معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

یونان

نظام حقوقی حاکم:

نظام حقوقی حاکم بر یونان شامل قانون اساسی و نیز دستگاه قضایی متشکل از دادگاه ها می باشد. به طور کلی دو حوزه صلاحیت قضایی در یونان وجود دارد که عبارتند از صلاحیت اداری و صلاحیت مدنی/جنایی. برای این منظور سه دسته دادگاه در یونان وجود دارد: دادگاه های بدوی، دادگاه های تجدیدنظر و دادگاه های عالی.

رویه های قضایی، حقوقی و حل اختلاف:

رویه های قضایی، حقوقی و حل اختلاف در یونان شامل  دادگاه های صالحه سراسر این کشور است. در حوزه تجاری، یونان عضو اتاق بازرگانی بین المللی است که رویه داوری ویژه ای برای حل اختلافات تجاری دارد. اصولات رویه های قضایی، حقوقی و حل اختلاف به بندهای قرارداد منعقده فیمابین فروشنده و خریدار بستگی دارد که آنها چه روشی را برای حل اختلاف احتمالی بین خود در نظر بگیرند.

مؤسسات و آژانس های حقوقی مطرح قابل رجوع توسط ایرانیان:

1- شرکت “CCPA” https://www.cpalaw.gr/

2- شرکت “ایاسون اسکوزوس”  https://www.taxlaw.gr/en/practice-areas/labor-employment/

3- شرکت “ساردلز لا” http://www.sardelaslaw.gr/

 توجه: لیست وکلای یونانی در سایت کانون وکلای آتن به آدرس https://www.dsa.gr/page/identity-athens-bar-association موجود است. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید. 

توصیه های حقوقی جهت فعالیت تجاری:

توصیه می شود عقد قرارداد تجاری با طرف های یونانی حتما در حضور وکیل شما انجام گیرد. بویژه در زمان انتقال پول (دریافت و پرداخت) شماره حساب مبدا و مقصد را حتما دوباره چک کنید تا در دام کلاهبرداران و فیشینگ گرفتار نشوید. همچنین در صورت درخواست توسط وکیل، می بایست اسناد تجاری خود را به زبان یونانی ترجمه و به تایید سفارت یونان در تهران برسانید. ضروری است که برای قراردادهای با مبلغ بالا حتما از خدمات مشاوره ای یک وکیل استفاده کنید و پیش از عقد قرارداد می توانید با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) جهت راهنمایی و اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

عضویت در سازمان های منطقه ای و بین المللی تجاری و اقتصادی:

1- سازمان تجارت جهانی

2- سازمان همکاری های اقتصادی دریای سیاه

3- صندوق بین المللی پول

4- سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اروپا

5- ارگان های اقتصادی سازمان ملل

6- ارگان های اقتصادی اتحادیه اروپا 

عضویت در توافقنامه های منطقه ای و بین المللی تجاری و اقتصادی:

1- موافقت‌نامه عمومی تعرفه و تجارت (گات)

2- توافقنامه تجاری اتحادیه اروپا با دیگر کشورها همچون چین، ژاپن، انگلیس، نیوزلند، استرالیا، کشورهای مرکوسر، ویتنام، کانادا، سنگاپور، آذربایجان، ترکیه، لبنان و غیره (لیست کامل: https://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/negotiations-and-agreements/ ).