معرفی شرکت بیوفنوگی تولید کننده قارچ در مجارستان
قارچ به دلیل برخورداری از ارزش غذایی ( پروتئین ) در مقایسه با گوشت صرفه اقتصادی دارد. چهارعامل در تولید قارچ یعنی ، قیمت، کمیت، کیفیت وتقاضا تقریبا ثابت بوده و تغییر زیادی ندارند و در تمام فصول سال ، دربازار عرضه میشوند. قارچ از جمله سیزیجاتی است که امروز تقاضای آن در بازار جهانی به خاطردارابودن ویتامینهایB و D و فاقد چربی بودن و نداشتن کلسترول ، رو به افزایش است. بزرگترین شرکت های تولیدی قارچ در ژاپن، چین، آمریکا، هلند ، اسپانیا، استرالیا و کانادا واقع شده اند.یکی از شرکتهایی که در منطقه اروپا در این حوزه فعالیت میکند شرکت خصوصی بیوفنوگی مجارستان است.
شرکت بیوفنوگی یک شرکت مجارستانی است که در زمینه تولید قارچ فعالیت میکند .این شرکت در حدود 60کیلومتری بوداپست (کانتی PEST منطقه OCSA) واقع شده و یکی از سه شرکت برتر تولیدی قارچ مجارستان به شمار میرود که در دو بخش تولید قارچ و تولید کمپوست فعالیت میکند و انواع قارچ خوراکی، سفید و قهوه ایی، صدفی ، دکمه ای ،شیتاکی، پورتوبلو ،شاه صدفی و ... تولید میکند. محصولات آن علاوه بر بازار داخلی به سایر کشورهای اروپایی همچون اتریش، رومانی ، بوسنی، کرواسی، اسلوونی، بلغارستان، ایتالیا، یونان،لهستان ،مقدونیه ،اسلوواکی و صادر میگردد.
میزان صادرات سالانه این شرکت به ارزش بیش از 32 میلیون یورو و میزان تولید سالیانه کمپوست ، حدود 2200 تن میباشد. محصولات شرکت در بازارهای داخلی و فروشگاههای زنجیره ای مانند ALDIو TESCO عرضه میشود.
شرکت بیو فونگی در طی سال های اخیر با برخی از کشورها از جمله چین، کانادا، اندونزی و استرالیا همکاری دوجانبه داشته است . این همکاریها در حوزه بازاریابی و انتقال تجربیات فنی در حوزه پرورش قارچ و کمپوست بوده است. سیاست این شرکت ایجاد یک همکاری درازمدت بر مبنای توانمند سازی شرکت ها برای ورود به عرصه رقابت، افزایش دانش و آگاهی آنان است. در این زمینه برای همکاری با دیگر کشورها یک پلاتفورم تعریف کرده اند تا به بخش های کار آفرینی و شرکت ها مشاوره فنی ارائه کنند
با توجه به افزایش روز افزون قارچ در سبد غذایی ، یکی از طرح های توسعه ای شرکت، استفاده از هوش مصنوعی و مدزنیزه سازی فرایند تولید با استفاده از ربات هاست. با توجه به اینکه تجهیزات و دستگاههای پرورش قارچ در مجارستان تولید نمیشود ، تجهیزات این شرکت از هلند وارد میشود ولی طراحی سالنهای پرورش قارچ و کمپوست توسط خود شرکت انجام میشود. درحال حاضر بخش پرورش قارچ دارای 25 سالن ( گلخانه ای مانند) و 20 سالن اصلی است که در آن انواع قارچ خوراکی تولید میگردد .
این شرکت در هر متر مربع حدود 20 کیلو قارچ برداشت میکند . فرایند تولید قارچ حدود 4 تا 5 هفته طول میکشد. و دو برداشت انجام میشود . در برداشت اول حدود 60 درصد و در برداشت دوم 40 درصد ، محصول بدست می آید . برداشت سوم نیز حدود 15 تا 20 درصد است که این شرکت آن را انجام نمی دهد . در بخش کمپوست نیز حدود 85 درصد کمپوست تولیدی به کشورهای اروپای شرقی صادر و 15 درصد باقیمانده نیز نیاز شرکت را برآورده می سازد. در واقع تمام مراحل تولید ، نگهداری و توزیع توسط شرکت انجام و با همین برند صادر میگردد.