معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

آلبانی

تعرفه های واردات:

آلبانی با مجموعه کشور های عضو Cefta  و Efta و اتحادیه اروپا و جمهوری ترکیه دارای قرارداد تجارت آزاد و تعرفه های ترجیحی می باشد لذا دارای نرخ های مختلف تعرفه است.

نرخ مالیات بر ارزش افزوده(درصد):
20%
کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده:

کلیه محصولات نساجی 2- کلیه محصولات شیلات 3-لوازم مورد استفاده برای هواپیماهای مسافربری

انواع مالیات و مکانیزم های اجرا:

-         مالیات مستقیم یا مالیات بر درآمدهای شخصی : کلیه کارکنان دولتی و غیر دولتی مشمول پرداخت مالیات از صفر تا 23% بر حسب مقدار حقوق اعلامی می باشند.

-         مالیات غیر مستقیم یا مالیات بر درآمد شرکتها: برای کلیه شرکتها مالیات 15% در نظر می شود و شرکتهای کوچک با سرمایه اندک تنها مشمول 5% مالیات می باشند.

*ارگانهای دولتی، موسسات خیریه و بنیادهای فرهنگی مجوز دار، موسسات تولید کننده فیلم، موسسات که مصوبه پارلمان آلبانی را دارند از پرداخت مالیات بر سود معاف هستند.

-         مالیات بر ارزش افزوده 20%

-         مالیات بر املاک 1%

همچنین برای اطلاعات بیشتر به سایت ذیل مراجعه شود:

www.invest-in-albania.org         

معافیت های مالیاتی (برای صادر کنندگان و سرمایه گذاران خارجی):

منطقه آزاد آلبانی (  Albania Free zone )چندین فرصت جذاب سرمایه گذاری را در اختیار همه سرمایه گذاران قرار می دهد. مدل های سرمایه گذاری انعطاف پذیر مناسب برای همه موسسات تجاری در بخشهای مختلف با مشخصات و اهداف متنوع ارائه میگردد. AFZ متعهد است که به مشتریان در تحقق اهداف تجاری خود کمک کند و پیشنهادات را ارائه می دهد. علاوه بر مدیریت محتاطانه سرمایه گذاری و صرفه جویی قابل توجه در مالیات، ارائه شرایط روز برای سرمایه گذاران توسط مدیریت منطقه آزاد تضمین شده است. ارائه تسهیلات در بخش امکانات رفاهی و فرهنگی ، تسهیل در صدور روادید برای سرمایه گذاران و سایر امتیازات از جمله این موارد است.

همچنین برای اطلاعات بیشتر به سایت ذیل مراجعه شود:

www.invest-in-albania.org         

اسناد حمل و موارد مورد نیاز برای واردات:

فاکتور خرید، لیست بسته بندی، صورتحساب ورود کالا، قبض تایید شده توسط واردکننده یا بانک، گواهی بیمه، سفارش خرید یا اسناد اعتباری، مجوز واردات و کاتالوگ برای ترخیص کالاهای شیمیایی.

الزامات بسته بندی، نشانه گذاری و لیبلینگ:

مطابق قانون مواد غذایی آلبانی، کلیه محصولات وارداتی غذایی باید دارای بر چسب های به زبان آلبانیایی باشد که نام محصول،عناصر تشکیل دهنده، مقدار وزن، حجم، تاریخ انقضاء، نحوه و هشدارهای لازم برای ذخیره سازی از سوی مصرف کننده در آن قید شده باشد.

قوانین ورود موقت کالا:

ورود موقت کالا بدون پرداخت مالیات گمرکی به وسیله درخواست شخص که کالا ها را استفاده می کند یا اینکه استفاده آنها در تضاد با شروط زیر نباشد:

الف) مجوز تنها برای اشخاصی که تمامی ضمانت های لازم را جهت انجام کار ارائه می دهند، صادر می شود.

ب) مجوز تنها در صورتی صادر می شود که مقامات گمرکی بر روند استفاده کالا ها نظارت و کنترل کنند. مدت ورود موقت کالا حداکثر  تا 12 ماه می باشد با تمدید تا 10 سال.

اقلام ممنوع و یا مشروط واردات:

اقلام ممنوعه وارداتی به کشور آلبانی عبارتند از: سکه، بلیط بانکی، اسکناس، چک مسافرتی، پلاتین، طلا، اقلام گرانبها، مواد منفجره، مواد مخدر، مواد محترقه و رادیواکتیو، سموم، سلاح ها و غیره... و همچنین اقلام و کتب و مجلات حاوی ادبیات مستهجن ممنوع می باشند.

تارنماهای بازاریابی و فروش کالا و خدمات:

پر بییننده ترین تار نماهای بازار یابی و فروش کالا در آلبانی عبارتند از:

https://www.njoftimefalas.com/

https://www.merrjep.al/

 https://shesblej.com/

فهرست تعرفه های ترجیحی اجرا شده با ایران:

0

مهمترین کانالهای عمده فروشی و خرده فروشی و نحوه تعامل با آنها:

کشور آلبانی دارای چندین شرکت عمده فروشی کالاها می باشد و برقراری ارتباط مستقیم با آنها و در سطح پایین تر یعنی خرده فروشی ها از الزامات کار تجاری در آلبانی است.

تارنمای شرکت های تبلیغاتی و ترویجی فعال قابل استفاده برای مراجعین ایرانی:
فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای:

فروشگاه های بزرگ آلبانی عبارتند از:  تگ (TEG)، چه ته او (QTU)، کاسا ایتالیا (CASA ITALIA)، سیتی پارک (CITY PARK)، رینگ سنتر (RING CENTER) ،کونکورد سنتر(Concorde center)، کریستال سنتر (Kristal Center)، مگا تک (Mega Tek) ، توپتانی سنتر (Toptani center)

فروشگاههای زنجیره ای: Spar, Bigmarket,conad 

مجوزهای لازم برای واردات:

ورود کلیه کالاهای وارداتی به آلبانی به غیر از کالاهای ممنوعه، آزاد می باشد لیکن مجوز واردات برای کالاهای خاص به آلبانی باید از سوی دولت آلبانی گرفته شود. آژانس های دولتی آلبانی برای صدور چنین اجازه ای، مجوزهای جداگانه ای را دارند.

کالاهای ممنوعه اعلام شده توسط دولت آلبانی، مشمول دریافت مجوز واردات نمی گردند.