تصمیم دولت زیمبابوه برای ارتقاء سطح روابط با تمامی کشورهای عضو سادک
آقای دکتر فردریک شاوا، وزیر امور خارجه و تجارت بین المللی زیمبابوه اعلام کرد که حراره تصمیم گرفته، سطح روابط با تمامیکشورهای عضو سازمان توسعه جنوب آفریقا موسوم به سادک را به مرحلهای بالاتر ارتقاء داده و روابط را از کمیسیون دائمی مشترک با حضور وزرا به سطح کمیسیون ملی به ریاست روسای جمهور برساند.
این اتفاق تاکنون در خصوص روابط زیمبابوه با برخی کشورها نظیر موزامبیک انجام شده و انتظار میرود که همین روند در خصوص سایر کشورها نیز ادامه یابد. این در حالی است که آقای امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه در رأس هیأتی بلندپایه در حال حاضر در موزامبیک حضور دارد و در حال نهایی کردن توافقات برای ارتقاء سطح روابط به کمیسیون ملی به ریاست روسای جمهور دو کشور میباشد.
آقای شاوا که در جمع برخی دیپلماتهای این کشور سخن میگفت، تأکید کرد: این بخشی از استراتژی دولت زیمبابوه برای تقویت صادرات است و با هدف ایجاد تسهیل بیشتر در خصوص صادرات کالا و خدمات دنبال میشود و هدف افزایش سالانه 10 درصد در میزان صادرات است. میزان صادرات در سال 2018 از 4.5 میلیارد دلار به 7 میلیارد دلار در سال 2023 رسیده و چشم انداز دستیابی به صادرات 14 میلیارد دلاری در سال 2030 را دنبال میکند.
آقای دکتر شاوا تأکید کرد: در راستای ارتقاء تجارت با منطقه ما پیشتر سطح روابط و تعاملات خود را با کشورهایی نظیر آفریقای جنوبی، بوتسوانا، تانزانیا و اخیراً موزامبیک از کمیسیون مشترک دائمیبه کمیسیون ملی در سطح روسای جمهور رساندهایم و در حال حاضر پیگیر آن هستیم که سناریو مذکور را در خصوص سایر کشورهای عضو سادک نیز دنبال کرده و روابط با آنها را با سطح روابط ملی ارتقاء دهیم.
ما همینطور به منظور ارتقاء سطح تجارت خود، در پی استفاده از ظرفیت مناطق آزاد تجاری هستیم. به همین منظور بر استفاده از ظرفیتهای پیش روی منطقه آزاد تجاری قاره آفریقا موسوم به (AFCFTA) تأکید داریم. منطقهای که 54 کشور و جمعیتی بالغ بر 1.3 میلیارد نفر را در خود جای داده و مجموع تولید ناخالص داخلی آن،حدود 2.6 تریلیون دلار است.
وزیر امور خارجه و تجارت بین المللی زیمبابوه همچنین اظهار داشت: ما در سطح اتحادیه آفریقا نیز متعهد به ایفای یک نقش فعال، مطابق با اهداف از پیش تعیین شده این سازمان هستیم. زیمبابوه حمایتهای خود را از اتحادیه آفریقا به منظور تقویت صلح و توسعه منطقه و همینطور ادغام و در هم تنیدگی قارهای مطابق با چشم اندازهای طرح شده، به انجام میرساند.
همچنین کشور ما تلاش میکند که خود را در راستای ارزشهای سیاسی مشترک که در قوانین اتحادیه آفریقا بر آن تأکید شده است، قرار دهد تا این تلاشها در نهایت به ایجاد توسعه و رفاه و یکپارچگی در سراسر قاره منجر شود.
آقای دکتر شاوا، به دیپلماتها یادآوری کرد که فرایند جهانی شدن، این لازمه را فراهم آورده که در برخورد با مسائل مختلف، به صورت چند بعدی و با نگاهی جهانی عمل گردد. همگی شما در هر حوزهای که فعالیت میکنید در توسعه و پیشرفت آن حوزه نقشی حائز اهمیت دارید و از شما این انتظار وجود دارد که تحلیل کنید تحولات موجود چه تأثیری بر زیمبابوه، منطقه و سراسر قاره بر جای خواهد گذاشت.
راهبرد اصلی سیاست خارجی زیمبابوه، مبنی بر تعامل و تعامل مجدد با جهان، اساساً پیش از آنکه یک رویداد باشد، یک فرایند محسوب میشود که باید از طریق اعتماد سازی و ارائه سیگنالهای دقیق، مطابق استانداردها و نرمهای بین المللی کماکان پیگیری شود.