معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۲۴- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۷۶

تصویب استراتژی توسعه آبزی پروری توسط نیجر

دولت نیجر یک استراتژی ملی برای توسعه پایدار آبزی پروری و برنامه اقدام آن موسوم به (SNDDA) برای دوره 2020 الی 2035 اتخاذ کرده است.هدف این پروژه، ترویج آبزی پروری تجاری و جذب سرمایه گذاری با چشم انداز "یک زیر مجموعه آبزی پروری پایدار و رقابتی است که تا سال 2035 به غذا و حق حاکمیت غذایی و ایجاد شغل مناسب برای جوانان نیجر کمک نماید".

این استراتژی مبتنی بر واقعیت های موجود و چشم انداز توسعه پایدار اقتصاد ملی است. زیرا بنا براعلام مقامات نیجر، کشاورزی و دامپروری به شدت متاثر از خشکسالی‌های مکرر ، تغییر آب و هوا ، بیابان زدایی ، فشار جمعیتی و سطح بالای فقر جمعیت 23 میلیونی شده است. نکته حائز اهمیت این است که بیش از 80 درصد مردم این کشور وابسته به این کشاورزی و دامپروری هستند. عواملی که باعث تخریب منابع طبیعی و منابع آبزی می‌شود، جمعیت را در معرض نامنی غذایی قرار می دهد و منجر به مهاجرت هزاران جوان به مقصد دیگر نقاط می‌شود.

استراتژی ملی برای توسعه پایدار آبزی پروری و برنامه اقدام  مربوط به آن(SNDDA) دارای چهار محور استراتژیک اولویت دار است. از جمله:

تضمین شرایط قانونی، نظارتی، نهادی و مالی برای سرمایه گذاری‌های ملی و خارجی در آبزیان تجاری و زنجیره‌های ارزش غذایی مربوط به نیجر

تقویت عوامل فیزیکی و سازمانی تولید آبزیان؛

ترویج زنجیره‌های ارزش غذایی از قبیل ماهی آبزی پروری،

و سرانجام توسعه سرمایه انسانی در آبزی پروری و زنجیره‌های ارزش آن.

کشور نیجر در رتبه پنج فقیرترین کشورهای دنیا قرار دارد که علاوه بر خشم طبیعت ،طی چند سال اخیر مورد هجوم گروه‌های تروریستی و شورشی در منطقه ساحل قرار گرفته است. اگر ناامنی غذایی سلامت و زندگی مردم این منطقه را تهدید می‌کرد امروز نیز ناامنی نظامی و حملات مرگبار گروه‌های تروریستی نه تنها نا امنی غذایی و بیکاری بلکه موجب کشته شدن و آوارگی بیش از 3 میلیون نفر در مناطق مختلف این کشور شده است. 

برنامه جدید دولت نیجر امکان حضور شرکت های  خارجی در این کشور که در زمینه تولید آبزیان وگیاهان آبزی و زنجیره‌های غذایی وابسته به آن و همچنین کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند را جهت ورود به پروژه‌های مربوطه فراهم ساخته است . معمولا کشوری مانند نیجر این پروژه‌ها را از طریق کمک های توسعه ای بین المللی انجام می دهد که قبل از اجرا  ، بودجه آن  تامین  شده است . 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما