معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ چهارم آذرماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگ...
۱۴۰۳/۰۹/۳۰
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ سوم آذرماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگرد...
بازدید:۳۶ ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ دوم آذرماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگرد...
بازدید:۲۸ ۱۴۰۳/۰۹/۱۶
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ اول آذرماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگرد...
بازدید:۴۲ ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی مجارستان در هفتۀ چهارم آبان ماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه می...
بازدید:۶۱ ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
برای کالاهای به مقصد مجارستان : ۲۷ درصد برای اکثر کالاها - ۱۸ درصد برای محصولات خاص مانند محصولات نانی،سرویسهای اینترنتی و اقامت تجاری - ۵ درصد برای گوشت خام مانند خوک،گوساله،مرغ،ماهی و محصولات لبنی
بطورکلی همه کالاها و خدمات شامل مالیات بر ارزش افزوده میشوند. البته با توجه به قوانین، برخی از خدمات از پرداخت مالیات معاف اند. مانند خدمات پزشکی ، خدمات حقوقی و نیز اجاره مکان های مسکونی و اداری در صورت دارا بودن شرایط شرکت صاحب این املاک ...
هر شخص حقیقی ( بالاتر از 18 سال ) و حقوقی ( شرکت ، موسسه ، بنیاد و ...) موظف است میزان در آمده و هزینه های خود را به صورت سالانه یا هر 3 ماهه به سازمان مالیاتی مجارستان موسوم به NAV ، به صورت الکترونیک اظهار نماید. افراد یا شرکت ها میتوانند وارد قرارداد ویژه شوند و مبلغ ثابتی را ماهانه یا سالانه به این سازمان پرداخت کنند. و در اینصورت ،از بررسی مالیاتی معاف خواهند شد. ولت با این روش مشوق برای پرداخت قانون مالیات را فراهم کرده است و از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف می باشد.
آژانس حمایت از صادرکنندگان مجارستان HEPA مشوق و حمایت های مختلفی را به صورت دائمی و در موارد به صورت دوره ای و مقطعی برای صادر کنندگان کالاو خدمات در نظر می گیرد. بانک حمایت از صادرات و واردات موسوم به اگزیم بانک در خصوص تامین وام جهت خرید کالا و صادرات آن به کشورهای هدف به ویژه برای خارج از حوزه اتحادیه اروپا ، بسته های حمایتی را برای صادرکنندگان ارائه می کند. در موارد دیگر چنانچه کارخانه یا کارگاه تولیدی در منطقه آزاد یا منطقه ویژه اقتصادی قرار داشته باشد به طورکلی از پرداخت مالیات های مربوط به واردات ، ساخت و صادرات معاف خواهد بود و کلیه فعالیست های تولیدی با عنوان منشاء خارجی در نظر گرفته می شوند. در هنگام فروش محصولات چه در بازار مجارستان و چه مستقیم به خارج ، محصولات ارزش گذاری میشوند و مالیات های مرتبط با تعرفه ترجیحی در آن زمان پرداخت می گردد. مزیت این سیستم عمدتا در آن است که تولید کننده و صادر کننده برای مدت طولانی از پرداخت مالیات معاف است و این مبالغ از نقدینگی را در روند تولید به کار می گیرند.
بخش از این اسناد توسط کشوهای صادرکننده ( مانند ایران ) و بخش دیگر توسط ارگان های دولتی مجارستان صادر می شود. در بخش عمومی اسناد بارنامه ، گواهی مبداء ، اسناد مالی ، مجوز صادرات از کشور مبداء و قرارداد خرید یا پروفرم ها مورد نیاز هستند. بسته به نوع کالا وارداتی گواهی های بهداشتی و سلامت نیز مورد نیاز است که معمولا باید به تائید سفارت مجارستان در تهران رسیده باشد. در دیگر موارد به ویژه در خصوص مواد غذایی ، شیمیایی و داروئی لازم است که گواهی تائید صلاحیت و مجوز واردات از طرف سازمان های ذیربط مجارستان صادر گردد و ضمیمه مدارک باشد. در خصوص برخی از محصولات ، مجارستان برای هر کشور میتواند سهمیه واردات در نظر بگیرد که این سهمیه هرسال یا هر از چندگاهی تجدید نظر می شود.
چنانچه بسته بندی نهایی کالای وارداتی به مجارستان در کشور مبداء صورت گرفته باشد ، پیش از اقدام به واردات ، گواهی تائید بسته بندی باید از سازمان های ذیربط مجارستان با ارسال نمونه و گواهی آنالیز گرفته شود.
این مورد به خصوص در ارتباط با بسته بندی ، موارد خوراکی و داروئی ، آرایشی و بهداشتی می باشد. و بسته بندی دیگر محصولات مصرفی تقریبا آزاد است.پیش از ورود محصول به بازار ، مرکز پخش موظف است که نشان چسب را به زبان مجاری روی جعبه ها یا پاکت کالا الصاص کند. بسته به نوع محصول این برچسب ، دارای اطلاعات خاصی است که قبلا با اداره مالیات و دیگر سازمان مربوطه موافقت شده باشد.
کلیه مدارک ومجوزهای لازم مانند هر واردات دیگر باید انجام شود و قبل از ورود کالا به مجارستان اعلام گردد که برای کدام نمایشگاه درچه زمان و در چه محلی کالا وارد کشور می شود. معمولا مبلغ اندکی جهت انجام امور گمرکی و ترخیص دریافت می شود و صاحب کالا به مدت 6 ماه و حداکثر 1 سال فرصت خواهد داشت که کالا را از کشور خارج کند که باید مطابق لیست و بارنامه وارداتی باشد و خروج نیز باید به صورت رسمی از مبادی گمرکی صورت بگیرد. از طرفی وارد کننده حق فروش کالا را دارد که در این صورت پس از اعلام فروش کالا ، مبادرت به پرداخت مالیات و حقوق قانونی خواهد نمود. در موقع ورود می توان اعلام کرد که درصد مشخصی از کالا جهت اهداء رایگان و نمونه در نظر گرفته شده است.
کتابچه و لیست اقلام وارداتی سازمان مالیات مجارستان ،فهرست کالای اقلام ممنوعه و مشروطه را ارائه می کند.
www.helpers.hu
مصداق ندارد
از طریق فروشگاههای زنجیره ای امکان پذیر می باشد.
مهم ترین فروشگاه های این کشور برند های خارجی و عمدتا وابسته به آلمان ، انگلیس و اتریش و برخی نیز داخلی هستند. فروشگاه های مانند LIDEL ,ALDI,AUCHAN,METRO ,PRIMA ,SPAR,COOP از عمده ترین فروشگاههای زنجیره ای و بیشترین مراجعات را دارند.
دردست بررسی است.
این کشور فاقد بندر برای بارگیری تجاری است. درحال حاضر از بنادر کشورهای کرواسی ، اسلوونی ، ایتالیا و یا رومانی می توان استفاده کرد.
گمرکات مرزی مجارستان / صربستان ، مجارستان / رومانی از مهم ترین مسیر های حمل و نقل زمینی است که مورد استفاده تریلرهای ایرانی قرار می گیرد.
در حال حاضر فرودگاه بین المللی بوداپست مهمترین فرودگاه به شمار می رود. مع الوصف اکثر تجار ایرانی کالاهای خود را از مسیر زمینی حمل می کنند چراکه هزینه حمل کالا از مسیر هوایی بالاست. عمده اقلام کالای ایرانی از طریق اتریش و آلمان وارد بازار مجارستان می گردد.
درحال حاضر امکان استفاده از مسیر حمل و نقل ریلی وجود ندارد و اساسا ظرفیت استفاده از آن وجود ندارد.
مهم ترین کریدور حمل و نقلی زمینی و از مسیر ایران ، ترکیه ، بلغارستان ، رومانی و مجارستان و یا از مرز مشترک صربستان است.
در دست بررسی است
*
توصیه می شود قبل از هرگونه فعالیت تجاری با شرکت های مجاری اعتبار سنجی شرکت ها از طریق این نمایندگی و یا سفارت مجارستان در تهران صورت گیرد.
AIIB و OECD
world bank وWTO,IMF
درحال حاضر وجود ندارد. درحال حاضر به دنبال ایجاد منطقه لجستیک و صنعتی موسوم به ZAHONY در شرق مجارستان می باشد.
ندارد
-توصیه های مربوط به پاندمیک کرونا : شامل استفاده اجباری از ماسک در اماکن عمومی ، منع رفت آمد از ساعت 20 شب لغایت 5 صبح ،افرادی که دارای کارت اقامت معتبرند ( حداقل 3 ماه ) با ارائه تست منفی کرونا با فاصله زمانی کمتر از 48 ساعت امکان ورود به کشور مشروط به قرنطینه 2 هفته ای دارند ( مراجعه به این سایت جهت تکمیل اطلاعات )
- درصورت همراه نداشتن بلیط معتبر برای استفاده از وسائط حمل و نقل عمومی مشمول جریمه خواهد شد.
- همراه داشتن کلیه مدارک شناسائی ، گواهینامه ، کلیه مدارک خودرو ضروری است. سرعت مجاز در بزرگراه 130 ، بین شهری 90 و مسکونی و داخل شهر 30 و 50 کیلومتر می باشد.
-اطلاع و آگاهی نسبت به رعایت مقررات و قوانین گمرکی در مورد ورود و خروج کالا با مراجعه به این سایت
-الزامی بودن به همراه داشتن گذرنامه، رواید و یا کارت اقامت معتبر در هنگام ورود به مجارستان ، جهت اطلاعات بیشتر به آدرس سایت سفارت مجارستان در تهران مراجعه نمایند.
Intercontinental 5* -west end –Hilton –Anantara Newyork palace –Parisi udvar –four seasons- Queen court – Danabius
در عداد هتل های چهارو پنج ستاره هستند و در بوداپست واقع شده اند
سفر هموطنان عموماً به مجارستان / بوداپست از طریق تورهای گردشگری است و آژانس های گردشگری مسئولیت اسکان را بر عهده دارند.
در حال حاضر مسیرهای معمول سفر اتباع ایرانی به بوداپست از طریق خطوط هواپیمایی ترکیش ، قطر و بعضا از طریق ایران ایر( مسیر تهران- وین ) و در ادامه مسیر زمینی به بوداپست انجام می شود.
مهمترین فرودگاه بین المللی در بوداپست liszt ference قرار دارد. عمده سفرها از طریق فرودگاه بین المللی بوداپست صورت می گیرد.
شهرهای گیور، بالاتون ، دبرسن و پچ نیز از دیگر فرودگاه های بین المللی این کشور محسوب می شوند.
مهم ترین ایستگاههای راه آهن در بوداپست عبارتست از :Keleti ,nyugati ,deli مهمترین ایستگاه راه آهن مجارستان :Tisza railway station ,Miskolc,Gyor,Szeged,szombathey, Debrecen
برای کسب اطلاعات در مورد وضعیت حرکت قطارها به این سایت مراجعه نمایند.
فرودگاه بوداپست و خط ریلی اتریش- مجارستان و بوداپست - پراگ از پایانه های مسافرتی مهم این کشور محسوب می شوند.
شرکت های هایDIGI Mobile Hungary Vodafone ,Telenor , ,Telekom ,ومی باشند.
شماره تلفن اضطراری (112)،آمبولانس (104)، آتش نشانی (105)، پلیس (107)، کمک جاده ای (188)
تلفن سفارت:
4609260-00361
این کشور ، اصالت مجاری ها از مناطق شمال ایران قدیم است و بر این اساس ساکنین شهر کوچکی بنام یاسپرین در نزدیکی بوداپست ، خود را از نژادی میدانند که از ایران، مشهد و یزد به مجارستان مهاجرت کرده اند. همچنین به فرهنگ و تمدن ایرانی علاقه مند هستند و انجمن دوستی ایران – مجارستان به ریاست دکتر سارکوزی که خود از پژوهشگران قوی و آشنا به زبان فارسی است، تشکیل شده است. مردم این کشور به صنایع دستی به ویژه فرش ایرانی علاقه دارند.
چندین اثر از فرهیختگان ادبی ایران در این کشور به همت سفارت به چاپ رسیده است.
بطورکلی فرهنگ مجارستان را باید تلفیقی از فرهنگ غرب و شرق دانست.
با توجه به تحصیل جمع کثیری از دانشجویان ایرانی از قبل و بعد از انقلاب در این کشور به ویژه در رشته کشاورزی و در طی چند سال اخیر در رشته های پزشکی ، نگاه مردم این کشور به ایرانیان مثبت و قابل احترام می باشد. از این رو گردشگران مجاری برای سفر به مناطق ایران به ویژه اصفهان ، یزد و شیراز و همچنین مناطق کویری اشتیاق زیادی دارند.
علاوه براین طی سال های اخیر به همت برخی از تجار و بازرگانان ایرانی محصولات خشکبار و گیاهی ، انار و زعفران ایرانی وارد بازار این کشور گردیده و به مشتریان مجاری معرفی شده است.