معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۲/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۴۹

سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به استان فارس

بنا به دعوت استاندار فارس و نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی، دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به همراه چند تن از مدیران معاونت دیپلماسی اقتصادی به شیراز سفر نمود. در این سفر یک روزه ایشان با حضور در نشست سراسری روسای پارک های فناوری کشور که در شیراز برگزار شد، به تشریح سیاستهای دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی پرداخت.

 دکتر صفری با اشاره به اقدامات معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از جمله تشکیل کارگروه مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت خانه‌های کشاورزی ، صمت و بهداشت، از حضور سایر وزارت خانه‌ها نظیر وزارت علوم و فناوری در این کارگروه استقبال نمود. ایشان در ادامه به اقدامات وزارت خارجه در  معرفی و صدور کالاهای دانش بنیان اشاره کرد و از روسای پارک های فناوری خواست تولیدات خود را در جهت خودکفایی کشور به ویژه در واردات مواد اولیه داروئی و کشاورزی هدایت نمایند.

 ایشان همچنین به پیشرفت های کشور در زمینه تامین نیازمندی‌ها و صادرات کالاهای دانش بنیان اشاره و نمونه‌هایی از این موارد را برای حاضرین تشریح نمود .

وی با بیان اینکه این تکلیف ما نیست که شرکت‌های دانش بنیان را بشناسیم بلکه وزارت صمت و معاونت فناوری ریاست جمهوری شرکت‌های دانش‌بنیان را در دسته‌بندی پنج، چهار، سه و دو ستاره به ما معرفی می‌کنند، افزود: تاکنون ۴۵۰ شرکت به ما اعلام کردند که ما در سایت وزارت خارجه بارگذاری کردیم و سفرای خود را موظف به بازاریابی کردیم.

 صفری با بیان اینکه ما به سفرا اعلام کردیم که اگر بتوانید دو یا سه کالای دانش‌بنیانی را در کشوری بازاریابی کنید ما خانه نوآوری را در آن کشور راه‌اندازی می‌کنیم مثل کنیا، ازبکستان و ارمنستان، عنوان کرد: دنبال این هستیم که خانه نوآوری را در مکزیک و اکوادور و کشورهایی که فضای دانش‌بنیانی ما را بپذیرند راه‌اندازی کنیم، در آسیا نیز کانون خودمان را اندونزی گذاشته‌ایم.

وی با بیان اینکه وظیفه ما در وزارت امور خارجه این است که از طریق نمایندگی‌ها کالاهای شما را بازاریابی کنیم اما این کالاهای دانش‌بنیانی باید قابل ارائه و قابل بازاریابی باشد، افزود: در نیجریه پروژه‌ای بین ۲ تا ۳ میلیارد در زمینه کارهای سی ان تی و نانو گرفته‌ایم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه اکثریت کار وزارت امور خارجه روی کار اقتصادی تمرکز داده شده است، گفت: تاکید ما روی صادرات و واردات چند منبعی است.

صفری با بیان اینکه ۸۵۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو شیمیایی از هند و ۵۵۰ میلیون دلار مواد اولیه دارو از چین وارد می‌کنیم، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بالایی که پتروشیمی‌های ما دارند ما به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز داریم که با پیدا کردن فرمول، این مواد را در کشور تولید کنیم.

وی با بیان اینکه ما در داروهایی بایوی ۹۰ درصد نیازمان را تامین و به روسیه و آفریقا نیز صادر می‌کنیم، افزود: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و وزارت بهداشت بیشترین ارزبری را دارند و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در جهت خودکفایی نیازهای آنها فعالیت کنند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اولویت نیازهای ما مواد اولیه داروهایی شیمیایی است که ۱.۴ میلیارد دلار هزینه می‌کنیم، گفت: اولویت بعدی کود و سم در حوزه کشاورزی است.

صفری با اشاره به اینکه در یک ماه و نیم گذشته ۱۰۰ هزار روس به ارمنستان رفتند و ۴ هزار شرکت آی.تی در این کشور ثبت کرده‌اند، افزود: ما در وزارت خارجه آمادگی داریم که به شرکت‌های آی‌.تی برای حضور در ارمنستان کمک کنیم.

صفری بر آمادگی وزارت خارجه بر حمایت از روند تولید و صادرات کالاهای دانش بنیان تاکید نمود و در ادامه  به سوالات حاضران پاسخ گفت. و در ادامه به همراه چند نفر از نمایندگان استان از نمایشگاه تولیدات شرکت های دانش بنیان نیز بازدید بعمل آورد.

در ادامه ایشان در همایش ملی توسعه سرمایه گذاری  در شیراز که به همت شهرداری این شهر برگزار شده بود شرکت و ضمن سخنرانی برای حاضران خطوط اصلی دیپلماسی اقتصادی در زمینه‌های توسعه ترانزیت و تقویت کریدورهای حمل و نقلی شمال و جنوب ، شرقی غربی و سواپ و ترانزیت نفت و گاز و برق با همسایگان ، تنوع بخشیدن به بازارهای وارداتی مواد اولیه و حمایت از صادرات و سرمایه گذاری را تشریح نمود.

در بعد از ظهر همان روز نیز نشست با فعالان اقتصادی  استان فارس در محل اتاق بازرگانی شیراز برگزار گردید. در این نشست فعالان اقتصادی استان با تشریح فعالیت های خود درخواست های تولید کنندگان و صادر کنندگان از وزارت خارجه و نمایندگی‌های کشورمان را تشریح و خواهان توجه بیشتر سفرا و کارشناسان به حل مشکلات شدند.

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در جلسه هم اندیشی معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با فعالان بخش خصوصی و بازرگانان استان فارس در محل اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: سرمایه گذاری عامل بسیار مهم در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورها می‌باشد و جذب سرمایه گذاری منجر به ایجاد اشتغال و رشد تولید شده و موتور حرکت به سمت شکوفایی است.

وی با تاکید بر اینکه تقویت مناسبات بین المللی از هر لحاظ برای کشور مهم است که از پیامدهای آن جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد بود افزود: سرمایه گذاری نه تنها عاملی برای رشد اقتصادی است بلکه یک متغیر اساسی در تحولات سیاسی و بین المللی است و این درحالی است که کشورهایی که در رونق سرمایه گذاری در آنها وجود دارد ثبات و امنیت اقتصادی و سیاسی نیز برقرار است.

رازقی اظهارداشت: بعد استانی نیز جذب سرمایه داخلی و خارجی باعث توسعه استان‌ها، افزایش اشتغال و تولید و همچنین کاهش زیان‌های اجتماعی و توجه به سرمایه انسانی را به دنبال دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در این راستا دولت بایستی تصدی گری و انجام وظائف بخش خصوصی کنار گذاشته و با ایفای نقش نظارتی خود و ایجاد محیط امن سیاسی و اقتصادی، محیط مناسب را برای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی فراهم کرده و از طریق ثبات اقتصادی و سیاسی بازدهی سرمایه را تضمین کند.

وی ادامه داد: استان فارس به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی، گردشگری، کشاورزی و نفت و گاز قابلیت جذب سرمایه داخلی و خارجی بسیاری داشته که می‌تواند با بهره گیری از این توانمندی‌ها به رشد قابل توجهی دست یابد. 

رازقی عنوان داشت: این استان حدود 6 درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و به لحاظ مساحت چهارمین استان پهناور کشور می‌باشد که سهم فارس از تولید ناخالص داخلی کشور در سال 1399 چهار و 9 دهم درصد بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین توجه به جایگاه استان فارس در سند آمایش سرزمین و توانمندی‌های استان در بخش های مختلف و در حوزه‌های منطقه ای، ملی و فراملی می‌تواند مسیر سرمایه گذاری در فارس را روشن کند.

رازقی افزود: توانمندی‌های استان فارس در بخش های کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات، صنایع کانی غیر فلزی و فرآوری مواد معدنی، بخش معدن، بخش تجارت، انرژی‌های نو، بهداشت و درمان، شهرک های صنعتی و مناطق ویژه نام برد که در هر یک از حوزه‌ها حرف برای گفتن دارد.

وی ادامه داد: ایجاد و توسعه صنایع کوچک و میانی نفت و گاز، خصوصا صنایع پایین دستی پتروشیمی، متنوع سازی شیوه‌های تامین مالی و بستر سازی مشارکت خصوصی در زمینه سرمایه گذاری، تکمیل زنجیره‌های ارزش فعالیت های تولیدی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات به منظور جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی استان، تقویت و توسعه شبکه حمل و نقل هوایی – ریلی و جاده ای به منظور تقویت پیوندهای ملی و بین المللی در فضای استان، ایجاد خط اعتباری فاینانس برای انتقال تکنولوژِی از کشورهای پیشرو، ثبات در سیاست های دولت و قوانین و مقررات و تدوین راهکارهای تشویق و جذب سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور از راهبردهای رشد سرمایه گذاری در کشور است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افتتاح کنسولگری کشورهای قطر و عمان در استان فارس به زودی عنوان داشت: ما به عنوان بخش خصوصی انتظار داریم نظام رایزنان اقتصادی به خصوص کشور قطر وعمان از بخش خصوصی انتخاب شوند که اتاق های بازرگانی به عنوان وظیفه ذاتی خود از این مهم حمایت می‌کند و مدیریت ارشد استان این موضوع را پیگیری کند.

رازقی تصریح کرد: اتاق بازرگانی فارس به عنوان نخستین اتاق موضوع مهم دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است که و در این زمینه همایش های ملی و دوره‌های آموزشی را با همکاری دانشگاه امام صادق(عج) با هدف تبیین و تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد برگزار کرده است.

دکتر صفری نیز به رویکرد جدید وزارت خارجه در حمایت همه جانبه از فعالان اقتصادی اشاره و از آنها درخواست کرد مواردی که نیاز به حمایت دارد را با جدیت پیگیری و در صورت نیاز به بخش اقتصادی وزارت خارجه منعکس نمایند. تشریح خطوط اصلی دیپلماسی اقتصادی ، تشریح دست آوردهای چند ماهه اخیر و برنامه‌های پیش رو از دیگر محورهای سخنرانی ایشان در جمع فعالان اقتصادی استان بود.

در ادامه این جلسه مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز گفت: هدف‌گذاری ۷۰ درصد افزایش صادرات در سال جاری را برنامه ریزی کرده ایم که در این زمینه یکی از اولویت های مد نظر ما تقویت حوزه گردشگری است و این موضوع را در استان فارس از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه استان دنبال می‌کنیم.  

وی افزود: برای تقویت صادرات و به دلیل مسایل داخلی ، مجبور شدیم وزارتخانه‌ها را برای تسریع در جواب دهی و همکاری بیشتر تحت فشار بگذاریم و سفرای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف موظف به همکاری در مباحث اقتصادی شدند.

صفری بیان کرد: وظیفه نمایندگی‌های وزارت امور خارجه، تلاش برای رفع مشکلات در حوزه بین الملل است که یکی از مهمترین شاخص های ارزیابی سفرا، افزایش صادرات قرار داده شده است.

وی اظهارداشت: تا آخر امسال مشکلات 5 محصول کشاورزی کشورمان را حل خواهیم کرد و در حال حاضر تمرکز ما بر تسهیل صادرات خشکبار است و محصولاتی مانند عسل، سیب، پرتغال، نارنگی و آبزیان در اولویت صادرات رایزنان ما هستند.

صفری در خصوص صادرات به کشور چین اضافه کرد: به زودی صادرات عسل به چین انجام خواهد شد و همچنین اگر بتوانیم مجوز صادرات سیب به این کشور را داشته باشیم از صادرات این محصول به دیگر کشورها بی نیاز خواهیم شد.

وی در خصوص صادرات محصولات دانش بنیان کشورمان ادامه داد: شرکت های دانش بنیان توسط وزارت های مرتبط تایید و معرفی می‌شوند و ما از طریق سایت وزارت امور خارجه برای تسهیل صادرات و برقراری ارتباط کشورهای خارجی با شرکت های ایرانی اطلاع رسانی انجام می دهیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی خواست تا درصورت بروز هرگونه مشکل در حوزه صادرات، به وزارت خارجه اطلاع دهند.

صفری با تاکید بر اینکه در حال تلاش برای وارد شدن به منطقه آزاد اوراسیا و تقویت تجارت بین الملل کشورمان هستیم عنوان داشت: با انتصاب تجار و  بازرگانان به عنوان متخصصان برقراری و تقویت حوزه اقتصادی، به عنوان رایزن اقتصادی در کشورها به  نتیجه مطلوب خواهیم رسید.

وی تصریح کرد: جام جهانی قطر بازار هدف خوبی برای تجار و بازرگانان ایرانی خواهد بود بنابراین باید از این فرصت به صورت مناسب بهره برد و در این زمینه به دلیل برخورداری شهر شیراز در بخش های مختلف، این شهر را به عنوان هفته گردشگری تماشاگران جام جهانی قطر پیشنهاد داده ایم.

صفری با تاکید بر اینکه توان تاجران و بازرگانان استان فارس از طریق اتاق بازرگانی استان به وزارت امور خارجه اعلام شود افزود: پیگیری مطالبات پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور را دنبال می‌کنیم. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما