازار یکپارچه منطقهای، تأمین مالی بازارها و مسائل مالی و فناوری نوین در بازار سرمایه بود.
در این کنفرانس مقامات بلند پایه غنائی از جمله، معاون رئیس جمهور و وزیر دارایی حضور داشتند و سرمایه گذارانی از کشورهای موریتانی، سنگال، مالی، گینه بیسائو، ساحل عاج، توگو، بنین و نیجر شرکت کردند.
تاکید دولت بر تعهد خود برای بازسازی اقتصادی
به گزارش روزنامه غنا تایمز، خانم آسیامه ادجی معاون وزیر صنعت و تجارت غنا، بر تعهد دولت برای بازسازی اقتصاد کشور به منظور تضمین رشد و توسعه اقتصادی بلند مدت تاکید کرد. وی گفت که ابتکار عمل برای مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای دولتی همچنان پابرجاست و دولت ایدههای نوآورانه مختلفی را با هدف افزودن ارزش به منابع اقتصادی و ایجاد شغل در دست دارد. معاون وزیر صنعت و تجارت از مشاغل سراسر کشور خواست تا برای رسیدن به توسعه و رشد اقتصادی با یکدیگر همکاری و همفکری داشته باشند. وی ضمن اعلام حمایت از کسب و کارها در سراسر کشور از تجار و صاحبان مشاغل درخواست کرد که برای رسیدن به این هدف بزرگ (رشد اقتصادی) با دولت همکاری کنند.
صادرات طلا، مازاد تجاری غنا را در آوریل به 1.3 میلیارد دلار رساند
ارقام جدید بانک مرکزی غنا نشان میدهد که کل تراز تجاری غنا در چهارماه اول سال جاری 1.33 میلیارد دلار مازاد داشته است. بر اساس دادههای اقتصادی و مالی بانک مرکزی، این رقم معادل 1.9 درصد تولید ناخالص داخلی است. ارقامی که خلاصهای از فعالیتهای اقتصادی غنا در ماه آوریل است، نشان میدهد که کل صادرات غنا تا آوریل 2022 به 6.1 میلیارد دلار افزایش یافته است. این افزایش 34 درصدی نسبت به 4.5 میلیارد دلار ثبت شده در ماه مارس بود. افزایش تراز تجاری را میتوان ناشی از افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی و افزایش تولید طلا در کشور دانست.
امضاء توافقنامه 69.88 میلیون دلاری برای افزایش دسترسی به انرژیهای تجدید پذیر
آقای افوری آتا وزیر دارایی غنا در هنگام امضاء این قرارداد با گروه بانک توسعه آفریقا (AFDB) گفت: بر اساس این قرارداد حدود 6890 خانوار، 6001 شرکت کوچک و متوسط و 6890 ساختمان عمومی به برق متصل خواهند شد. حدود 1350 مدرسه و 500 مرکز بهداشتی نیز از این پروژه بهره مند خواهند شد که شامل طراحی، مهندسی، ساخت، نصب آزمایش و راه اندازی شبکههای کوچک و سیستمهای مستقل میشود. وزیر دارایی غنا افزود: این پروژه در دستور کار فوری جهانی قرار دارد و نشان دهنده تعهد کشور ما برای افزایش دوام اقتصادی و اجتماعی سرمایه گذاری کم کربن و افزایش دسترسی به انرژیهای پاک و تجدید پذیر است که در واقع کسری 12.8 درصدی برق غنا را کاهش خواهد داد.
دولت بر استفاده از راهکارهای داخلی برای احیای اقتصاد اصرار دارد
افوری آتا وزیر دارایی غنا در سخنرانی مطبوعاتی خود اظهار داشت که دولت اقدامات بیشتری را در داخل کشور برای افزایش درآمد و حفظ اقتصاد ادامه خواهد داد و به رغم چالشهای اقتصادی فعلی غنا، به دنبال کمک مالی از صندوق بین المللی پول نیست، ضمن آنکه همچنان از حمایت فنی و مشاورهای صندوق بین المللی پول برخوردار است. وزیر دارایی ضمن اشاره به موضوع نقل و انتقالات الکترونیکی گفت: اجرای این طرح میتواند به رفع کسری بودجه کمک کند و در خصوص مالیات نیز، همه مردم غنا با دولت همکاری خواهند کرد و مالیاتها پرداخت خواهد شد.
کلیساها باید از ابتکارات کارآفرینی برای ایجاد شغل استفاده کنند
آقای آلن کایرماتن وزیر تجارت و صنعت، کلیساها را ترغیب کرده است تا بر پیشبرد طرحهای کارآفرینی برای ایجاد شغل برای جوانان در کشور تمرکز داشته باشند. وی این امر را در تکمیل تلاشهای دولت برای ایجاد فرصتهای شغلی برای شهروندان برای رشد پایدار اجتماعی – اقتصادی بسیار مهم و ضروری دانست و اظهار داشت: اگر چه نقش اصلی کلیسا در رابطه با روح انسانها است اما ضروری است که اقداماتی را از طریق حمایت از یافتن راه حلهایی برای وضعیت بیکاری کشور انجام دهد. وزیر تجارت و صنعت افزود: کشور باید یک برنامه هماهنگ برای آموزش مهارتهای فنی و حرفهای جوانان داشته باشد و از عموم مردم به ویژه جوانان خواست تا از فرصتهای شغلی دولت برای کاهش بیکاری و بهره وری آنها در زندگی استفاده کنند. مدیر مجمع عمومی کلیسای پروتستان غنا نیز از دولت درخواست کرده است تا فراهم کردن مشاغل برای مردم را تسریع بخشد.
مرکز ترویج سرمایه گذاری غنا به دنبال جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی
به گزارش غنا تایمز مرکز ترویج سرمایه گذاری غنا در تلاش برای جذب و حفظ سرمایه گذاریهای مستقیم داخلی و خارجی از اروپا، آمریکای شمالی، آسیا، آمریکای لاتین و کارائیب در بخشهای بهداشتی، کشاورزی، گردشگری، مسکن، حمل و نقل، استخراج، زیرساختها، آبزی پروری، فناوری و خدمات است. مدیر عامل مرکز ترویج سرمایه گذاری غنا با اشاره به رقابت جهانی برای جذب سرمایه و مهارت، گفت: غنا دارای محیط سیاسی با ثبات، قوه قضائیه قوی، فرهنگ پویا و موقعیت تجاری روبه رشد و مقصدی جذاب برای تجارت است و به دنبال ترویج و تسهیل راههای سرمایه گذاری اعم از داخلی و خارجی میباشد.
غنا میزبان سیزدهمین کنفرانس سازمانهای توسعه تجارت جهانی
سیزدهمین کنفرانس سازمانهای توسعه تجارت جهانی در اکرا با موضوع " راه حلهای جسورانه برای انعطاف پذیری و بهبود تجارت"، توسط سازمان توسعه صادرات و مرکز تجارت بین الملی غنا در تاریخ 17 لغایت 18 می (28-27 اردیبهشت) در اکرا، با حضور روسا و نمایندگان ارشد سازمانهای ترویج تجارت از سراسر جهان برگزار شد. هدف از برگزاری این کنفرانس، بررسی راههایی که منجر به انعطاف پذیری و ریسک پذیری سازمانهای تجاری در مواقع عدم اطمینان از سرمایه گذاری، رقابت و رشد تجارت، عنوان شد.
افزایش تولیدات داخلی راه حلی برای مقابله با فشارهای ناشی از تورم است
به گزارش رئیس انجمن اتحادیه بازرگانان غنا و انجمن صنایع غنا، سرمایه گذاری استراتژیک و تولید محلی و داخلی باثبات و پایدار راه حلی برای مقابله با فشارهای ناشی از تورم و چالشهای اقتصادی در غنا است. آنها خاطر نشان کردند که تداوم واردات کالاها از جمله حدود 70 درصد مواد اولیه برای تولید داخلی عامل اصلی افزایش چالش نرخ ارز و نرخ تورم بالا و مشکلات ناشی از آن بوده است و از دولت درخواست کردهاند تا محیطی مناسب برای دسترسی صنایع داخلی به سرمایه ایجاد کند و موقعیتی فراهم سازد تا بدون تحمیل هزینههای بالا به تولید کنندگان، خدمات رسانی به مصرف کنندگان افزایش یابد. رئیس انجمن اتحادیه بازرگانان غنا گفت: برای جلوگیری از افزایش نرخ تورم و تحریک تولید داخلی، نیاز به اولویت رساندن تولید کالاهای داخلی میباشد.
ابراز نگرانی رئیس جمهور آکوفو آدو نسبت به تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر امنیت غذایی
رئیس جمهور آکوفو آدو در کنفرانس سالانه آکادمی تجارت و توسعه آفریقا در دانشگاه مطالعات حرفهای در لگون در اکرا گفت: بحران اوکراین امنیت غذایی مردم آفریقا را به خطر انداخته است و باعث اختلال در واردات کالا و کمبود کودهای کشاورزی شده است. از سوی دیگر نگرانیهای فزاینده کمبود کود در اکثر کشورهای آفریقایی از جمله غنا نگران کننده است تا جایی که تولید ذرت و سویا در غنا تحت تأثیر قرار گرفته و صنعت طیور ما ممکن است متحمل شوکهای بیشتری شود. آکوفو آدو افزود که ابزار قدرتمند برای نجات اقتصادها و سیستمهای غذایی آفریقا در پی چالشهای کنونی جهانی، منطقه تجارت آزاد آفریقا که بزرگترین منطقه تجارت آزاد جهان است، میباشد که از اول ژانویه سال 2021، اجرایی شده است و 1.2 میلیارد نفر را پوشش میدهد.