یکی از اقداماتی که بسیاری از کشورهای دنیا برای قطع زنجیره کرونا، آن را اجرایی کردهاند، فاصلهگذاری اجتماعی است. طبق مدلسازیهای ریاضیاتی که از سوی دانشمندان دانشگاه آکسفورد انجام شده، فاصلهگذاریهای اجتماعی در کاهش شیوع ویروس کووید-19 بسیار موثر است و میتواند مانع گسترش آن بین افراد جامعه شود. رابین تامپسون، یکی از محققان ارشد این دانشگاه که در جریان تحقیقات مدلسازیهای اپیدمیولوژی ریاضیاتی هم نقش داشته، عنوان میکند که طبق این بررسیها، با اجرای فاصلهگذاری اجتماعی شمار مبتلایان به ویروس کرونا بهطور چشمگیری کاهش مییابد. این تحقیقات اثبات کرده است براساس اقداماتی که درحال حاضر در دنیا صورت میگیرد، با کاهش تماس افراد با یکدیگر، تعداد افرادی که در معرض ویروس قرار میگیرند تا 90 درصد کمتر میشود.
بدون فاصلهگذاری اجتماعی، یک فرد مبتلا به ویروس کرونا در طول 6 هفته میتواند آغازگر زنجیره انتقال به حدود هزار و نود و سه نفر باشد. اما درصورتی که فاصلهگذاری اجتماعی به درستی صورت گیرد، در شرایط مشابه، یک فرد مبتلا به ویروس در زمان 6 هفته تنها میتواند ویروس را به 127 مورد منتقل کند.
خبرگزاریهای بین المللی در هفته گذشته چگونگی سازگاری شهروندان فنلاندی با مقوله فاصله گذاری اجتماعی را برجسته کردند و نگرش مثبت خود را نسبت به موضوع انزوا در فرهنگ فنلاندی که در آن رعایت فاصله شخصی به عنوان یک ارزش قلمداد میشود، بروز دادند.