معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۱/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۹۱

اخبار اقتصادی کشور نامیبیا( هفته اول فروردین ماه 1400)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی کشور نامیبیا در هفته اول فروردین ماه 1400 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده است به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

کوچک تر شدن بخش کشاورزی نامیبیا

علیرغم دهه‌ها سرمایه گذاری دولتی و بخش خصوصی در بخش کشاورزی نامیبیا این بخش به تدریج در حال کوچک تر شدن است.

بنابر اعلام مدیر راهبردی Agribank نامیبیا، تغییرات شدید آب و هوایی که موجب کاهش بارندگی از سال 2013 تا 2018 و افت چشمگیر تولید محصولات کشاورزی و تعداد دام ها شد، همچنان یک تهدید عمده برای بخش کشاورزی است.

Regan Mwazi گفت: بین سال های 2015 تا 2020 دولت 1.3 میلیارد دلار نامیبیا در بخش کشاورزی (از جمله تامین آب و کنترل بیماری‌های دام) سرمایه گزاری کرد اما در این سال ها سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی این کشور از 8.5 درصد به 6.6 درصد کاهش یافته است.

بخش کشاورزی با بکارگیری 23 درصد نیروی کار، بزرگترین بخش از منظر تعداد نیروهای شاغل محسوب می‌شود.

اعطای وام 100 میلیون دلاری به نامیبیا

بانک توسعه افریقا با اعطای وام 100 میلیون دلاری، معادل 1.5 میلیارد دلار نامیبیا، به این کشور موافقت کرد.

Iipumbu Shiimi وزیر دارایی نامیبیا ضمن اعلام این خبر افزود: این وام در راستای کمک به دولت جهت مقابله با اثرات شیوع ویروس کووید 19 بر اقتصاد نامیبیا اعطا اختصاص یافته است.

Shiimi همچنین با استقبال از همزمانی اعطای این وام با برنامه‌های دولت جهت خروج از رکود شدید اقتصادی، گفت: این وام که مدت بازپرداخت آن 15 ساله است، برای اجرای برنامه دوم موسوم به «کامیابی هرامبی» هزینه خواهد شد.

بنابر اعلام سخنگوی وزارت دارایی، دولت نامیبیا درخواست برای دریافت این وام را ژوئن سال گذشته به ابیجان (پایتخت ساحل عاج) مقر بانک توسعه افریقا ارائه کرده بود که در ماه مارس جاری با آن موافقت گردید.

نامیبیا سال گذشته نیز برای نخستین از زمان عضویت در صندوق بین المللی پول در سال 1990، درخواست وام 300 میلیون دلاری کرده بود که مورد موافقت قرار گرفت.

10 برابر شدن بدهی دولت نامیبیا در طول 10 سال

وزیر دارایی نامیبیا پیش بینی کرد رقم بدهی عمومی دولت در سال مالی آتی به 140 میلیارد دلار نامیبیا معادل 76.2 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برسد.

این در حالیست که کل بدهی عمومی دولت در سال 2013 تنها 13.8 میلیارد دلار نامیبیا بوده است.

«ایپومبو شیمی» در سخنانی در زمان ارائه لایحه بودجه دولت به پارلمان گفت: سال مالی 2021-2022 کل بودجه دولت 67.9 میلیارد دلار نامیبیا خواهد بود که وزارت بهداشت با دریافت 8.1 میلیارد دلار بیشترین میزان بودجه را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: 53.9 میلیارد دلار از کل بودجه صرف هزینه‌های جاری، 5.6 میلیارد دلار صرف هزینه‌های عمرانی و 8.5 میلیارد دلار صرف بازپرداخت بدهی‌های دولت خواهد شد.

شیمی همچنین گفت: امسال دولت 15.8 میلیارد دلار نامیبیا معادل 8.6 درصد تولید ناخالص داخلی کسری بودجه خواهد داشت که این شکاف از طریق استقراض داخلی و خارجی پر خواهد شد.

نامیبیا به دنبال جذب 12 میلیارد دلار سرمایه گذاری از امارات

نامیبیا به دنبال جذب 180 میلیارد دلار نامیبیا (معادل 12 میلیارد دلار امریکا) سرمایه گزاری از امارات متحده عربی است.

در سفر اخیر هیات بلندپایه نامیبیایی متشکل از تعدادی از وزرا و مقامات اقتصادی به ریاست وزیر امور خارجه این کشور به دوبی، 7 پروژه بزرگ به سرمایه گزاران اماراتی معرفی شده است.

در این سفر که ششم تا دهم مارس و به دور از چشم رسانه‌ها انجام شد، از سوی هیات نامیبیایی هفت طرح شامل احداث پایانه جدید در فرودگاه بین المللی Hosea Kutako، احداث بندر عمیق در لودریتز، احداث پایانه کانتینر در بندر والویس بی، طرح آبیاری مزارع با استفاده از آب سد Neckartal، طرح نمک زدایی از آب اقیانوس، احداث نیروگاه خورشیدی، و در نهایت مشارکت در طرح توسعه کریدور جنوبی ارئه گردیده است.

انتشار برنامه دوم توسعه هرامبی از سوی رییس جمهوری نامیبیا

رییس جمهوری نامیبیا برنامه دوم توسعه موسوم به «طرح سعادت هرامبی» را منتشر کرد.

هاگه گینگوب در این برنامه جذب 27 میلیارد دلار نامیبیا سرمایه گذاری و ایجاد 24000 شغل را در طول 4 سال آینده پیش بینی کرده است.

براساس گزارش ها، احداث کارخانه جدید نمک زدایی از آب اقیانوس در استان ارونگو، راه اندازی ترمینال کانتینری بندر والویس بی و همچنین ایجاد منطقه آزاد اقتصادی بخشی از برنامه‌های بلندپروازانه در طرح جدید هرامبی است ک انتظار می رود تاثیر چشمگیری بر رشد اقتصادی نامیبیا داشته باشد.

گینگوب در سخنانی در اینباره گفت: این طرح فرصتی بزرگ برای ما ایجاد می‌کند تا سرمایه گزاران را دعوت به مشارکت در پروژه‌های حیاتی و بسیار مهم کنیم و کشور را به نسل های آینده تحویل دهیم.

وی ضمن تاکید بر اینکه تمرکز دولت بر توسعه ظرفیت تولید برق در داخل به میزان 250 مگاوات خواهد بود، افزود: با توجه به اینکه نامیبیا از نظر منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در جایگاه جهانی مطلوبی قرار دارد، دولت با افزایش استخراج آمونیاک سبز می‌تواند از آن برای ذخیره انرژی تولید شده از منابع تجدید پذیر استفاده کند.

به گفته گینگوب، طرح هرامبی بر 5 محور حکمرانی موثر، پیشرفت اقتصادی، ارتقای شرایط اجتماعی، توسعه زیربنایی، و همکاری‌های بین المللی استوار است.

گفتنی است براساس برنامه دوم هرامبی، دولت قرار است 20 هزار خانه در مناطق شهری و 24 هزار مسکن روستایی احداث کند. این در حالیست که نامیبیا در حال حاضر با کمبود 300 هزار مسکن روبروست.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما