معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۴/۱۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۳۲

اخبار اقتصادی حوزه آسیای جنوبی ( هفته چهارم خرداد )

اهم اخبار و تحولات اقتصادی حوزه آسیای جنوبی در هفته چهارم خرداد 1400 که در رسانه‌های این کشورها منتشر شده است به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

 پاکستان

تصمیم پاکستان در مورد واردات کالا از ایران و افغانستان

به گزارش اکسپرس اردو، پاکستان اعلام کرده است که تمامی اقلام وارداتی از ایران و افغانستان ازجمله میوه، سبزی، حبوبات، چای سبز، نوشیدنی‌ها، ادویه جات، لبنیات، خرما و ... تنها در صورت خرید و فروش در بازارچه‌های مرزی مشمول معافیت مالیات فروش خواهند بود و در صورتیکه این اقلام وارداتی در خارج از محدوده بازارچه‌های مرزی خرید و فروش شوند بر اساس ارزش بازار از آنها مالیات فروش اخذ خواهد شد. براساس این گزارش تسهیلات معافیت مالیات فروش در مورد واردات کالا از ایران و افغانستان در بازارچه‌های مرزی فقط برای کسانی که مدارک مشخصی مبنی بر مالکیت واحدهای تجاری فعّال و مغازه در بازارچه‌های مذکور دارند، در دسترس خواهد بود. واردکنندگانی که واحدهای تجاری و مغازه فعال در این بازارهای مرزی ندارند، از این تسهیلات بهره مند نخواهند شد. 

از سرگیری مجدد صادرات نفت عربستان به پاکستان

به گزارش جیو اردو، رایزنی‌ها برای صادرات نفت از عربستان به پاکستان به صورت قرضی انجام شده است و این روند از یکم ماه ژوئیه، برابر با دهم تیر ماه آغاز خواهد گردید. به نقل از منابع آگاه عربستانی، ریاض برای مدت یک سال، نفت قرضی برای پاکستان تأمین خواهد نمود و امکان ادامه این روند برای بازه زمانی سه سال آتی وجود خواهد داشت. 

رد روایت رسانه‌های هندی از دیپلماسی انبه پاکستان توسط اسلام آباد

به گزارش دان اردو، روزنامه دی نیوز پاکستان در گزارشی نوشت، وزارت امور خارجه این کشور در چارچوب دیپلماسی انبه رییس جمهور عارف علوی به سران 32 کشور انبه ارسال خواهد کرد. در این گزارش به نقل از منابع آگاه نوشته شده بود که چین، آمریکا و بسیاری دیگر از کشورها از پذیرش این هدیه سرباز زده و از پاکستان خواسته‌اند به خاطر قوانین قرنطینه از ارسال انبه خودداری کند. دی نیوز نوشت: قرار است برای ایران، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه، بریتانیا، افغانستان، بنگلادش و روسیه نیز انبه ارسال شود اما کشورهایی همچون کانادا، نپال، مصر و سریلانکا از پذیرش این هدیه امتناع ورزیده‌اند. رسانه‌های هندی با استناد به این گزارش روزنامه دی نیوز اعلام کردند آمریکا و چین دیپلماسی انبه پاکستان را رد کرده‌اند. سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به بهره برداری رسانه‌های هندی از این موضوع، گزارش آنها را اشتباه و گمراه کننده توصیف کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت: رییس جمهور پاکستان همه ساله برای اثبات حسن نیت خود و در راستای تلاش برای تقویت دیپلماسی تجاری برای سران کشورهای خارجی انبه ارسال می‌کند. پاکستان در شرایط کرونا از اصول و ضوابط قرنطینه آگاه است و ارسال انبه به مقامات خارجی هنوز در مرحله برنامه ریزی و بررسی است و تاکنون برای کشوری انبه ارسال نشده است. 

انتخاب پاکستان به عنوان عضو هیأت مدیره سازمان بین المللی کار

به گزارش اکسپرس اردو، زاهد حفیظ چودری سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد پاکستان به عنوان عضو هیأت مدیره سازمان بین المللی کار (ILO) انتخاب شده است که این پیروزی بزرگی در صحنه دیپلماتیک محسوب می‌شود. حفیظ چودری گفت: در ۱۰۹ مین اجلاس این سازمان که در ژنو برگزار گردید انتخابات به صورت مجازی انجام شد که در آن چهار کشور جدید از جمله پاکستان به مدت چهار سال (2021 تا 2024) به عضویت گروه آسیا و اقیانوسیه سازمان بین المللی کار درآمدند. سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان تاکید کرد: هیئت مدیره سازمان بین المللی کار یک نهاد سیاست گذاری و تصمیم گیری است و نتایج انتخابات ILO نشانه اعتماد جامعه جهانی به رهبری پاکستان است. پاکستان در یک شرایط بحرانی به بدنه حاکمیت ILO پیوسته است. 

انتصاب استاد پاکستانی تبار به ریاست کمیسیون تجارت فدرال آمریکا

به گزارش دان اردو، جو بایدن رییس جمهور آمریکا خانم لینا خان استاد ۳۲ ساله دانشگاه کلمبیا و از منتقدین فعال بیگ تک (پنج شرکت برتر فناوری مستقر در ایالات متحده) را به ریاست کمیسیون تجارت فدرال منصوب کرد. لینا خان که در خانواده‌ای پاکستانی در لندن بدنیا آمده است در ۱۱ سالگی به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلاتش را در رشته حقوق به پایان رساند. وی در حال حاضر استاد دانشکده حقوق دانشگاه کلمبیا می‌باشد. لازم به ذکر است لینا خان به عنوان عضوی از کمیته قضایی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در سال‌های 2019 و 2020، نقشی اساسی در انجام تحقیقات دو جانبه در مورد قدرت شرکت‌های بزرگ فناوری در بازار داشت. 

بانک جهانی: پاکستان در مسیر صحیحِ بهبودی فعالیت‌های تجاری

به گزارش اکسپرس اردو، مدیر منطقه‌ای بانک جهانی در پاکستان در مراسمی‌ که به همت هیات سرمایه گذاری برگزار شد، اعلام کرد: پاکستان برای بهبود فعالیتهای تجاری در جهت درستی حرکت می‌نماید، با این حال دیجیتال سازی برای ارتقای فعالیتهای تجاری ضروری است. 

افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در پاکستان

به گزارش جیو اردو، دولت پاکستان قیمت فرورده‌های نفتی را افزایش داد. در حال حاضر قیمت بنزین 2.13 روپیه در هر لیتر افزایش یافته و نرخ جدید 110.69 روپیه است در حالی که قیمت دیزل پرسرعت 1.79 روپیه افزایش یافته و قیمت جدید 112.55 روپیه می‌باشد. قیمت نفت سفید با 1.89 روپیه افزایش به 81.89 روپیه در هر لیتر افزایش یافته است. 

 بنگلادش

 بروز اختلال در اجراء دو پروژه مهم ریلی بنگلادش

به گزارش دیلی استار، دو پروژه بزرگ توسعه راه آهن بنگلادش با مشکل مواجه شده‌اند چرا که چین قصد دارد بودجه یکی از این پروژه‌ها را تأمین مالی نکند و پیمانکاران چینی برای هر دو پروژه پس از تجدید نظر در خصوص هزینه و قیمت‌های قرارداد، حاضر به کار نیستند. این دو از جمله پروژه‌هایی هستند که داکا و پکن در جریان سفر رئیس جمهور چین به داکا در اکتبر 2016 برای اجرای آنها با کمک چینی‌ها تفاهم نامه امضا کردند. سفارت چین در داکا اخیراً به بخش روابط اقتصادی وزارت دارایی اطلاع داده است که پروژه دو خطه جویدپور - ایشواردی را از طریق یک آژانس مستقل ارزیابی کرده و برخی ایرادات را شناسایی نموده فلذا دولت چین اکنون تمایلی به تأمین اعتبار پروژه مذکور ندارد. از سوی دیگر، برآورد دقیقی از سرمایه گذاری پروژه وجود نداشته و هزینه آن بسیار زیاد است. 

شروع برنامهٔ احداث مساجد در سراسر بنگلادش

به گزارش دیلی استار، خانم شیخ حسینه به صورت نمادین یک مسجد احداث شده را افتتاح نموده و عملیات ساخت 50 باب مسجد از 560 مسجد را راه اندازی می‌نماید. مساجد و مراکز فرهنگی اسلامی‌ با هزینه تقریبی حدود 87 میلیارد تاکا در سراسر این کشور ساخته می‌شوند. قرار است 69 باب مسجد در 64 منطقه و شهرهای بزرگ، 475 مسجد در بخشداری‌ها و 16 مسجد در مناطق ساحلی این کشور ساخته شوند. علاوه بر این، 100 مسجد تا پایان سال جاری به مناسبت صدمین سالگرد تولد شیخ مجیب الرحمان افتتاح خواهند شد. 

شاخص کیفیت زندگی شهری و جایگاه پایتخت بنگلادش

به گزارش دیلی استار، داکا توسط رتبه بندی زیست پذیری اکونومیست در رتبه چهارم شهرهایی با کمترین شاخص کیفیت زندگی در جهان قرار گرفته است. در این شاخص 140 شهر بر اساس بیش از 30 عامل کمی و کیفی در 5 بخش فراگیر: ثبات، مراقبت‌های بهداشتی، فرهنگ و محیط زیست، آموزش و زیرساخت‌ها رتبه بندی شده‌اند. پایتخت بنگلادش سومین شهر از لحاظ دارا بودن کمترین کیفیت زندگی در سال 2019 و دومین رتبه در شاخص 2018 بوده است. داکا امسال با 33.5 امتیاز در بین 140 شهر در رتبه 137 جهان قرار گرفته است. این کشور نمره 55 در ثبات، 16.7 در مراقبت‌های بهداشتی، 30.8 در فرهنگ و محیط زیست، 33.3 در آموزش و 26.8 در زیرساختها را کسب نموده است. 

آخرین رتبه بندی دانشگاه‌های بنگلادش

به گزارش دیلی استار، داکا (DU) و دانشگاه فنی و مهندسی بنگلادش (Buet) در جدیدترین رتبه بندی دانشگاه‌های جهانی QS منتشره در سال 2022، پیشرفت چندانی نداشته‌اند. هر دو دانشگاه بسان سال گذشته در رتبه 801 تا 1000 قرار گرفته‌اند. DU که در سال 2012 در جایگاه 601 بود، در سال 2014 به رتبه 701 و در سال 2019 به پائین تر رسید. با این حال معاون DU اظهار داشت: رتبه بندی تمرکز ما نیست. ما درحال بهبود کیفیت آموزش و تحقیقات پایه هستیم. اگر بتوانیم آن را ادامه دهیم، بزودی رتبه بهتری را کسب خواهیم کرد. دانشگاه South North و دانشگاه Brac، دو دانشگاه برتر خصوصی کشور بنگلادش نیز در رتبه بندی آغاز به کار جمع آوری امضاء توسط شوجان سال 2022 میلادی در جایگاه 1001 و 1200 قرار گرفته‌اند.

اهداء بیش از نیم میلیون دوز واکسن چینی به بنگلادش

به گزارش پروتوم آلا، محموله دوم 600 هزار دوز واکسن کرونا به عنوان هدیه از چین قرار است به داکا برسد. معاون سفارت چین در بنگلادش، این موضوع را از طریق پست فیس بوک اعلام کرد. از سوی دیگر، حزب کمونیست چین همچنین انواع مختلف تجهیزات پزشکی را به بنگلادش ارائه می‌دهد. 

افزایش نرخ نخ و تأثیر آن بر قیمت محصول نهایی

به نقل از دیلی استار صادرکنندگان می‌گویند، به دلیل افزایش قیمت پنبه در بازارهای بین المللی، قیمت نخ در بازه زمانی دسامبر و ژوئن 40 درصد افزایش یافته است. نخ 50 درصد هزینه تولید تی شرت یا یک لباس را به خود اختصاص می‌دهد، در حالی که دکمه، زیپ و سایر لوازم جانبی بقیه را تشکیل می‌دهند. اطلاعات قیمت کالاهای بانک جهانی نشان می‌دهد که قیمت پنبه در سه ماه ژانویه - مارس 2021 با 21 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به 1.99 دلار برای هر کیلوگرم رسیده است. از سوی دیگر، افزایش هزینه حمل و نقل بر قیمت نخ در بازار محلی تأثیر منفی گذاشته است. از آنجایی که بنگلادش کشور عمده تولیدکننده پنبه نیست، 99 درصد نیاز مواد اولیه خود را از طریق واردات تأمین می‌نماید. بازرگانان و واردکنندگان سالانه 8 میلیون عدل (بسته) پنبه را به مبلغ 3 میلیارد دلار وارد می‌کنند. سال گذشته واردات این محصول به دلیل توقف فعالیت کارخانه‌ها در شرایط اعمال محدودیت‌های کرونایی به 7.2 میلیون عدل پنبه کاهش یافت. گفتنی است بنگلادش سالانه 150 هزار عدل پنبه تولید می‌کند. با وجود افزایش قیمت مواد اولیه، خرده فروشان و برندهای بین المللی پوشاک تمایلی به ارائه قیمت بهتر به تأمین کنندگان پوشاک محلی ندارند. افزایش قیمت نخ باعث افزایش 25 درصدی هزینه تولید یک قطعه تمام شده پوشاک صادراتی شده است. اما خریداران پیشنهاد افزایش 5 تا 10 درصدی را دارند. 

قطع کمک‌های مالی انگلستان به بنگلادش

به نقل از پروتوم آلا دولت انگلیس تأمین مالی موسسه مردم نهاد برک (BRAC) را قطع کرد. آنها به طور ناگهانی همکاری 10 ساله 450 میلیون پوندی خود را قطع کردند. این در حالی است که در اجلاس G7 یازدهم ژوئن، دولت انگلیس اعلام کرده بود که طی 5 سال آینده مبلغ 430 میلیون پوند برای آموزش دختران در 90 کشور هزینه خواهد نمود. بسیاری به علت وجود تعارض در قول و عمل در رابطه با این اعلامیه، اتهام ریاکاری به انگلستان وارد نمودند. مدیر اجرایی BRAC گفت که کاهش بودجه منجر به آن می‌شود که صدها هزار دختر از تحصیل باز بمانند و دسترسی میلیون‌ها زن و دختر به برنامه ریزی خانواده قطع خواهد شد. بعلاوه صدها هزار نفر در فقر شدید باقی می‌مانند. 

اعطاء وام از جانب کره جنوبی به بنگلادش

به نقل از پروتوم آلا، کره جنوبی تصمیم دارد از سال 2021 تا 2025 یک وام 700 میلیون دلاری را از محل صندوق همکاری‌های توسعه اقتصادی (EDCF) به بنگلادش ارائه دهد. دو دولت از سال گذشته در مورد این طرح مذاکره نموده و پس از اتمام مراحل داخلی، توافقنامه‌ای را امضا می‌کنند که شامل شرایط دقیق و فهرست پروژه‌های بالقوه مورد بررسی است. طبق اعلام سفارت کره جنوبی در داکا، بنگلادش یک شریک توسعه‌ای دارای اولویت کره جنوبی و دومین دریافت کننده وام EDCF کره است. کره جنوبی از سال 1991 در بخشهای مختلف از جمله مدیریت دولتی، آموزش حرفه‌ای، حمل و نقل، ارتباطات مبتنی بر ICT، مدیریت آب و بهداشت عمومی مبلغ 1.24 میلیارددلار وام EDCF و 172 میلیون کمک مالی از طریق KOICA را برای بنگلادش فراهم کرده است. 

افغانستان

مساعدت ایران، تاجیکستان و ازبکستان به افغانستان در تأمین اکسیژن برای مبارزه با کرونا

به گزارش خبرگزاری نشانه، وحید مجروح، سرپرست وزارت بهداشت عمومی افغانستان می‌گوید که کشورهای ایران، ازبکستان و تاجیکستان تأمین روزانه صدها کپسول اکسیژن وزارت صحت عامهٔ افغانستان را متقبل شده‌اند. سرپرست وزارت بهداشت افغانستان در یک نشست خبری در کابل گفت تدابیر جدی برای رفع کمبودی اکسیژن در بیمارستان‌های ویژهٔ بیماران کرونایی به اجرا گذاشته شده است. 

اوچا: نیمی از جمعیت افغانستان به کمک نیاز دارند

سازمان جهانی مهاجرت در گزارشی، اعلام کرده است که بیش‌تر از نیمی از کودکان ۵ تا ۷ ساله در افغانستان، به نوعی مشغول کار هستند و همه‌گیری کوید-۱۹، وضعیت را بدتر کرده است.‌ به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان، در گزارشی اخیر این سازمان آمده است که همه‌گیری ویروس کرونا، سبب بدتر شدن معیشت خانواده‌ها شده و با تعطیل‌شدن مدارس، شمار کودکان کار نیز افزایش یافته است. ‌

هند

 

ممنوعیت ورود اتباع 26 کشور به پاکستان منجمله هند و ایران

به نقل از هندوستان تایمز، پاکستان محدودیت‌های سنگینی برای ورود مسافر از ۲۶ کشور جهان به این کشور اعمال کرده است. مرکز فرماندهی و عملیات ملی پاکستان-یک مرکز برای هم افزایی تلاش‌ها برای مقابله با بیماری کرونا- ۲۶ کشور را در «گروه C» قرار داده و در مورد محدودیت‌های آن‌ها برای ورود به پاکستان از طریق هوایی و زمینی تجدید نظر کرده است. پاکستان برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در این کشور محدودیت‌های شدیدی شامل ورود مسافران ۲۶ کشور اعمال کرده است. یکی از مقامات وزارت خدمات بهداشت ملی پاکستان درباره این محدودیت‌ها گفت: «کشورهای «گروه A» از آزمایش تست کرونای اجباری مستثنی هستند، مسافران کشورهایی که در «گروه B» قرار گرفته‌اند ملزم به ارائه نتیجه منفی تست «پی‌سی‌آر» که تا ۷۲ ساعت قبل از تاریخ سفر انجام شده، خواهند بود. اما کشورهای «گروه C» محدودیت‌های بیشتری دارند و فقط می‌توانند تحت دستورالعمل‌های خاص مرکز فرماندهی و عملیات ملی پاکستان وارد این کشور شوند.» لیست ۲۶ کشور که در گروه C قرار دارند شامل هند، ایران، بنگلادش، بوتان، اندونزی، عراق، مالدیو، نپال، سریلانکا، فیلیپین، آرژانتین، برزیل، مکزیک، آفریقای جنوبی، تونس، بولیوی، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، نامیبیا، پاراگوئه، پرو، ترینیداد و توباگو و همچنین اروگوئه است. 

هشدار سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع گسترده کرونای هندی در اروپا

سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع گشترده سویه‌ای از کروناویروس را موسوم به «دلتا» - که اولین بار در هند شناسایی شد - در منطقه اروپا هشدار داد. مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا هشدار داد: نوعی از کووید-۱۹ که اولین بار در هند شناسایی شده است و قدرت سرایت بیشتری دارد می‌تواند در این منطقه غالب شود چرا که بسیاری از کشورها در تلاش برای برداشتن محدودیت‌ها و فراهم آوردن شرایطی برای برگزاری دورهمی‌های اجتماعی و انجام مسافرت هستند."هانس کلوگ" - مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا - گفت: سویه کروناویروس موسوم به «دلتا» علائمی از خود نشان داده که قادر است اثربخشی از واکسن‌های کووید-۱۹ را از بین ببرد این درحالیست که بسیاری از گروه‌های آسیب پذیر به ویژه افراد بالای ۶۰ سال در برابر بیماری مصون نشده‌اند. 

امضاء تفاهم نامه استخدام و حمایت قانونی از کارگران، بین هند و کویت

سایت پرینت: هند و کویت تفاهم نامه‌ای را امضا کردند که کارگران داخلی هندی را در یک چارچوب قانونی در کشور حوزه خلیج به کار می‌گیرد که استخدام آنها را ساده‌تر می‌کند و از آنها حمایت قانونی می‌کند. این تفاهم نامه روز پنجشنبه با حضور سیبی جورج سفیر هند و معاون وزیر خارجه کویت مجدی احمد الظفیری با حضور وزیر امور خارجه جایشانکار و همتای کویتی‌اش شیخ احمد ناصر آل محمد محمد الصباح امضا شد. طبق بیانیه مطبوعاتی صادر شده از سوی سفارت هند، جایشانکار در اولین دیدار دوجانبه خود از کشور نفت خیز خلیج اوایل روز پنجشنبه وارد این کشور شد. هر دو وزیر از امضای تفاهم نامه قرارداد کاری که حقوق و تعهدات هر دو کارفرما و کارگران داخلی را تضمین می‌کند، استقبال کردند. 

درخواست مؤدی نسبت به اتخاذ رویکرد "یک زمین، یک سلامت" در مقابله با کرونا

سایت هندو: نخست وزیر نارندرا مؤدی در سخنرانی در اولین بخش اجلاس G7 ، تعهد هند را برای حل "جمعی" چالش‌های بهداشت جهانی اعلام کرد. نخست وزیر مؤدی خواستار رویکرد "یک زمین، یک سلامتی" شد که هدف آن وحدت و یکپارچگی میان کشورهای جهان برای مقابله با بیماری همه گیر است. وی همچنین بر لزوم دسترسی آسان مواد اولیه برای واکسن‌ها تأکید کرد. منابع گفتند، آقای مؤدی "به دنبال پشتیبانی G7 برای پیشنهادی است که هند و آفریقای جنوبی در سازمان تجارت جهانی برای معافیت از حقوق مالکیت معنوی مطح کردند می‌باشند." معافیت به هند کمک می‌کند تا تولید واکسن ضد کرونا را افزایش دهد. این استدلال مورد حمایت استرالیا و سایر کشورها شد. 

جهش بزرگ صادرات و واردات هندوستان

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، اقتصاد هند با گزارش جهشی بزرگ در واردات و صادرات در هفته اول ژوئن، نشانه‌های بهبودی از خود نشان داد. در هفته اول ژوئن صادرات یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان، هند، ۵۲ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته جهش کرد و به ۷.۷۱ میلیارد دلار رسید. بخش‌های مانند مهندسی، طلا و جواهر و محصولات پالایشگاهی بالاترین صادرات را داشته‌اند. طبق گزارش مجله تراست آو ایندیا، که داده‌های وزارت تجارت را چاپ کرده است واردات هند در هفته اول ماه ژوئن ۸۳ درصد جهش کرده و به ۹.۱ میلیارد دلار رسیده است. آمار نشان می‌دهد که واردات سوخت و نفت خام ۱۳۵ درصد جهش کرده و به ۱.۰۹ میلیارد دلار رسیده است. واردات کالاهای الکترونیکی و سنگ‌های قیمتی به ترتیب با ۴۵ درصد و ۱۱۱ درصد جهش به ۳۲۴.۷۷ میلیون دلار و ۲۹۴ میلیون دلار رسیده است. 

شبه قاره

سخنرانی رئیس جمهور سریلانکا در نشست کمیته امنیت غذایی سازمان ملل متحد

گوتابایا رجاجاپاکسا در چهل و هشتمین نشست کمیته امنیت غذایی سازمان ملل که به صورت مجازی برگزار شد بر لزوم اخذ بی درنگ تصمیمات شجاعانه توسط دولت‌ها برای حفظ سیاره خود و سلامت انسان‌ها تاکید کرد. کمیته امنیت غذایی در حالی که تصمیم گوتابایا مبنی بر منع واردات و حذف کودهای شیمیایی را ستود از وی به عنوان سخنران ویژه دعوت به عمل آورد. گوتابایا همچنین به تغییرات آب و هوایی و لزوم تصمیم دسته جمعی در این مورد اشاره نمود. این در حالی است که کشاورزان با کمبود شیمایی مواجه هستند و تنها ۴۰ درصد می‌توانند مقدار اندکی کود شیمایی به دست بیاورند. کشت سبزیجات، میوه و چای تحت تأثیر تصمیم دولت قرار گرفته و با کاهش تولید مواجه شده است. 

  واردات گازوئیل و نفت خام از شرکتهای چینی و نیجریه‌ای توسط سریلانکا

به گزارش دیلی اف تی، دولت قرارداد هشت سالهٔ تأمین گازوئیل و نه ماه نفت خام را به ترتیب به شرکت‌های Petrochina International Singapore و Conscio Nigeria اعطاء کرد. یک کمیته ویژه منتصب از جانب هیأت دولت، مناقصه کاران را انتخاب کرده است. شرکت Petrochina International یکی از شرکت‌های وابسته به Petrochina Company می‌باشد. شرکت چینی مزبور یکی از شرکت‌های معظم تجاری دنیا محسوب می‌شود. دولت، قیمت توافقی سوخت، مندرج در قرارداد را اعلان نکرده است. بر اساس قرارداد، 1137500 بشکه گازوئیل با 0.05% سولفور و 262500 بشکه گازوئیل 0.001% سولفور از اول ژوئیه 2021 تا 31 ژانویه 2022 به سریلانکا وارد خواهد شد. میزان نفت خام وارداتی توسط دولت اعلام نشده است. تأمین نفت خام در بازه زمانی اول ژانویه 2021 تا 25 فوریه 2022 صورت خواهد پذیرفت.

تولید برق بادی در منار سریلانکا

با تأیید هیأت دولت سریلانکا، ساخت کارخانه تولید برق بادی 15 مگاواتی متصل به شبکه برق مَنار به شرکت Hiruras Power اعطاء شد. به گفته وزیر نیروی سریلانکا قرار است 60 مگاوات به ظرفیت برق بادی 5 شبکه برق سراسری تریکومالی، منار، ماوامپه، بولاواتا و کاپال ثورای افزوده شود. اجرای طرح اصلی در 29 ژانویه 2019 به تصویب هیأت دولت رسید و متقاضیان به مناقصه دعوت شدند. در طرح جدید الاجراء، هیأت دولت تصویب کرده است که ساخت و اتصال به شبکه برق سراسری کشوری توسط Hiruras power صورت پذیرد. طرح مزبور به صورت ساخت به شرط تملیک برای مدت 20 ساله بوده است. محاسبات مربوطه توسط کمیته ویژه دولت صورت پذیرفته است. تأسیسات طرح را شرکت معظم داخلی سریلانکایی WindForce نصب خواهد کرد. منطقه منار، نقطه بادگیر بوده و جهت استحصال انرژی از باد مناسب می‌باشد. سه کارخانه تولید برق بادی دیگر هم در نقاط مناسب هریک 10 مگاوات برق در مادامپه، بولاواتا و کاپال ثورای تولید خواهند کرد. ظرفیت برق تولیدی منطقه تریکومالی 15 مگاوات خواهد بود. با احداث این تأسیسات از تولید کربن کاسته شده و تا سال 2030 سریلانکا از لحاظ آماری به صورت داوطلبانه 5% از انتشار گازهای گلخانه‌ای را خواهد کاست.

میزان دیون سازمان برق و شرکت نفت سیلان به بانک‌ها

به گزارش آیلند، به رغم خبر مقروض بودن 85 میلیارد روپیه ای سازمان برق سیلان به بانکهای ملت و سیلان سریلانکا، قرار شده است حقوق کارکنان آن 12% افزایش پیدا کند. بنا به اعلان سازمان برق سریلانکا، کارکنان در بازه زمانی 2023-2021 بر اساس توافق در سال اول 25% افزایش حقوق و در سه سال آتی 12% افزایش دستمزد خواهند داشت. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما