معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۳/۱۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۱۱

اخبار اقتصادی کلمبیا (نیمه اول خرداد 1400)

اهم اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های کشور کلمبیا در نیمه اول خرداد 1400 به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

انتصاب وزیر دارایی جدید   

ایوان دوکه مارکز رئیس‌جمهور کلمبیا خوزه مانوئل رسترپو را بعنوان وزیر دارایی جدید کلمبیا منصوب نمود. وی در اظهارات اولیه خود اعلام نمود که علی‌رغم انصراف دولت از اجرای لایحه اصلاحات مالیاتی، قانون تعدیل شده تحول مالیاتی تدوین و اجرایی خواهد شد. وی تصریح نمود که از جمله محورهای قانون جدید «افزایش مالیات بر درآمد افراد ثروتمند» و «تشدید سیاست‌های صرفه‌جویی در دولت» است که امید می رود از این طریق حداقل 14 میلیارد پزو (معادل چهار میلیون و پانصد هزار دلار) در سال جدید نصیب خزانه کشور گردد. وی یکی از تمهیدات فوری دولت در راستای سیاست‌های صرفه‌جویی را لغو خرید جنگنده‌های مدرن عنوان نمود. موضوع اصرار دولت بر اجرایی شدن تحول مالیاتی باعث شده تا کمیته اعتصاب عمومی‌ بر ادامه  تظاهرات طی روزهای آتی تأکید کند.

دستور رئیس‌جمهور برای رسیدگی به امور معیشتی مردم در پی کمبود سوخت و تجهیزات پزشکی 

راه‌بندان در مبادی ورودی و خروجی بسیاری از شهرهای کلمبیا، باعث کمبود سوخت و اختلال در تأمین وسایل و تجهیزات پزشکی از جمله اکسیژن برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در موج سوم شیوع ویروس کرونا شد. 13 اردیبهشت‌ماه ایوان دوکه مارکز، رئیس‌جمهور کلمبیا طی نطق تلویزیونی از تصمیم دولت برای رسیدگی بیشتر به امور معیشتی مردم و تشکیل میز اجماع ملی جهت برطرف کردن دغدغه‌های مردم از طریق مذاکره با رهبران اعتراضات خبر داد و در عین حال تهدید نمود در صورت ادامه اعتراضات خشونت‌بار، ارتش کنترل شهرها را در دست خواهد گرفت.

راه‌بندان در پایتخت و کمبود مواد غذایی 

با توجه به اعتراضات یکماه گذشته مواد غذایی (گوشت، مرغ، شیر، نان و آرد) کمیاب شده و یا با قیمتی بسیار بالا به فروش می‌رسد. پیش‌بینی شده که در صورت عدم مداخله دولت (در قالب توافق یا مقابله) شرایط حادتر شده و کمبود سوخت و اختلال در کار مراکز درمانی نیز حادث شود. در همین رابطه شهرداری پایتخت در اقدامی هماهنگ با دولت با توسل به شرایط بهداشتی ناشی از شیوع کرونا، از ساعت 20:00 جمعه 17 اردیبهشت تا ساعت 5:00 روز دوشنبه 20 اردیبهشت را قرنطینه عمومی و اجباری اعلام نمود. 

قرارگرفتن 90% از جایگاه‌های سوخت غارت شده کشور در کالی     

بنا به اعلام کنفدراسیون توزیع‌کنندگان سوخت و انرژی کلمبیا (کُومسه) بیش از 90% جایگاه‌های سوخت غارت شده یا آسیب‌دیده کلمبیا در جریان ناآرامی‌های اخیر مربوط به شهر کالی، مرکز استان وایه دل کاوکا می‌باشد. این نهاد تصریح نموده که فقط در یک مورد به سه پمپ‌بنزین در کالی حمله شد که 63 هزار لیتر بنزین و گازوئیل از آن به سرقت رفت. از 120 جایگاه فعال این شهر تا پیش از اغتشاشات، تاکنون 90 پمپ‌بنزین خساراتی جزئی تا کامل دیده‌اند و 12 جایگاه به طور کامل تخریب شده است. 

رایگان شدن تحصیل دانشجویان مناطق فقیر و محروم  در نیمه دوم سال تحصیلی 2021

ایوان دوکه رئیس‌جمهور و خانم ماریا ویکتوریا آنگولو وزیر آموزش و پروش در یک مصاحبه مشترک از تصمیم دولت برای رایگان شدن ثبت نام دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی و مؤسسات آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در مناطق 1، 2  و 3 خبر دادند. دوکه گفت: "به کلمبیایی‌ها اعلام می‌کنم که برای اولین بار در تاریخ کشور همه دانشجویان در لایه‌های 1 ، 2 و 3 موسسات آموزش عالی دولتی در نیمه دوم سال 2021 شهریه رایگان خواهند داشت". در حال حاضر این اقدام فقط برای نیمه دوم سال جاری اعمال می‌شود. با این حال، کارهایی در حال انجام است که این سیاست از سال 2022 به یک سیاست دولتی تبدیل شود. منابع برای تأمین مالی ثبت نام صفر از محل تخصیص بودجه توافق شده با وزارت دارایی تأمین می‌شود.

بازارهای صادراتی قهوه و آوکادو کلمبیا در چین و کره‌جنوبی   

جدیدترین ارزیابی‌های صورت گرفته توسط اتاق بازرگانی کلمبیا و پروکلمبیا (سازمان مسئول در زمینه‌ی ارتقای صادرات غیرسنتی، جذب گردشگر و سرمایه‌های خارجی)، نشان می‌دهد که راه‌بندان و انسداد مبادی ورودی و خروجی راه‌های مواصلاتی کشور بویژه در شمال (کالی، بارانکیا، بندر بوئن آونتورا و ...) باعث شده تا صادرات قهوه، به عنوان یکی از محصولات تولیدی سنتی با مشکلات عدیده‌ای مواجه شود. موضوع برداشت به‌موقع، انبار بهینه و ایده‌آل، حمل‌ونقل و بارگیری این محصول به دلیل تأخیر یا لغو تردد کامیون‌ها و کشتی‌ها، کیفیت این محصول و تضمین صادرات آن را دچار آسیب جدی کرده است. در این ارتباط، چین به عنوان یکی از مشتریان سنتی قهوه کلمبیا، درصدد جستجوی شرکای دیگری از جمله برزیل، ویتنام، اندونزی، اتیوپی و هندوراس برای واردات قهوه برآمده است.

از سوی دیگر، آوکادو به عنوان یکی از محصولات صادراتی جدید کلمبیا نیز از تبعات حوادث اخیر بی‌بهره نمانده است. دولت کلمبیا در سال 2020 صادرات بیش از 100میلیون دلاری آوکادو را به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ تولید کشاورزی کشور دانست، در حالی که شیوع ویروس کرونا، اعمال مقررات قرنطینه عمومی و اجباری و اعتراضات اجتماعی اخیر، صادرات محصول را بسیار نامنظم کرده و کره‌جنوبی نیز به عنوان یکی از مشتریان عمده آوکادو کلمبیا درصدد متنوع‌سازی بازارهای وارادتی خود بویژه در میان کشورهای آمریکای ‌لاتین برآمده است. این در حالی است که سایر محصولات کشاورزی از جمله موز نیز دارای شرایط مشابهی می‌باشند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما