معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۲۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۳

اخبار اقتصادی اروگوئه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اروگوئه در هفته دوم مرداد 1400 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

قیمت های جدید بنزین و گازوئیل در اروگوئه

آقای عمر پاگانینی وزیر صنعت، انرژی و معدن اروگوئه از اعمال تعرفه‌های جدید فروش بنزین و گازوئیل از ابتدای ماه جاری در کشور خبر داد و گفت، بنزین سوپر به بهای 70.81 پزو و گازوئیل به بهای 50.7 پزو در جایگاه‌های عرضه سوخت به فروش خواهند رسید. (نرخ تبدیل دلار به پزوی اروگوئه به ازای هر دلار 43.8 پزو است) بر اساس این گزارش، بهای گاز کپسولی در عین حال در مقایسه با یک ماه قبل تغییری نکرده و همچنان به ازای هر کیلو 56.16 پزو به فروش می رسد. افزایش بهای بنزین و گازوئیل در اروگوئه در چارچوب نرخ برابری سوخت (طبق تغییرات در بهای جهانی نفت برنت) بطور ماهانه محاسبه می‌شود.

تورم تجمیعی در ماه جولای بر روی 7.3 درصد قرار گرفت

به گزارش موسسه ملی آمار اروگوئه، نرخ بهای مصرف در اروگوئه در ماه جولای نیم درصد افزایش یافت و در مدت هفت ماه ابتدای سال جاری بر روی 5.3 درصد قرار گرفت. نرخ بهای مصرف همچنین در دوازده ماه منتهی به ماه جولای سال جاری به 7.3 درصد بالغ شد که سه دهم درصد از سقف پیش بینی دولت فزونی یافت، چرا که دولت نرخ تورم را در سال جاری بین 3 تا 7 درصد پیش بینی کرده است. بیشترین افزایش قیمت ها در ماه جولای در بخش "خدمات و کالاهای مختلف" بوده که افزایش 1.38 درصدی را به ثبت رساند. در این بخش قیمت و هزینه‌های مربوط به "بیمه خودرو" با 3.44 درصد و "خدمات مراکز ثبت اسناد" با 4.29 درصد بیشترین افزایش را داشته اند.

تراز تجاری مثبت اروگوئه برای پنجمین سال متوالی 

به گزارش اتاق صنایع اروگوئه، تراز تجاری این کشور در سال گذشته میلادی نزدیک به 380 میلیون دلار به ثبت رسید. برای پنجمین سال متوالی است که تراز تجاری اروگوئه مثبت می‌شود.این موضوع عمدتا ناشی از کاهش میزان واردات بوده است. تراز تجاری مثبت اروگوئه 0.7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد. صادرات این کشور در سال گذشته 8 میلیارد و 44 میلیون دلار و واردات حدود 7 میلیارد و 667 میلیون دلار به ثبت رسیده اند. تراز تجاری "محصولات با منشاء کشاورزی و دامی" همچنین "مواد اولیه" به ترتیب با 2 میلیارد و 364 میلیون دلار و 1 میلیارد و 627 میلیون دلار بیشتر از سایر اقلام بوده و در مجموع 68 درصد از اقلام صادراتی کشور را در سال گذشته به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که تراز تجاری محصولات با منشاء صنعتی منفی 3 میلیارد و 102 میلیون دلار بوده است.

کاهش 53 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در اروگوئه در سال 2020

با توجه با شیوع کرونا و تأثیرات آن بر اقتصاد بین‌الملل، میزان سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم (FDI) در سطح جهانی در سال 2020 شاهد کاهش بوده است و کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب نیز از این امر مستثنا نبوده‌اند. سرمایه‌گذاری خارجی در کشورهای حوزه آمریکای لاتین در سال 2020  با  34.7 درصد کاهش به رقم 105 میلیارد و 480 میلیون دلار رسیده است. در همین راستا طبق گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب، در سال گذشته 614 میلیون دلار سرمایه خارجی وارد کشور اروگوئه شده است (53 درصد کمتر از سال 2019). یکی از مهم‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذار یک شرکت کانادایی بورئال فعال در امور ساخت محصولات دارویی از کانابیس است که به میزان 28 میلیون دلار در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین دیگر شرکت کانادایی به نام Constellation با خرید شرکت Infocorp (یکی از مهم‌ترین شرکت‌های اروگوئه‌ای فعال در امور فناوری اطلاعات در بخش خدمات مالی) وارد بازار شده است. شایان‌ذکر است با توجه به پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه اروگوئه در بخش فناوری اطلاعات، این کشور به یک بازار نوظهور تبدیل‌شده و توجه بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده است.

مهمترین تحولات مرتبط با بیمار

-  گراسیئلا پرز سارتوری مسئول واحد ایمن سازی وزارت بهداشت گفت: اروگوئه به عنوان یکی از نخستین کشورهای جهان در زمینه تزریق دوز سوم واکسن کرونا، قصد دارد مطالعه ای را درباره اثربخشی کلی این روند و ترکیب واکسن‌های سینوواک با فایزر را مورد مطالعه قرار دهد. در این بررسی استفاده از یک دوز تقویتی با واکسن فایزر بر روی افرادی که دو دوز واکسن سینوواک دریافت کرده اند، در فصول زمانی مختلف- از دو هفته بعد از دریافت دوز سوم تا چند ماه بعد- مورد مطالعه قرار گرفته و اثربخشی آن بر روی سیستم ایمنی بدن تحت آزمایش قرار خواهد گرفت. نتایج این تحقیق در نشریه ای علمی منتشر خواهد شد.

- رودریگو آریم رئیس دانشگاه لارپوبلیکای اروگوئه در سخنانی در پارلمان، نگرانی جامعه علمی و دانشگاهی این کشور مبنی بر ضرورت انجام تحقیقات علمی در سطح داخلی برای تولید واکسن در اروگوئه را مورد اشاره قرار داد و بر ضرورت ایجاد "موسسه ملی واکسن" تأکید نمود. آریم اجرای پروژه ایجاد موسسه مذکور را نیازمند اختصاص بودجه ای بین 10 تا 15 میلیون دلار دانست و از نمایندگان پارلمان خواست تا نیم نگاهی نیز به آینده داشته باشند.

- وزارت آموزش و فرهنگ اروگوئه با صدور بیانیه ای اعلام کرد، در توافق با وزارت بهداشت عمومی این کشور مقرر گردید، سالن‌های نمایش و اماکنی که در آنها رویدادها و فعالیت های مختلف فرهنگی برگزار می‌شود، می‌توانند از پانزدهم ماه جاری (اوت 2021) تا 45 درصد ظرفیت کل سالن پذیرای شرکت کنندگان باشند. این درحالی است که در حال حاضر 30 درصد ظرفیت سالن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این بیانیه آمده است، حضور و گردهمایی در سالن‌هایی که شرکت کنندگان در آنها دوره کامل واکسیناسیون را سپری کرده اند تا 66 درصد ظرفیت سالن مجاز است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما