معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

ظرفیت های اقتصادی-تجاری ناحیه سانگلی در ایالت ماهاراشترا هند

ناحیه سانگلی در ایالت ماهاراشترا سهم قابل توجهی در رشد اقتصاد این ایالت و هم چنین کل هند دارد. این ناحیه یکی از بزرگترین و حساس ترین مراکز تجارت زردچوبه در هر دو بازار جهانی و داخلی است. شرایط ایده آل اقلیمی، آب و هوای گرم و خشک، خاک حاصلخیز و مناسب برای کشت این محصول از جمله علل اصلی موفقیت تجارت این محصول در سانلگی است. بیش از 70 درصد از زردچوبه تولیدی در هند در این ناحیه فرآوری می‌شود. در این مطلب گزارشی که در دو هفته نامه بیزنس ایندیا با عنوان ظرفیت های اقتصادی-تجاری ناحیه سانگلی در ایالت ماهاراشترا منتشر شده، آمده است.

گزارش معرفی مناطق جمهوری اسلواکی و ظرفیت های اقتصادی هر منطقه

جمهوری اسلواکی از نظر جغرافیایی به هشت منطقه خودگردان (استان) تقسیم شده است که این مناطق به غیر از حوزه کلان دفاعی و سیاست خارجی، در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی، حمل و نقل، زیرساخت های ارتباطاتی، تصویب اسناد توسعه منطقه ای، مدیریت اقتصادی، آموزشی و فنی حرفه ای، امور ورزشی و فرهنگی، نظام خدمات بهداشتی و اجتماعی از استقلال عمل و اختیارات قابل توجهی برخوردارند.  اسلواکی طبق نظام تقسیم بندی واحدهای سرزمینی اتحادیه اروپا به چهار واحد جغرافیایی کلی شامل براتیسلاوا، منطقه غرب (شامل ترناوا، نیترا و ترنچین)، مرکز (بانسکا بیستریتسا و ژیلینا) و شرق (کوشیتسه و پرشوف) تقسیم می‌شود. بالاترین مقام هر منطقه (استان)، فرماندار و مهم ترین مقام هر شهر نیز شهردار است که هر چهار سال یک مرتبه با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند. همچنین همه مناطق و شهرها دارای مجالس ایالتی و شورای شهر منتخب می‌باشند.

نگاهی بر روابط تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و مکزیک

حجم روابط تجاری میان دو کشور در دهه گذشته به علل مختلف به‌طور سنتی محدود و به استثناء سال 2012 و 2017 میلادی که به ترتیب حدود 130 میلیون دلار و 90 میلیون دلار رسیده همواره بسیار کم بوده است. علل این امر را می‌توان به وابستگی بالای 60 درصدی مبادلات تجاری و 50 درصدی سرمایه گزاری مستقیم خارجی مکزیک به آمریکا، تأثیرپذیری روابط تجاری از تحریم‌های اقتصادی، نگاه سنتی تجار و سرمایه‌داران دو کشور به بازارهای مقصد صادراتی و وارداتی، فقدان روابط بانکی و شناخت بسیار کم طرفین، از ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری یکدیگر دانست.