معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
دو کشورازبکستان و روسیه، طی سالهای اخیر روابط اقتصادی و تجاری بسیار قوی داشته اند که این وضعیت بیانگر علقهها و وابستگیهای تاریخی، نزدیکی جغرافیایی و منافع اقتصادی متقابل دو طرف است. با توجه به جایگاه سنتی روسیه در منطقه آسیای میانه، روسیه از شرکای اصلی اقتصادی کشورهای منطقه از جمله ازبکستان در تجارت و سرمایه گذاری میباشد.
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
طبق اعلام کمیته دولتی آمار کشور ازبکستان، حجم تجارت خارجی این کشور در دوره زمانی 11 ماهه ژانویه تا پایان نوامبر سال 2024 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش 3.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم 59.368 میلیارد دلار رسیده است.
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ازبکستان در هفته اول دی ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳
از ژانویه تا اکتبر 2024، گردش مالی تجارت خارجی ازبکستان به 54.4 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه در سال 2023 3.4 میلیارد دلار (سال 2023 این مقدار 51 میلیارد دلار بوده است) یا 6.7 درصد افزایش داشت.
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳
برخی کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی موافق الحاق ازبکستان به سازمان تجارت جهانی، مزیت هایی مثل افزایش رشد اقتصادی و درآمد ملی، افزایش سرمایه گذاری خارجی، ادغام در تجارت جهانی، رفع کسری بالانس تجاری، استفاده از معافیت های تعرفه ای کشورهای صنعتی، افزایش واردات کشور، رقابتی و تخصصی تر شدن صادرات، رشد تولید و اشتغالزایی را از مهمترین مزایای الحاق ازبکستان به سازمان تجارت جهانی برشمرده اند.
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳
طبق اعلام کمیته دولتی آمار کشور ازبکستان، حجم تجارت خارجی این کشور در دوره زمانی 10 ماهه ژانویه تا پایان اکتبر سال 2024 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش 6.7 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم 54.367 میلیارد دلار رسیده است.
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
موافقتنامه تسهیل تجارت فرامرزی بدون کاغذ در آسیا و اقیانوسیه (CPTA)، یک معاهده در چارچوب سازمان ملل است که با هدف تسریع در اجرای اقدامات و تدابیر لازم به منظور تسهیل تجارت دیجیتال در راستای تجارت و توسعه فیمابین کشورهای متعاهد نزد دبیر کل سازمان ملل متحد در نیویورک سپرده شده است. متن نهایی معاهده توسط کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه در می 2016 به عنوان ابزاری فراگیر و قابل دسترس برای کشورها در تمامی سطوح توسعه به منظور گسترش ظرفیت آنها برای مشارکت در تجارت بدون کاغذ، به تصویب رسید.
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳
سیستم عمومی ترجیحات تجاری (General System of Preferance) ابزاری در دست هر یک از اعضای سازمان تجارت جهانی است که در چارچوب آن اعطای بسیاری از مزایای اقتصادی و تجاری به سایر اعضاء را رعایت اولویت ها و معیارهای اعلامی خود اعلام میکند. چنین طرحی بیشتر از طرف کشورهای پیشرفته در تعاملات اقتصادی و تجاریشان با کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته اعمال میشود.
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ازبکستان در هفته اول آبان ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
پنج شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳
بر اساس دادههای آژانس ملی آمار ازبکستان حدود 35.2 درصد حجم تجارت خارجی ازبکستان در بازه زمانی ژانویه تا آخر آگوست 2024 با کشورهای مستقل مشترک المنافع بوده که این میزان حدود 15 میلیارد و 11 میلیون دلار برآورد شده است.
چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳