معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

تغییر خیره کننده در رهبری جهانی تحقیقاتی در دو دهه گذشته: پیشتازی جهانی چین

اندیشکده سیاست راهبردی استرالیا (ASPI) در گزارشی جدید به بررسی وضعیت جایگاه کشورهای جهان در حوزه نوآوری علمی و پژوهشی در فناوری‌های حیاتی (ST) و با بهره مندی از شاخص تحقیقات با تاثیر بالا (10 درصد از مقالات پراستناد به عنوان شاخص عملکردی پیشرو در حوزه تحقیقاتی فناوری‌های حیاتی) پرداخته است.

علم، فناوری و نوآوری در ایران: بررسی مختصر

جمهوری اسلامی ایران با پیروی از سیاست توسعه ملی و با تاکید بر تحقق اقتصاد دانش بنیان، با موفقیت به ایجاد متنوع ترین اقتصاد با کمترین وابستگی به درآمدهای نفت و گاز دست یافته است. همراستا با نظام ملی نوآوری، ایران پیوسته به سمت اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری حرکت کرده و به دنبال تقویت ظرفیت تولیدی خود، تشویق همکاری‌های بین المللی برای تبادل فناوری و مشارکت فعال تر در فعالیت های نوآورانه برای تقویت رشد اقتصادی و توسعه پایدار است.

"توسعه چین، ارمغان فرصتهایی برای جهان"، مقاله ای از سفیر چین در برزیل

آقای یانگ وانمینگ، سفیر چین در برزیل، در مقاله ای با عنوان "توسعه چین، ارمغان فرصتهایی برای جهان" در روزنامه کهیئو به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد استقلال آن کشور، ضمن تبیین دلایل داخلی تبدیل چین به یکی از مهمترین قدرتهای اقتصادی جهان، رشد فراینده اقتصاد چین و توسعه قدرت اقتصادی آن را فرصت جدیدی برای کمک به اقتصاد جهانی ارزیابی کرده است. نکته دیگر مهم مورد تاکید وی توجه به حقوق بشر بعنوان یکی از مولفه‌های دیپلماسی عمومی و بسترسازی لازم اجتماعی و فرهنگی و توجه به اقوام و ادیان مختلف در این کشور است. برگردان این مقاله به فارسی در ادامه آمده است.