معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

روند اقدامات اندونزی در خصوص سیاست های تعرفه ای آمریکا

اندونزی در میان کشورهایی قرار دارد که مشمول تعرفه متقابل ۳۲ درصدی شده‌اند. میزان این تعرفه بی‌ارتباط با کسری تجاری آمریکا نسبت به اندونزی که به ده‌ها میلیارد دلار می‌رسد نیست. رئیس‌جمهور ایالات متحده، سرانجام روز ۳ آوریل 2025 تعرفه‌های جدیدی را اعلام کرد که قرار است بر صدها کشور اعمال شود. ابتدا قرار بود این تعرفه از تاریخ ۹ آوریل ۲۰۲۵ اجرایی شود، اما به دلیل عدم قطعیت‌ها، اجرای آن به مدت سه ماه به تأخیر افتاد که مهلت موقتی برای صادرکنندگان اندونزی فراهم کرده است.

تقویت نقش آلمان در گذار انرژی اندونزی

مشارکت برای انتقال عادلانه انرژی(JETP) یکی از منابع مهم تأمین مالی برای کنار گذاشتن زغال‌سنگ در اندونزی است. در حالی که ایالات متحده تحت ریاست‌جمهوری ترامپ از نقش رهبری خود عقب‌نشینی کرده، آلمان اعلام کرده که این مسئولیت را بر عهده خواهد گرفت.

تمهیدات اندونزی برای مصون ماندن از جنگ تعرفه ای آمریکا

وزیر هماهنگ‌کننده امور اقتصادی اندونزی، در رویداد چشم‌انداز رقابت‌پذیری کسب‌وکار «شورای تجاری اندونزی» که چندی قبل در جاکارتا برگزار شد گفت اندونزی به‌عنوان یک اقدام متقابل در واکنش به سیاست‌های احتمالی تعرفه واردات در دوره جدید دولت دونالد ترامپ در آمریکا قصد دارد کاهش تعرفه‌های تجاری را به ایالات متحده پیشنهاد دهد.

نگاهی به تاثیر سیاست های تعرفه ای ترامپ بر اندونزی

اندونزی در میان کشورهایی قرار دارد که مشمول تعرفه متقابل ۳۲ درصدی شده‌اند.

تمدید برنامه تجارت تعرفه ای (GSP) از سوی آمریکا : فرصتی مناسب برای رشد تجارت اندونزی

اندونزی توانست در مذاکره با دولت ترامپ برای حفظ برنامه تجارت تعرفه ای (GSP) موفق عمل کند. برنامه GSP اجازه صادرات صدها کالای اندونزیایی به بازار آمریکا بدون پرداخت عوارض را فراهم می سازد.مایک پومپئو وزیر امور خارجه دولت ترامپ در نوامبر سال 2020 به جاکارتا سفر نمود و در راستای رقابت با سیاست های چین در منطقه جنوب شرق آسیا، برنامه تجارت تعرفه ای (GSP) اندونزی را تمدید نمود.