معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۰۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۸۹

بازدید کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ۸۵ درصد نیاز کشور در حوزه واکسن‌های پزشکی را تامین می‌کند.

علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی روز یکشنبه یکم خردادماه در جریان بازدید کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه از این موسسه با اشاره به اینکه  رازی دو وظیفه عمده بر عهده دارد، اظهار کرد: یکی از این وظایف تولید فرآورده‌های بیولوژیک مانند واکسن و سرم های درمانی و دیگری حوزه تحقیق و توسعه و تحقیقات حوزه دامپزشکی است.

وی با بیان اینکه موسسه رازی در حوزه تحقیق و توسعه  حدود ۸۰ فرآورده تولید می‌کند، افزود: این موسسه در حوزه پزشکی از ۱۱ نوع واکسن انسانی هفت واکسن را تولید می‌کند.

وی تاکید کرد: دو واکسن دیگر وارداتی هستند و دو واکسن دیگر انسانی مورد نیاز در کشور را هم توسط انستیتو پاستور تولید و تامین می‌شود.

این مسئول تاکید کرد: با این اوصاف باید گفت موسسه رازی ۸۵ درصد نیاز کشور در حوزه واکسن‌های پزشکی را تامین می‌کند.

اسحاقی در ادامه با اشاره به بازگشت به مدار تولید یکی از واکسن‌های انسانی افزود: دو سال آینده واکسن سیاه سرفه در این موسسه دوباره به مدار تولید باز می‌گردد.

این مسئول در ادامه با اشاره به وضعیت تولیدات دامپزشکی موسسه گفت: این مجموعه در حوزه دامپزشکی ۹۰ تا ۹۵ درصد و در حوزه واکسن‌های طیور نیز بین ۳۰ تا ۳۲ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند.

وی با اشاره به برخی مشکلات صادرات تولیدات این موسسه گفت: در سال‌های گذشته فقط توانسته ایم سرم های درمانی ضد مار و ضد عقرب گزیدگی تولید این موسسه را به خارج از کشور به خصوص عراق صادر کنیم.

وی ادامه داد: صادرات این تولیدات از سال ۹۲ آغاز شد که در سال ۱۳۹۵ به اوج خود رسید و ایران تنها تامین کننده کشور عراق از لحاظ این فرآورده‌ها است.

رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: فرآورده‌های پزشکی تولیدی این موسسه ظرفیت خوبی برای صادرات دارد به طوری که در سال های اخیر واکسن‌های سرخک و سرخچه و همچنین فلج اطفال خوراکی تقاضاهایی برای صادرات داشته است.

وی با بیان اینکه در حوزه تولیدات پزشکی مقداری ضعف زیرساختی داریم که باید پیگیری برای رفع آن شود، تصریح کرد:  در حوزه واکسن سرخک و سرخجه در خارج از کشور ظرفیت بالایی برای صادرات وجود دارد و واکسن فلج اطفال خوراکی که در دنیا کم است اما در این بخش به تولیدات رازی  نیاز است.

اسحاقی گفت: در حوزه واکسن‌های دامی ۲۵ واکسن را به جز واکسن تب برفکی که به طور معمول در کشور با کمبود آن روبرو هستیم و از طریق واردات تامین می‌شود را تولید می‌کنیم که ظرفیت صادراتی خوبی در این واکسن‌ها نیز داریم.

وی افزود: در حوزه تولید واکسن‌های طیور نیز با تولید ۱۵ نوع واکسن با بیش از سه میلیون دز تولید سالانه، ۳۰ تا ۳۲ درصد نیاز داخلی را تامین می‌کنیم.

اسحاقی به موضوع تحریم در واردات و صادرات اشاره کرد و اظهار کرد: این موسسه چه در شرایط تحریم و چه غیر تحریم، همیشه در تحریم است به خصوص در واردات مواد اولیه در سال‌های اخیر با چالش هایی روبرو بوده ایم.

وی یکی از مشکلات تحریم را در واردات میمون خاصی برای انجام آزمایش‌ها عنوان کرد و گفت: واکسن کرونای تولیدی رازی به عنوان نخستین واکسن ترکیبی دنیا است که فرم استنشاقی آن همچون یک واکسن جداگانه عمل می‌کند و جای کار برای صادرات دارد.

محمد جواد همت پناه رئیس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاریهای توسعه ای وزارت امور خارجه  هم با بیان اینکه سلامت جامعه مدیون تلاش موسساتی همچون موسسه  رازی و پاستور  است است، اظهار کرد: این مجموعه در طی حدود ۱۰۰ سال گذشته تلاش شایان تقدیری برای ساخت دارو و واکسن جهت ریشه کنی بیماری‌ها و تقویت بهداشت و سلامت جامعه بعمل آورده است.

وی ادامه داد: حضور ما در این مجموعه نوید بخش آن است که  تمام ظرفیت‌های موجود در اختیار بدنه اقتصادی و فعالان اقتصادی کشور قرار خواهد گرفت.

رئیس اداره اطلاعات اقتصادی وزارت امور خارجه متذکر شد: از این رو تلاش می‌کنیم تا باری از دوش فعالان اقتصادی کشور با کمک به تسهیل مبادلات تجاری، انتقال علم و فناوری و صدور خدمات و محصولات شرکت ها برداریم تا حرکت به سمت توسعه همه جانبه شتاب بیشتری بگیرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما