معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۵/۰۱- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۲۶

رکود بخش ساختمان و صنعت مجارستان در دوران کرونا

براساس تازه ترین گزارش مرکز آمار رسمی مجارستان، در ماه می سالجاری ، بخش ساختمان حدود 20 درصد وحوزه صنعت حدود 30.7 درصد رکود داشته است. طبق این گزارش ،درمقایسه با ماه می سال 2019 میلادی بخش ساختمان   با حدود 24 درصد کاهش روبرو بوده است. در 5 ماه اول نخست امسال نسبت به  مدت مشابه سال قبل،بخش ساختمان  حدود 5.6 درصد کاهش داشته است.

در همین ارتباط خانم  ANITA  BAROS جانشین معاون وزیر فناوری و تکنولوژی مجارستان تصریح کرد: رکود در این بخش ناشی از شیوع ویروس کرونا بوده و اظهار امیدواری کرد، از ماه سپتامبر بخش مسکن مجددا رونق پیدا کند. در این میان  دو دیدگاه وجود دارد:

برخی از کارشناسان مسکن براین باورند که به دلیل تاثیر درازمدت ویروس کرونا ، احیای این بخش علیرغم برداشتن برخی از محدودیت ها در نیمه دوم سال نامشخص  است.از نظر آنان رونق بخش مسکن در نیمه دوم سال به میزان سرمایه گذاری‌ها و همچنین  توان بازیابی شرکت ها در جذب نیروی کار بستگی دارد.  در مقابل برخی از تحلیگران  معتقدند، با توجه به حمایت های دولت ، انتظار می رود ساخت و ساز در واحد های تجار و صنعتی  همچنان  از تاثیرات ویروس کرونا مصون مانده و به فعالیت خود ادامه دهد. یکی از دلائل  نگاه مثبت این گروه این است، دولت  با سیاست های تشویقی  در حمایت از شرکت های سرمایه گذاری ، میتواند بر این  مشکلات فائق آید.

 اما وجه مشترک  این دو دیدگاه این است که بالاترین نرخ رکود مسکن در ماه می  اتفاق افتاده است.

همچنین طبق گزارش مرکز آمار در ماه می ، میزان تولیدات صنعتی کشور حدود 30.7 درصد کاهش داشته است. این میزان در ماه آوریل حدود 36.8 درصد ، برآورد شده است. بر اساس روزهای کاری، میزان رکورد در ماه می (مقیاس سالانه ) 27 درصد  محاسبه شده است. در این میان موتوررشد صنعتی  در حالت عادی ، در ماه می حدود 53.3 درصد  کاهش که  این وضعیت در مقایسه با ماه آوریل ( 79.5 درصد) نسبتا بهتر بوده است.

سایر بخش های تولید صنعتی همانند کامپیوتر، الکترونیک، تجهیزات چشم پزشکی که حدود 13درصد از تولیدات صنعتی کشور را تشکیل می هند نیز در ماه می حدود 21.2درصد کاهش داشته است. این رقم در ماه آوریل 20.8 درصد بوده محاسبه شده است.

علاوه بر این واحدهای غذایی، آشامیدنی ، دخانیات که 13درصد از تولیدات کشور را شامل می‌شوند نیز دارای رکود بوده و درماه می 12درصد از میزان تولید این بخش ها کاهش داشته است.

بطور کلی از ماه ژانویه تا ماه می ، میزان تولیدات صنعتی کشور حدود 13.8 درصد کاهش داشته است.

دولت مجارستان درطی ماههای اخیر و بویژه بعد از رفع برخی از محدودیت ها و فعالیت دوباره واحد های تولیدی ، تلاش دارد با اعطای وام های کم بهره و کمک های مالی به  شرکت های متقاضی  سرمایه گذاری(بویژه سرمایه گذاران داخلی) ، موجبات رونق دوباره اقتصاد کشور را فراهم سازد .

بنا به پیش بینی کمیسیون اروپا ،نرخ رشد GDP بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله مجارستان کاهش یافته و منفی خواهد بود. بر اساس این گزارش ، رشد GDP مجارستان در سالجاری میلادی حدود منفی 7.8 درصد پیش بینی شده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما