معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

نگاهی به اقتصاد دریامحور هند

منطقه اقیانوس هند به عنوان یکی از مناطق غنی از منابع آبی و زیستگاه‌های دریایی، دارای پتانسیل بالقوه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری برای ارتقای اقتصاد دریا محور می‌باشد و هند نیز از جمله کشورهایی است که به عنوان پیشرو در توسعه اقتصاد دریا محور به این مقوله توجه ویژه ای نشان داده و تاکنون عملکرد رضایتبخش و موفقیت آمیزی داشته است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه: علاقمند هستیم که در چارچوب "آیورا" فعالیتها گسترش یابد

معاون دییلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در نشست تخصصی ایران و آیورا ، چشم اندازها و فرصت ها اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران در زمینه جمع آوری پول برای سرمایه گذاری، انتقال فناوری و سیاست گذاری، مشارکت فعال داشته است و علاقمند هستیم که در چارچوب آیورا فعالیتها گسترش یابد.

راهبرد چینی "رشته مروارید"؛ واقعیت یا سوء‌برداشت

صحنه بین‌الملل در خلال چند دهه گذشته شاهد ظهور تدریجی چین به‌عنوان قدرتی بزرگ و تأثیرگذار بوده است. افزون بر یک قرن امریکا عنوان "بزرگترین اقتصاد جهان" را به خود اختصاص داده است؛ لکن چین با سمت و سو و شتاب فعلی ممکن است در طول نیمه اول قرن حاضر از امریکا پیشی گرفته و به‌عنوان اقتصاد برتر جهان برسمیت شناخته شود. رشد اقتصادی چین همچنین امکان نوسازی و به روزرسانی سریع نیروهای مسلح این کشور را مهیا کرده و پکن را قادر ساخته است تا حضور خود را در مناطق مورد منازعه نظیر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی با صراحت و اعتماد به نفس بیشتری تحمیل نماید. عواملی کلیدی نظیر پهناوری قلمرو، جمعیت بزرگ، جغرافیا، اقتصاد پویا، ثبات سیاسی نسبی و قابلیت‌‌های نظامی فزاینده چین را قادر ساخته است تا ضمن ارتقای منزلت بین‌المللی و بهبود جایگاه ژئوپلتیک، موقعیت خود را بعنوان یک بازیگر تعیین کننده در امور جهانی تثبیت نماید. نمادهای ظهور قدرتمندانه چین در شرق و جنوب آسیا در ذیل می‌آید: