معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی تانزانیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور تانزانیا در هفته اول مهر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی موریتانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته سوم شهریور ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

عواقب گرم شدن آفریقا

آفریقا تنها مسئول کسری از انتشار گازهای گلخانه ای در جهان است اما به طور نامتناسبی از تغییرات آب و هوایی رنج می‌برد. بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی هواشناسی (WMO) این به امنیت غذایی، اکوسیستم ها و اقتصادها آسیب می رساند، به جابجایی و مهاجرت دامن می زند و خطر درگیری بر سر منابع رو به کاهش را تشدید می‌کند.

مهمترین مقاصد صادراتی کشورهای آفریقایی (2020-1995)

ارزش تجارت از مبادی صادراتی قاره آفریقا تا سال 2020 سالانه بیش از 106 میلیارد دلار بوده است که بیشتر به مقاصد کشورهای غربی انجام می‌شده است اما از آن سال به این سو همزمان با 3 برابر شدن ارزش صادراتی کشورهای آفریقایی، صادرات آنها سمت و سوی آسیایی یافته است. به لحاظ ارزش صادراتی، محصولات قاره آفریقا، به عنوان دومین قاره پهناور کره زمین، بر روی منابع طبیعی مانند نفت، طلا، الماس، گاز طبیعی و زغال سنگ متمرکز است. محصولات کشاورزی همچون چای، قهوه و پنبه نیز بخش مهمی از صادرات قاره آفریقا را تشکیل می‌دهند.

نشست مقدماتی هشتمین کنفرانس ژاپن و توسعه آفریقا موسوم به تیکاد 8 به میزبانی تونس

گزارش نشست مقدماتی هشتمین کنفرانس ژاپن و توسعه آفریقا موسوم به "تیکاد 8 " که اخیرا در پاریس برگزار شد، به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در قاره آفریقا و الجزایر

گزیده آخرین گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل(آنکتاد) درباره جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان با رویکرد بررسی سرمایه گذاری در قاره آفریقا و الجزایر به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

رایزنی‌های معاون دیپلماسی اقتصادی در اوگاندا

دکتر مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، در سفر به اوگاندا با مقامات این کشور از جمله رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدارها مقرر شد که نخست‌‍وزیر اوگاندا به ایران سفر کند.

وبینار تخصصی دکتر حمیدیه رییس سلولهای بنیادین کشور با حضور کلیه سفرای کشورمان در قاره آفریقا

در راستای معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل شرکت های دانش بنیان، دکتر حمیدیه رییس ستاد سلولهای بنیادین کشور ضمن حضور در وزارت امور خارجه، در وبینار تخصصی با حضور کلیه سفرای کشورمان در قاره آفریقا شرکت نمود.

همکاری‌های اقتصادی امارات متحده عربی با کشورهای افریقایی

یک و نیم دهه اخیر را می‌توان سال‌های رشد و شکوفایی شتابان امارات عربی متحده دانست. این شکوفایی حاصل عوامل گوناگون از جمله درآمدهای نفتی و تجارت بین‌المللی و سیاست‌های غرب محور، بر روی هم رفته ارتباطات امارات با محیط پیرامون آن را افزایش داده است و در سایه اوضاع نابسامان کشورهای بزرگ عربی مانند عراق، سوریه، مصر و .. امارات قدرت عرض اندام زیادی یافته و توانسته است این هفت امارت نشین کوچک را به مجموعه‌ای پیشرو در جهان عرب تبدیل کند تا جایی که به گفته انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات، کشورش می‌خواهد بازیگری جهانی باشد و سدها را بشکند و برای این کار باید برخی خطرات راهبردی را بپذیرد!!

تلاش ترکیه برای افزایش نفوذ و صادرات خود در قاره آفریقا

ترکیه در سال‌های اخیر دامنه فعالیت‌های خود در ابعاد سیاسی و اقتصادی در قاره آفریقا را بیش از پیش نموده و توجه خاصی به این قاره کهن دارد.