معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی برزیل

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی برزیل در هفته چهارم فروردین ماه 1403، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی برزیل

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی برزیل در هفته سوم فروردین‌ماه 1403، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی ونزوئلا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی و بازرگانی ونزوئلا در هفته اول دی‌ماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

گزارشی از پیوستن تونس به توافق papss

گزارش آخرین وضعیت پیوستن تونس به سیستم پرداخت و تسویه حساب آفریقا (PAPSS) به شرح ذیل ارائه می گردد. این سیستم به کشورهای عضو امکان می دهد بدون نیاز به تبدیل ارز با یکدیگر مبادله تجاری نمایند.

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته چهارم اسفند ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

20 ارز آفریقایی با عملکرد ضعیف در دهه 2022-2013

20 ارز آفریقایی حداقل 50 درصد کاهش ارزش در برابر دلار آمریکا را در دوره 2022-2013 تجربه کرده اند که سه مورد از آن‌ها تقریباً به طور کامل سقوط کرده اند.

اقدامات جدید دولت کوبا برای تقویت بازار ارز در این کشور

کوبا در حال حاضر شروع به ایجاد دوباره و تدریجی بازار مبادلات ارزی و همچنین اجرای سایر اقدامات با هدف تقویت سیستم پولی خود کرده است. معاون اول نخست وزیر و وزیر اقتصاد و برنامه ریزی این کشور در تلویزیون ملی توضیح داد که هدف اصلی این است که اقتصاد کوبا صرفاً با پزو عمل نماید و از نرخ ارزی استفاده کند که ثبات پولی را به همراه داشته باشد و ظرفیت خرید را فراهم آورد.

کاهش ارزش بیر در مقابل دلار و تاثیرات آن بر اقتصاد اتیوپی

یکی از مشکلات اساسی اقتصاد اتیوپی کمبود ارزهای خارجی است. بانک مرکزی این کشور برای مقابله با این بحران بی سر و صدا در حال کاهش نرخ بیر ( واحد پول ملی اتیوپی ) به منظور جبران کاستی‌های موجود است. گفته می‌شود بانک مرکزی در راستای توصیه‌های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی اقدام به کاهش ارزش بیر نموده است چرا که نهادهای مذکور معتقدند ارزش پول این کشور بسیار بالاست و برای افزایش صادرات و رقابت پذیری ناگزیر باید ارزش پول این کشور کاهش یابد. به عقیده کارشناسان با توجه به اینکه اقتصاد اتیوپی بسیار وابسته به واردات است و از تراز تجاری بالای منفی برخوردار است، این سیاست نه تنها موجب افزایش صادرات نمی‌شود بلکه تورم موجود را نیز تشدید می نماید. لذا بنظر میرسد سیاست کاهش نرخ بیر به منظور مقابله با بحران کمبود ارزهای خارجی و افزایش و رقابتی نمودن صادرات در بازارهای جهانی با توجه به تنگناهای زیرساختی و نهادی موجود در اتیوپی چندان نمی تواند راه‎گشا باشد و منجر به افزایش تورم خواهد شد و این امر با اتخاذ سیاست‎های انبساطی در زمینه مدیریت بازار پول تشدید خواهد شد.