معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
در مطالعهای که اخیرا توسط هیات ملی تجارت سوئد منتشر شده است، سه موافقتنامۀ تجاری اتحادیۀ اروپا (با کره جنوبی، کانادا و ژاپن) تجزیه و تحلیل گردیده و تأثیر قواعد مبدأ متفاوت بر استفاده از تعرفههای ترجیحی بررسی شده است.
شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳
در دنیای امروز، کشورها تمایل به مشارکت در قراردادهای تجارت آزاد (FTA) دوجانبه و منطقه ای دارند که شاید این به دلیل عدم موفقیت سازمان تجارت جهانی (WTO) در ارائه سطح بیشتری از آزادسازی باشد. گاهی کشورها به شرایط رقابت بیشتر یا شرایط دسترسی بهتر به بازار نیاز دارند و این امر توسط ترتیبات منطقه ای و چند جانبه تضمین میشود. ترکیه به عنوان یکی از اعضای موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT) و یکی از اعضای سازمان تجارت جهانی (WTO)، موافقتنامههای تجارت آزاد را مطابق با گات انجام میدهد.
جمعه ۲۰ آبان ۱۴۰۱
جناب آقای غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشست مورخ 14 مهر ماه 1399 با اتاق های مشترک بازرگانی با کشورهای همسایه در محل اتاق ایران بر لزوم بازگرداندن شان و جایگاه بخش خصوصی تأکید و آن را تنها راه نجات کشور در این دوره حساس دانست.اعضای هیات رئیسه اتاقهای مشترک هممرز نیز در این جلسه که با حضور رئیس اتاق ایران برگزار شد، غفلت سیاستگذاران از انعقاد موافقتنامههای تجارت ترجیحی با کشورهای مختلف به ویژه همسایگان را مورد انتقاد قرار دادند و خواستار فراهم شدن بسترهای لازم برای این امر شدند. از سوی دیگر ناهماهنگی بین دستگاههای مستقر در مرزها، نبود سیستم حملو نقل مناسب برای ترانزیت کالا و از سوی دیگر فشارهای خارجی ناشی از تحریم بر اقتصاد داخلی موضوعاتی بود که در این نشست مورد توجه قرار گرفت.
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹