معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

آلمان

تعرفه های واردات:

آلمان به عنوان یکی از اعضای اصلی اتحادیه اروپایی تابع قوانین این اتحادیه در تعرف های واردات میباشد. این تعرفه ها در وب سایت اتحادیه اروپا به نشانی زیر قابل مشاهده میباشد:

https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/calculation-customs-duties/what-is-common-customs-tariff/combined-nomenclature_en#_blank

نرخ مالیات بر ارزش افزوده(درصد):
19%
کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده:

تحویل صادرات،خدمات ارائه شده توسط گروههای درمانی و پزشکی ،خدمات بانکی، خدمات فرهنگی، خدمات داوطلبانه

انواع مالیات و مکانیزم های اجرا:

-مالیات بر درآمد

-مالیات بر سود حاصل از سرمایه گذاری

-مالیات بر ارث و هدیه

-مالیات برتجارت

-مالیات براموال غیر منقول

مالیات بر سرمایه گذاری

مالیات بر تعاونیها

-مالیات برخودرو

-مالیات بر حقوق و دستمزد

-مالیات بر بیمه

اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه محاسبه مالیات ها در آلمان در وب سایت رسمی وزارت دارائی آلمان در بخش مالیات ها به زبان انگلیسی و آلمانی در آدرس زیر قابل مشاهده است:

https://www.bundesfinanzministerium.de/Web/EN/Issues/Taxation/taxation.html

معافیت های مالیاتی (برای صادر کنندگان و سرمایه گذاران خارجی):

جدید ترین اطلاعات مربوط به معافیت های مالیاتی برای سرمایه گذاران در کشور آلمان در وب سایت وزارت دارایی این کشور در بخش مالیات ها به زبان انگلیسی و آلمانی به آدرس زیر قابل مشاهده است :

https://www.bundesfinanzministerium.de/Web/EN/Issues/Taxation/tax-information-for-investors/tax-information-for-investors.html

اسناد حمل و موارد مورد نیاز برای واردات:

بصورت رسمی باید وارد کنندگان کالا به آلمان اظهارنامه های کتبی به گمرکات ارائه دهند . این سند رسمی واحد به اختصار (SAD) خوانده میشود. SAD، کالاها وحرکت آنها در سراسر جهان را توصیف میکند و برای تجارت خارج از اتحادیه اروپا یا کالاهای غیراتحادیه اروپا ضروری است. کالاهایی که به خاک گمرکات اتحادیه اروپا و آلمان وارد میشوند،اززمان ورود،تا انجام تشریفات گمرکی تحت نظارت قرار دارند. این اظهارنامه باید پس از ارائه موارد به مقامات گمرکی ثبت گردد. با این وجود مقامات گمرکی میتوانند مهلتی را برای ثبت اظهارنامه در نظر بگیرندکه نمیتواند بیش از یک روز از اولین روز کاری پس از ورود کالا به گمرک تمدید شود. شخصی که کالا را به قلمرو گمرکی وارد نموده و مسئولیت حمل کالا را برعهده دارد با وکیل وی می بایست نسبت به تکمیل فرم SAD اقدام نمایند.این اظهارنامه را میتوان به صورت الکترونیکی یا در فرم ارائه شده توسط مقامات گمرکی تهیه کرد. بااینحال، مقامات گمرکی همچنین ممکن است اجازه استفاده از هرگونه سند تجاری یا رسمی را که حاوی اطلاعات خاص مورد نیاز برای شناسایی کالا است مد نظر قرار دهند. SADبه عنوان اظهارنامه وارد کننده کالا است در قلمرو اروپا میباشد و درهمه کشورهای عضو اتحادیه اروپا معتبر است.اطلاعات تکمیلی در وب سایت زیر و همچنین در وب سایت اتحادیه اروپا :

https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Administrative_Document

الزامات بسته بندی، نشانه گذاری و لیبلینگ:

علائم ساخت کالا؛مقرراتی کلی وجود ندارد لیکن فرآورده های کشاورزی و مواد غذائی بسته بندی شده باید علامت مبداء داشته باشند. طبق مقررات ویژه مواد غذائی و داروئی، بهای این نوع کالاها باید قید شده باشد.بسته بندی:براساس شرایط قرار داد تعیین می شود. برای آنکه ضایعات مواد بسته بندی پس از مصرف مشکل زیست محیطی ایجاد نکند برای انواع مختلف بسته بندی مانند: بسته بندی های ترانزیت، پوششی و خرده فروشی مقررات جداگانه ای وجود دارد. این مقررات گرچه شامل عموم نمی شود، اما اجرای آن برای توزیع کنندگان، عمده فروش ها، خرده فروش ها و حتی تولید کنندگان و یا تمام کسانی که از این مواد مجدداً استفاده می کنند یا آن را بازیابی می نمایند، الزامی است برای مصرف مواد بسته بندی مقرراتی از سوی دولت آلمان اعمال می گردد و تلاش همگانی برای گرد آوری و بازیابی مواد بسته بندی در آن کشور به وجود آمده است برای این منظور سازمانی با عنوان “Duules System Deutschland” تأسیس شده است مواد بسته بندی که در آلمان به فروش می رسد بهتر است نمادGreen Dotمتعلق به سازمان مذکور بر آن نقش شده باشد در غیر اینصورت امکان بازاریابی آن اندک است.علامت گذاری جعبه های حمل کالا : در این خصوص مقرراتی ویژه اعمال نمی شود.اطلاعات تکمیلی در خصوص بسته بندی کالا در وب سایت زیر به زبان انگلیسی قابل مشاهده میباشد:

https://www.gruener-punkt.de/en

قوانین ورود موقت کالا:

قوانین مربوط به ورود موقت کالا در آلمان توسط گمرک این کشور تدوین گردیده و در وب سایت گمرک آلمان به آدرس ذیل به زبان های انگلیسی و آلمانی قابل مشاهده میباشد:

https://www.zoll.de/EN/Businesses/Movement-of-goods/Import/Procedures/Temporary-admission/temporary-admission_node.html

اقلام ممنوع و یا مشروط واردات:

واردات برخی از کالا به کشور آلمان توسط اداره کل گمرک این کشور ممنوع و یا محدود گشته است . اسامی این کالا و اطلاعات دقیق تر در وب سایت گمرک آلمان به نشانی ذیل به زبان انگلیسی قابل مشاهده میباشد:

https://www.zoll.de/EN/Private-individuals/Travel/Entering-Germany/Restrictions/restrictions_node.html

تارنماهای بازاریابی و فروش کالا و خدمات:

Amazon.de

Ebay.de

Otto.de

Fairmando.de

Kaufland.de

Real.de

zalando.de

اطلاعات بیشتر در خصوص سایر سایت های فروش اینترنتی کالا و خدمات و تارنمای آنها در سایت زیر قابل مشاهده میباشد:

https://ecommercegermany.com/blog/top-30-shops-in-germany-2020-%EF%BB%BF

فهرست تعرفه های ترجیحی اجرا شده با ایران:

اطلاعاتی از تعرفه های ترجیحی اجرا شده با کشورمان در وبسایت سازمان توسعه و تجارت یافت نشد

مهمترین کانالهای عمده فروشی و خرده فروشی و نحوه تعامل با آنها:

در وب سایت گمرک آلمان به نشانی ذیل به زبان انگلیسی قابل مشاهده میباشد:

https://www.zoll.de/EN/Private-individuals/Travel/Entering-Germany/Restrictions/restrictions_node.html

تارنمای شرکت های تبلیغاتی و ترویجی فعال قابل استفاده برای مراجعین ایرانی:

اسامی و تارنمای شرکت های مطرح و بنام آلمانی در حوزه تبلیغ و ترویج که میتواند توسط مراجعین مورد استفاده قرار گیرد به همراه اطلاعات تکمیلی هر یک از این شرکت ها  در وب سایت زیر قابل مشاهده میباشد. https://clutch.co/de/agencies

اسامی برخی از این شرکت ها عبارت است از :

SGK

Mirage

Heraldist

Need Help Selecting a Company

Zengrowth GmbH

Adplorer

OGNO

Elespacio

Marketer UX

ExpandX Marketing & Web

Adform

فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای:

Aldi

  Lidl

Kaufland

Real

EDEKA

REWE

Metro

مجوزهای لازم برای واردات:

اطلاعات تکمیلی در وب سایت زیر و همچنین در وب سایت اتحادیه اروپا  قابل مشاهده میباشد:

https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Administrative_Document