موسسه اقتصاد بین الملل پترسون با حضور محققان و پژوهشگران نشستی را در مورد ابزارهای سیاسی لازم برای خروج از تعطیلی کوید 19 برگزار کرد.بر اساس اظهارات محققین حاضر در نشست بمنظور تامین هدف فوق باید از مداخلات غیراصولی خودداری شود و از ورشکستگیهای غیرضروری اجتناب شود. منابع مالی و ظرفیتهای مدیریتی اداری محدود است. برای رسیدگی به شوکهای ناشی از کاهش بهره وری و در حمایت از بازگشایی به سوبسید مشاغل خاص نیاز داریم. برای شرکتهای کوچک و متوسط فرایند بدهی باید مجددا سازماندهی شود. دولت باید با اعتباردهندگان در این خصوص وارد گفتگو شود.
در آمریکا تمرکز بر بیمه بیکاری و دادن چک به خانوارها بود. در اروپا تمرکز بر حمایت از شرکتها برای حفظ کارگران و حفظ رابطه کاری آنها با شرکت.در خصوص شرکتها تضمین وامها انجام شد. این تضمینها به تدریج و به مرور زمان باید کاهش یابد. اما دولت نمیتواند ارزیابی دقیقی از وضیعت شرکتها داشته باشد و این ارزیابی توسط بانکها انجام میشود. اگر شرکت پایدار باشد دولت به حمایت ادامه می دهد. به تدریج دسترسی به ابزارهای حمایتی فعلی سخت تر میشود. مزیت این کار این است که دو ابزار برای دو هدف اتخاذ میشود. ابزارهای اول برای حفظ شرکتها و حمایت از کارگران و ابزارهای دوم برای راه اندازی مجدد اقتصاد.
فعلا مشخص نیست چه تعداد ورشکستگی خواهیم داشت. در صورت بیکاری برای بسیاری یافتن کار دشوار خواهد بود. سوبسید شغلی و تضمین مالی دو کار اصلی است که انجام میشود.