معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
بررسیهای یورواستات نشان می دهد که سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در زمینه تحقیق و توسعه (RD) روند روبه رشدی داشته ...
بازدید:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
یافتههای نظر سنجی جدید بانک هلندی ING که در نوامبر 2024 و از بین 263 مدیر ارشد شرکت های بزرگ هلندی (شامل طیف مدی...
بازدید:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی هلند در هفتۀ اول دی ماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی هلند در هفتۀ چهارم آذر 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۰۳
شرکت هلندی سازنده قطعات تراشه ASML، در صدر شرکت هایی است که در سال گذشته بیشترین هزینه را در بخش توسعه و تحقیق RD...
بازدید:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۰۱
تعرفه های واردات کالا به هلند تابع مقررات اتحادیه اروپایی می باشد. ولی هنگام واردات کالا از خارج از اتحادیه اروپا (EU) به هلند، معمولاً مجبور به پرداخت عوارض واردات هستید. همچنین شما باید مالیات بر ارزش افزوده و در برخی موارد (مانند نوشیدنی های الکلی، محصولات دخانیات و روغن و مواد نفتی مانندگازوئیل یا بنزین) مالیات غیر مستقیم، مالیات مصرف یا سایر عوارض را پرداخت کنید.
منبع 1
منبع 2
مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف و در مورد برخی کالاها (مانند نوشیدنی های الکلی، محصولات دخانیات و روغن موتور، گازوئیل و بنزین و..) مالیات غیر مستقیم دریافت می شود.
دولت هلند با ارائه نرخ رقابتی مالیات بر درآمد برای شرکتها در اتحادیه اروپا (15٪ تا مبلغ245،000 یورو و 25٪ برای بیش از 245،000 یوروسود مشمول مالیات) و همچنین تعدادی دیگر برنامههای تشویقی جذاب، یک فضای حمایتی مالی را برای شرکتهای خارجی فراهم کرده است. هلند برای شرکتها شبکه گستردهای از معاهدات مالیاتی را ارائه میدهد و اقدامات ویژهای را برای جذب نیروهای کار ماهر و متخصص اجرا نموده است که هدف از آن تشویق شرکتهای خارجی برای حضور در این کشور می باشد.
هر کسی که در هلند فعالیت تجاری می کند موظف به پرداخت مالیات است. مالیات بر درآمد برای ارقام تا سالیانه 245 هزار یورو 15 درصد و برای بالاتر از این میزان 25 درصد می باشد. با این حال مشوق های مالیاتی مختلفی برای جذب سرمایه گذاری خارجی و یا نیروی انسانی ماهر و متخصص به نام قانون 30 درصد وجود دارد.
تسهیلات 30 درصدی مالیات برای مهاجران: معافیت مالیاتی قابل توجهی از حقوق و دستمزد تا 30 درصد را فراهم میکند. و این به عنوان جبران هزینههای بالای زندگی در خارج از کشور تلقی میشود. طبق این تسهیلات، کارفرما میتواند حداکثر تا 30 درصد از حقوق و دستمزد کارگر را بدون پرداخت مالیات به وی اعطا کند.
کاهش مالیات دستمزد تحقیق و توسعه (WBSO) جهت ترغیب سرمایه گذاری
قانونWBSOدر نظر دارد به شرکتها انگیزهای را برای سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه ارائه دهد.
طرحهای تخفیف مالیاتیMIA و Vamilبرای سرمایه گذاریهای سازگار با محیط زیست
طرح MIA به شرکتها این امکان را میدهد که حداکثر 36٪ از هزینههای یک سرمایه گذاری سازگار با محیط زیست را از سود مشمول مالیات خود کسر کنند.
قوانین واردات کالا به هلند از کشورهای عضو اتحادیه اروپایی با خارج از اتحادیه متفاوت می باشد.کالاهایی که از خارج از اتحادیه اروپا به هلند وارد می شود باید به گمرک اعلام شود و اسناد زیر را داشته باشد:
بسته به نوع حمل و نقل مورد استفاده ، اسناد زیر باید پر شود و در هنگام واردات به مقامات گمرکی کشور عضو اتحادیه اروپاEuropean Unionوارد کنندMember Stateارائه شود تا کالا ترخیص شود:
بارنامه / بارنامه فیاتا / صورتحساب جاده (CMR) / صورتحساب هوایی (AWB) / راه آهن (CIM)/ کارنتATA / کارنتTIR
الزامات و مقررات برچسب گذاری در هلند تابع مقررات اتحادیه اروپایی است. اولین قدم در تعیین قانون مارک گذاری ، برچسب گذاری و بسته بندی که برای کالایی که به اتحادیه اروپا وارد می شود ، لازم است بین آنچه اجباری و داوطلبانه است تفاوت قائل شویم.
علائم و برچسب های اجباری اغلب روی محصولات و بسته بندی های مصرفی دیده می شود ، که معمولاً مربوط به امنیت عمومی ، بهداشت و یا نگرانی های زیست محیطی است. همچنین تمایز بین علائم و برچسب ها مهم است. دامنه این موارد از علائم خطر تا نشانه های روش های بازیافت و دفع مناسب است. هدف این علائم ارائه اطلاعات مربوط به ایمنی ، بهداشت ، بهره وری انرژی و یا مسائل زیست محیطی مربوط به یک محصول به مقامات نظارت بر بازار ، واردکنندگان ، توزیع کنندگان و کاربران نهایی است. از طرف دیگر ، برچسب ها به صورت متن نوشتاری یا عبارات عددی ظاهر می شوند که ممکن است لازم باشد اما لزوماً قابل تشخیص جهانی نیستند. برچسب ها معمولاً اطلاعات خاص تری از محصول را نشان می دهند ، مانند اندازه گیری ها ، یا نشانه ای از موادی است که ممکن است در محصول یافت شود (مانند پارچه یا باتری).
برچسب زدن و بسته بندی
مواد غذایی موجود در بازار اتحادیه اروپا باید قوانین مربوط به برچسب زدن مواد غذایی را رعایت کنند. بستههای تجاری و کارتنهای میوه تازه یاسبزیجات باید مشخصات ذیل را ذکر کند: نام و آدرس بسته بندی کننده یا ارسال کننده؛ نام و تنوع محصول ....
کلیه قوانین واردات کالا شامل و ورود موقت کالا نیز می باشد با این تفاوت که بخشی از عوارض و مالیات ها در صورت خروج کالا به وارد کننده مسترد می شود.
اقلام و کالاهایی که ورود یا خروج آن از هلند نیاز به طی کردن مراحل قانونی دارد بدین شرح میباشند:
- ورود حیوانات خانگی تابع شرایط و ضوابطی است
- واردات و صادرات گونههای جانوری و گیاهی محافظت شده یا کالاهای ساخته شده از قسمتهایی از بدن این گونهها به هلند ممنوع است و قاچاق آنها مشمول جریمه و مجازات میباشد.
- واردات هرگونه مواد غذایی و محصولات حیوانی مانند پنیر و فرآوردههای گوشتی و... نیاز به گواهی بهداشت دارد.
- برای واردات و صادرات گیاهان، گلها، میوهها و سبزیجات (گل و گیاهان زینتی، گلهای شاخه بریده، پیاز گل و غدههای ریشه) به هلند یک گواهی بهداشت گیاه (گواهی فقدان آفات نباتی) نیاز دارید.
- ورود و خروج هرگونه اسلحه گرم و سرد (مانند چاقو و شمشیر)، مهمات و سلاحهای دست ساز و اسپری و گاز اشک آور حتی برای مسابقات تیراندازی و شکار نیاز به مجوزهای قانونی دارد و اقلام بدون مجوز ضبط و توقیف میشود.
- واردات بسیاری از اقلام دارویی از جمله مسکنهای قوی، تنها به میزان محدود و برای مصرف شخصی و با ارائه اسناد لازم از جمله نسخه پزشک مجاز میباشد.
- حمل و نقل از مرز، واردات و صادرات مواد مخدر (حشیش، کوکائین و هروئین) به هلند ممنوع میباشد.
- واردات اقلام فرهنگی مانند مانند آثار هنری و اشیای عتیقه، اسناد و کتابهای قدیمی و نسخههای خطی، اشیاء عتیقه و باستانی و... این قبیل اقلام شامل محدودیتها و مقررات خاصی است و نیاز به اخذ مجوز دارد.
موافقت نامه تجارت ترجیحی نداریم
https://www.bcc.nl
https://bol.com
https://m.zalando.nl
Albert Heijn / Aldi/ Hoogvliet/Jumbo
بسته به گروه کالایی مجوزها متفاوت می باشد اطلاعات کامل در وب سایت دولت در این آدرس وجود دارد.
هلند چهار بندر دریایی به نام های روتردام، آمستردام، زیلند و خرونینگن دارد. هر یک از این بنادر، ویژگی های خاص خود را دارند. اما مهم ترین و بین المللی ترین بندر هلند، بندر روتردام است که بزرگ ترین بندر اروپا محسوب می شود.
https://investinholland.com/why-invest/infrastructure/ports/
بندر روتردام، ظرفیت ترخیص سالیانه 14 و نیم میلیون کانتینر 20 فوتی بار و پذیرش 30 هزار کشتی دریایی را دارد. این بندر هم چنین دسترسی مناسب و سریع، از طرق مختلف به شهرهای دیگر اروپایی دارد و از این جهت، بسیاری آن را به عنوان دروازه ورود به بازارهای اروپایی در نظر می گیرند. اطلاعات تکمیلی در مورد بندر روتردام در لینک زیر ارائه شده است.
https://www.portofrotterdam.com/en
اطلاعات در خصوص گمرکات هلند، شرایط سفر و واردات کالا از خارج از اتحادیه اروپا، ممنوعیت های صادراتی و وارداتی هلند، تعرفه های گمرکی، مقررات تجاری اتحادیه اروپا، و دیگر اطلاعات مرتبط با گمرک در لینک زیر ارائه شده است:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/en/customs
اطلاعات تماس گمرکات هلند، در بندر روتردام، فرودگاه اسخیپول آمستردام، شهرهای آمستردام، بردا، آرنهم، خرونینگن و آیندوهوون در لینک زیر ارائه شده است:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontenten/standaard_functies/individuals/contact/calling/dutch-customs-telephone-numbers-for-businesses
مهم ترین فرودگاه هلند که قابلیت پذیرش و انتقال محموله های باری را نیز دارد، فرودگاه اسخیپول آمستردام است. این فرودگاه، مزیت خود را در سه ویژگی خطوط ارتباطی عالی، گمرک اهل همکاری، و کیفیت و کارآمدی کارگزارانش معرفی می کند.
https://www.schiphol.nl/en/cargo/
آمار ماهیانه عملکرد بخش باری این فرودگاه در لینک زیر ارائه شده است:
https://www.schiphol.nl/en/cargo-statistics/
حدود 80 درصد بار ریلی که وارد هلند می شود، به صورت ترانزیت از / به دیگر کشورها است. لذا دولت هلند برای کارآمدی در ارتباطات بار ریلی، با کمیسیون اروپا و دیگر دولت های اروپایی همکاری می کند و خطوط ریلی این کشور با دیگر همسایگان اروپایی مرتبط است. در هلند، قطارهای باری تا حد ممکن در مسیرهای ثابتی حرکت می کنند. یکی از مهم ترین این مسیرها، «Betuwe Route» است، که مسیری سریع و صرفاً برای قطار باری است که بندر روتردام را به مرز آلمان متصل می کند. بسیاری از قطارهای باری بین المللی از این مسیر استفاده می کنند.
اطلاعات بیش تر در این زمینه، در دو لینک زیر ارائه شده است:
https://www.government.nl/topics/freight-transportation/freight-transport-by-rail
https://ec.europa.eu/transport/modes/rail/ertms/countries/netherlands_en
سه کریدور مهم حمل و نقل از هلند به دیگر نقاط اروپا عبارتند از:
- راین آلپاین، از آمستردام / روتردام به جنوا (ایتالیا)
- دریای شمال – مدیترانه، از آمستردام / روتردام به لیون و مارسی (فرانسه)
- دریای شمال – بالتیک، از آمستردام / روتردام به لهستان، جمهوری چک و جمهوری های بالتیک
اطلاعات بیش تر در این زمینه، در لینک زیر ارائه شده است:
https://www.acm.nl/en/about-acm/collaboration/international-cooperation--transport/railfreight-corridors
DNV GL یکی از شرکت های مهم نظارت و اخذ استانداردهای هلند می باشد.
https://atradius.nl شرکت بیمه آترادیوس مهمترین شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه اعتباری و ضمانت صادرات هلند است
تحریم ها علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، محدودیت هایی را ایجاد کرده است. از طریق سایت زیر، می توان خطوط کشتیرانی فعال بین بندر روتردام و بندر عباس، و هم چنین نرخ حمل بار برای کانتینر را دریافت و مقایسه کرد:
https://www.searates.com/
شرکت های حمل و نقل و فورواردی از بندر روتردام به بندر عباس و اطلاعات تماس آن ها در لینک زیر معرفی شده اند:
https://www.transportguiderotterdam.nl/bandar-abbas-d400
براساس اطلاعات دریافتی از فعالان تجاری محل شرکت حمل و نقل جاده ای ( کامیون ) نیک رکاب فعالترین شرکت حمل کالا بین ایران و هلند است و اغلب تجار با این شرکت همکاری دارند.
ترخیص کالا از گمرک مستلزم رعایت استانداردهای لازم می باشد ولی پس از ورود به گمرک هلند ، امکان استفاده از مقررات تجاری مرتبط با بازار آزاد داخلی اتحادیه اروپا و آزادی سفر و تردد بین مرزهای شنگن وجود دارد.
با توجه به اهمیت سلامت و امنیت غذایی در هلند، فعالیت در زمینه تولید، واردات و صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی با حساسیت مورد نظارت شدید قرار می گیرد و تابع مجموعه ای از مقررات و استانداردهای سخت گیرانه ای است که بخش عمده ای از این مقررات در سطح اتحادیه اروپایی الزام آور می باشد. سازمان ایمنی مواد غذایی و مواد مصرفی هلند The Dutch Food and Consumer Product Safety Authority (NVWA) بعنوان یکی از سازمانهای زیر مجموعه وزارت کشاورزی هلند مسئولیت تنظیم مقررات و استانداردها و همچنین نظارت بر سلامت مواد غذایی، واردات حیوانات زنده و گیاهان و قرنطینه گیاهی را در این کشور بعهده دارد. این سازمان به منظور تسریع و تسهیل واردات و با کمک چندین شرکت دیگر در مبادی مهم ورودی کشور از قبیل بندر روتردام و فرودگاه اسخیپول دفاتر مستقر دارد. با توجه به افزایش تقلب در تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی و همچنین به منظور مقابله با گسترش آفات و بیماریها این موسسه از 14 دسامبر 2019 مقررات سخت گیرانه تر و نظارت شدیدتری برای واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی و همچنین واردات گل و گیاهان زینتی از خارج از کشور اعمال می نماید.
اطلاعات تکمیلی درباره وظایف این سازمان و قوانین و مقررات و سایر اطلاعات مورد نیاز در وب سایت این سازمان به این آدرس در دسترس می باشد.
توضیحات و جزئیات کامل مقررات، استانداردها وضوابط قرنطینه ای واردات میوه و سبزیجات تازه در وب سایت این سازمان به این آدرس در دسترس می باشد.
برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی به هلند رعایت دقیق قوانین اتحادیه اروپایی و مصوبات کمیته استاندارد اتحادیه اروپایی و اخذ مجوزهای لازم ضروری می باشدو با نظارت شدید همراه می باشد. با توجه به هریک از اقلام کدهای خاص آن کالا استاندارد لازم در آدرس های زیر قابل دسترسی می باشد:
https://ec.europa.eu/trade/
https://www.cen.eu/work/products/ENs/Pages/default.aspx
واردات لوازم خانگی و الکترونیکی به هلند تابع مقررات کمیته استانداردسازی اتحادیه اروپایی است که در وب سایت آن به این آدرس در دسترس می باشد.
استانداردهای لازم برای واردات محصولات صنعتی/معدنی : برای واردات محصولات صنعتی و معدنی به هلند رعایت قوانین اتحادیه اروپایی الزامی می باشد که جزئیات آن به این آدرس قابل دسترس است.
دفتر یا آژانس کنترل کیفی (KCB) نظارت و بازرسی و کنترل کیفیت واردات و صادرات میوه و سبزیجات تازه و گل ها و گیاهان گلدانی و شاخه گل بریده و سایر محصولات گیاهی را بعهده دارد. این سازمان علاوه بر کنترل اسناد و مدارک، فعالیت هایی از قبیل نمونه گیری و نظارت بر واردات یا صادرات به مقاصد خاص را هم انجام می دهد. صدور گواهینامه های گیاهی با اعتبار CITES نیز توسط این موسسه انجام می شود. درخواست بازرسی های صادراتی گیاهی و درخواست های مربوط به صدور گواهینامه های صادرات گیاهی توسط KCB دریافت می شود.
برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی و جلوگیری از آسیب محیطی، محصولات شما تحت کنترل رسمی قرار خواهند گرفت. این کنترلها برای اطمینان از سالم بودن کلی مواد غذایی موجود در بازار اروپا و مطابق با همه موارد ملزومات قانونی انجام می شوند.
بررسی های سلامت و ایمنی اجباری بر روی همه محصولات گیاهی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا انجام می شود. گواهینامهها و اسنادPhytosanitare برای اطمینان از اینکه محموله مطابق با الزامات اتحادیه اروپا است، مورد نیاز است. برای اطمینان از اینکه محموله، عاری از موجودات مضر است، آنها بازرسی می شوند.
موافقت نامه دوجانبه وجود ندارد و قوانین این کشور تابع موازین و مقررات اتحادیه اروپایی می باشد.
نهاد ناظر مستقر در هلند نداریم
پروژه های ساخت مسکن و پروژه های عمرانی از قبیل توسعه شبکه حمل و نقل
کلیه مناقصات باید با ارائه شفاف مدارک و اسناد کافی وبطور علنی از طریق وب سایت رسمی اینترنتی به این آدرس در معرض دسترس و دید همگان قرارداشته و همه فرصت برابر برای شرکت داشته باشند. شرکت کنندگان در مناقصه باید علت عدم موفقیت در مناقصه را دریافت کنند و در صورت اعتراض به برنده حق شکایت دارند.
مناقصه ها دو نوع است :
الف ) سطح ملی: مناقصه ای است که در سطح کشور برگزار می شود و کلیه شرکتهایی که در اتاق بازرگانی ثبت شده باشند اجازه ورود و شرکت در آن را دارند.
ب) مناقصه هایی که در سطح بین المللی یا اتحادیه اروپایی است.
نحوه حضور در مناقصه های دولتی در وب سایت دولت اشاره شده است.
اطلاعات بیشتر در وب سایت های زیر در دسترس است:
وبسایت 1
وبسایت 2
در دو وب سایت زیر می توان قیمت اقلام مختلف را مشاهده نمود: https://www.hornbach.nl
https://www.bouwmaat.nl
نظام حقوقی هلند متاثر از سنت حقوق نوشته (Civil law) اتحادیه اروپا است . قانون مدنی هلند در سال 1992 تدوین شده و به صورت مکرر با رویه های قضایی روزآمد شده است. نظام حقوقی هلند نظام حقوقی پیشرفته ای است که حقوق خصوصی آن به موجب قانون قاعده مند شده است
کشور هلند به یازده حوزه قضایی تحت عنوان بخش تقسیم شده است که هر بخش دارای یک دادگاه بخش مخصوص خود می باشد. هر دادگاه بحش دارای چهار واحد حقوقی، کیفری، اداری و دعاوی کوچک است. تشکیل دو واحد خانواده و اطفال و واحد حقوق خارجی در این بخش اختیاری است.
توسل به دادگاه های هلندی دو نقطه شروع دارد:
طرح دعوا در واحد دعاوی کوجک بخش: مثل دعاوی مالی کمتر از 25 هزار یورو
دعاوی مربوط به اجاره، دستمزد و حقوق کار،
در این دعاوی نیاز به حضور وکیل نیست و خواهان و خوانده به تنهایی می توانند از خود دفاع کنند.
نقطه دوم طرح عوا نزد دادگاه بخش : دعاوی پولی بالاتر از 25 هزار یورو، دعاوی مربوط به درخواست ورشکستگی، طلاق و حقوق اداری .
در این دعاوی تعیین و نصب وکیل ضروری است.
می توان از آراء صادره از جانب دادگاه بدوی نزد دادگاه های تجدید نظر تجدید نظرخواهی و نزد دیوان عالی هلند فرجام خواهی کرد.
در هلند موسسات و دفاتر حقوقی متعدی که توسط حقوقدانان و وکلای ایرانی اداره می شوند وجود دارد ولی سفارت با هیچ دفتری همکاری ندارد و بدلیل آثار و تبعات احتمالی در حال حاضر نمی تواند دفترخاصی را برای همکاری مشخص کند. در هر مورد می توان از سفارت استعلام کرد.
مطالعه و رعایت دقیق قوانین و مقررات و ضرورت مشورت با متخصصین و افراد مطلع به قوانین هلند به هنگام شروع فعالیت تجاری در هلند و یا انعقاد قرارداد با طرف های هلندی
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه OECD(1961)،اتحادیه اقتصادی بنلوکس (1964)،سازمان تجارت جهانیWTO(1995)، اتحادیه اروپا(1958)، اتحادیه پولی و اقتصادی اروپا(1992)، منطقه اقتصادی اروپا (1994)، صندوق بین المللی پولIMF و بانک جهانی
کنوانسیون همکاری اقتصادی و توسعه(1961)، معاهده ماستریخت (1991)، موافقت نامه شینگن
توصیههای مربوط به مدارک مسافرتی و مقررات داخلی:
توجه داشته باشید که علی الاصول، هر فردی در زمان حضور در یک کشور خارجی تحت حاکمیت قوانین کیفری و مدنی آن کشور قرار دارد. لذا اتباع ایرانی در هلند باید علاوه بر رعایت قوانین مقررات کشورمان، قوانین و مقررات هلند را نیز اجرا کنند.
تصاویر کاملی (فیزیکی یا مجازی) از گذرنامه حاوی مشخصات دارنده، برچسب روادید و مهر خروج از کشور و مهر ورود به هلند را تهیه و در جایی امن و جدا از اصل گذرنامه نگهداری کنید تا در صورت مفقود شدن گذرنامه، جهت ارائه به مقامات محلی هلند و سفارت مورد استفاده قرار گیرد.
مدارک هویتی و مسافرتی مثل گذرنامه و شناسنامه خود را تحت هیچ شرایطی، در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. چنانچه گذرنامه خود را برای انجام سفر در اختیار آژانس مسافری قرار دادید، حتماً رسید دریافت کنید و زمان تحویل گذرنامه را نیز در آن قید کنید؛ و تصویر (ترجیحاً رنگی) آن را همواره همراه داشته باشید.
طبق مقررات شنگن، افراد تنها از طریق فرودگاههای کشوری که روادید شنگن خود را از سفارت همان کشور دریافت کردهاند میتوانند وارد حوزه شنگن شوند. بنابراین توصیه میشود چنانچه رواید خود را از سفارتخانههای هلند دریافت نکردهاید، مستقیماً به این کشور مسافرت نکنید. مأمورین مبادی ورودی هلند تنها درخصوص روادیدهایی که ازسوی کشورهای بنلوکس (بلژیک و لوکزامبورگ) صادر شده باشد، سختگیری کمتری میکنند.
پلیس مدارک مسافرتی و گذرنامه افراد را هنگام ورود به مرزهای ورودی با دقت کنترل میکند و غالباً خواستار ارائه مدارکی در خصوص علت مسافرت (تصویر دعوتنامه) و آدرس محل اقامت در هلند میشوند. دقت داشته باشید اگر از مسافر درباره مدت اقامت مورد نظر در هلند سؤال شود و او (اشتباهاً یه به طور تقریبی) مدتی بیشتر از مدت اعتبار روادید را اعلام کند، میتواند مشکلساز شود. هنگام تردد در شهر نیز نیروهای پلیس، گاهی اوقات مدارک شناسایی جهانگردان خارجی را کنترل میکنند. بنابراین توصیه میشود همواره مدارک شناسایی خود (گذرنامه) را همراه داشته و ضمن مراقبت جدی از اسناد شناسایی خود و هوشیاری نسبت به افراد کلاهبردار، با پلیس همکاری کنید.
چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعاً به سفارت اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمیدانید، از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید.
به افرادی که قصد تحصیل اقامت با حق کار در هلند را دارند، توصیه میشود قبل از سفر به این کشور، اولاً شرایط و مدارک لازم را در سایت اداره مهاجرت و تابعیت هلند بررسی کنند تا گرفتار افراد سودجو و کلاهبردار نشوند؛ و ثانیاً مدارک سجلی خود از قبیل شناسنامه، عقدنامه ازدواج و سایر مدارک ضروری را به زبان انگلیسی (یا هلندی) ترجمه کرده و به تأیید سفارت هلند در تهران برسانند.
منابع:
توصیههای مربوط به قوانین و مقررات گمرکی:
هنگام ورود از خارج از اتحادیه اروپایی به هلند و یا هنگام خروج از کشور حتماً باید مبالغ بیشتر از ده هزار یورو پول نقد یا نقدینگیهای معادل آن به مقامهای گمرک از طریق پر کردن فرم مخصوص اظهار شود. پر کردن اظهارنامه گمرکی به معنی پرداخت گمرکی نیست و این اقدام برای مشخص کردن منشأ پول میباشد. گمرک و سایر ارگانهای دولتی بر آن نظارت خواهند کرد لذا در صورتی که مبلغ موجودی اظهار نشده باشد ممکن است اصل دارایی توقیف و مشمول جریمه نقدی از حداقل 1000 تا 20250 یورو و حتی مجازات زندان برای متخلفان باشد. چنانچه چند نفر بزرگسال با هم سفر میکنند، حتماً مبلغ همراه هیچیک از آنها نباید بیش از حد مجاز باشد.
* اطلاعات بیشتر درباره مقررات، تعرفهها و خدمات گمرکی این کشور را میتوانید از طریق سایت گمرک هلند کسب کنید.
* جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره واردات و صادرات کالاهای خاص، به سایت اداره مالیات هلند مراجعه کنید.
- ورود حیوانات خانگی تابع شرایط و ضوابطی است که شامل موارد زیر میباشند:
- افرادی که از خارج از اتحادیه اروپا به هلند سفر میکنند، مجاز به همراه آوردن کالاهای غیر اصیل (نظیر پوشاک و کفش) فقط برای استفاده شخصی برای خود و اعضای خانواده یا برای هدیه دادن هستند. آوردن اقلام تقلبی برای اهداف تجاری ممنوع است.
- واردات و صادرات گونههای جانوری و گیاهی محافظت شده یا کالاهای ساخته شده از قسمتهایی از بدن این گونهها به هلند ممنوع است و قاچاق آنها مشمول جریمه و مجازات میباشد. واردات حیوان زنده یا اعضای بدن ببر، خرس، شاخ کرگدن، عاج فیل، میمون ها، مارها، مارمولکها و لاک پشتها و... کیف و کفش، پالتو و کلاه و... ساخته شده از پوست این حیوانات و گیاهان کمیاب و... شامل این ممنوعیت است.
شما مجاز هستید حداکثر 125 گرم خاویار از کشوری خارج از اتحادیه اروپا به هلند وارد کنید. البته اگر ارزش آن بیش از 430 یورو باشد باید عوارض ورودی پرداخت کنید.
- برای واردات و صادرات گیاهان، گلها، میوهها و سبزیجات (گل و گیاهان زینتی، گلهای شاخه بریده، پیاز گل و غدههای ریشه) به هلند یک گواهی بهداشت گیاه (گواهی فقدان آفات نباتی) نیاز دارید. برای اطلاع از قوانین و ضوابط واردات و صادرات این قبیل اقلام به وب سایت سازمان سلامت غذا و اقلام مصرفی هلند مراجعه کنید.
- واردات بسیاری از اقلام دارویی از جمله مسکنهای قوی، داروهای خواب آور و آرام بخشهایی که حاوی مخدر میباشند و داروهایی که برای بیماریهای خاص استفاده میشود تنها به میزان محدود و برای مصرف شخصی و با ارائه اسناد لازم از جمله نسخه پزشک مجاز میباشد.
ماشین و موتور سیکلت
- برای ورود وسایل نقلیه موتوری اعم از اتومبیل و موتور سیکلت نیاز به مجوز و پرداخت عوارض گمرکی است.
توصیههای تجاری و اقتصادی:
بانکهای ایرانی در هلند شعبهای ندارند. امکان تبدیل پول ایرانی به یورو در سیستم بانکی یا صرافیهای هلند فراهم نیست. به همین دلیل در سفر باید کارت اعتباری یا میزان ارز کافی به همراه داشته باشید (با رعایت قوانین مربوط به حمل حداکثر ده هزار یورو برای هر مسافر).
معمولاً فروشگاهها اسکناسهای 500 و 200 یورویی و حتی بعضاً 100 یورویی را قبول نمیکنند. خریدها معمولاً با کارتهای بانکی صورت میگیرد و درشت ترین اسکناس رایج 50 یورویی است.
توصیه میشود هیئتهای تجاری و اقتصادی قبل از انجام هرگونه کار بازرگانی با هلند از خدمات، اطلاعات، راهنمایی و مشاورههای بخش اقتصادی سفارت بهره مند گردند.
هتل مناسب بسته به بودجه افراد تعریف متفاوتی دارد ولی
انواع هتلها با درجات و قیمتهای گوناگون در سایتهای booking.com، hotels.com و tripadvisor.com قابل جستجو و رزرو هستند. معمولاً مجموعه هتلهای زنجیره ای ibis و هتل های خانواده ایبیس، نووتل و آکور هتل در اروپا جزو هتل های ارزان قیمت و نسبتا مناسب هستند
پرواز مستقیم ایران ایر از تهران به آمستردام بهرتین مسیر هوایی است ولی در حال حاضر بدلیل مشکلات لجستیک انجام نمی شود . سایر پروازهای غیر مستقی از ایران به هلند از مسیر کشورهای ترکیه ، قطر، امارات ، آلمان و اتریش و ... وجود دارد
اسخیپول آمستردام ، آیندهون و روتردام
شبکه راه آهن هلند در سراسر این کشور پراکنده است و همه شهرها دارای ایستگاه قطار هستند. بزرگترین ایستگاههای مرکزی قطار هلند، در اوترخت، آمستردام، روتردام، لاهه (دنهاخ)، اسخیپول، لیدن و آیندهون قرار دارند. شرکت راه آهن هلند NS است و بلیطهای قطار از طریق سایت آن به آدرس https://www.ns.nl/en قابل تهیه است.
برای استفاده مکرر از قطار میتوان از کارت OV (مشترک با اتوبوس، مترو و تراموا) نیز استفاده کرد. بهای فعلی این کارت، هفت و نیم یورو است که البته قیمت آن معمولاً هرساله اندکی افزایش مییابد. این کارت را میتوان از ایستگاههای قطار، بعضی مغازهها و سوپرمارکتها و دستگاههای موجود در ایستگاههای اتوبوس تهیه کرد. اطلاعات و مقررات مربوط به این کارت در سایت شرکت مربوطه به آدرس https://www.ov-chipkaart.nl قابل ملاحظه است.
مهمترین و معروفترین فرودگاه بینالمللی هلند، فرودگاه اسخیپول (آمستردام) است. شهرهای آیندهون، روتردام، خرونینگن و ماستریخت نیز دارای فرودگاه بینالمللی هستند.
- انواع سیم کارتهای دائمی و موقت با بستههای مختلف اینترنت قابل تهیه است. بهترین اپراتورهای موبایل T-mobile و KPN و Simple بهترین سرویسدهنده اینترنت Ziggo است. برخی از دیگر اپراتورهای فعال در هلند عبارتند از: Lebara، vodafone، Youfone، TELE2 و غیره
- تلفن فوریتهای پلیس، آتش نشانی و آمبولانس (و تصادفات): 112
درصورت وقوع جرم، تصادف و حوادث یا در مواقعی که جان کسی در خطر باشد، از طریق تماس با شماره ۱۱۲ برحسب نیاز نسبت به اعزام آمبولانس، آتش نشانی یا پلیس اقدام میشود.
تمامی تلفنهای موبایل حتی اگر دارای اعتبار کافی هم نباشند، به طور مجانی میتوانند در مواقع ضروری با شماره ۱۱۲ تماس بگیرند.
- شماره تلفن پلیس برای موارد غیر اضطراری، شکایات یا اعلام وقوع هرگونه جرم ازجمله کلاهبرداریهای اینترنتی: 09008844
نرم افزار تنها اجازه وارد کردن آدرس یک وب سایت را می دهد
هلندیها عموماً مردمی صریح و بدون تعارف، غیرتشریفاتی، سخت کوش، خوشبرخورد و وقت شناس هستند؛ هنگام ملاقات حتماً دست میدهند و حتی هنگام معرفی خود به جمع، با تمام افراد حاضر دست میدهند؛ معمولاً همه برنامههای خود را با قرار قبلی تنظیم میکنند و به وقت شناسی و حضور به موقع خیلی اهمیت میدهند. لازم نیست چیزی که هدیه میدهید یا میگیرید ارزش مادی بالایی داشته باشد. گل همیشه هدیه مناسبی هنگام ملاقات با افراد است. قریب به اتفاق مردم هلند زبان انگلیسی میدانند و تعصب خاصی بر عدم استفاده از آن ندارند و به راحتی میتوانید با آنها به زبان انگلیسی صحبت کنید.
نگرش افکار عمومی هلند نسبت به ایران منفی نیست و ایران را با نام پرشیا و تمدن کهن آن به عنوان کشوری بزرگ و قابل احترام می شناسند. با توجه به اینکه اغلب ایرانیان مقیم و بویژه دانشجویان ایرانی از جمله گروههای خارجی برجسته و موفق محسوب می شوند این موضوع نیز در نگرش مثبت نسبت به ایرانیان تاثیر داشته است.
محصولات نفت و پتروشیمی ایران قبل از شروع تحریم ها کالایی شناخته شده در بین شرکتهای هلندی بوده ولی با شروع تحریم ها واردات نفت از ایران قطع شده است در حال حاضر شرکتهای هلندی در حوزه کشت گلخانه ای و کشاورزی با شرکتهای ایرانی همکاری دارند. عمده ترین کالاهای صادراتی ایرانی در حال حاضر شامل خاویار ، خرما و مواد غذایی و خشکبار است. خاویار از جمله محصولات شناخته شده ایرانی است ولی سایر محصولات اگرچه بدلیل استانداردهای سخت گیرانه وارد فروشگاههای زنجیره ای هلند نشده ولی در اغلب فروشگاههای متعلق به مهاجران خارجی اعم از ایرانی ، افغانی ، عراقی و ... دیده می شود و از مطلوبیت خوبی برخوردار است.