معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ سوم آبان 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۴۳ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ دوم آبان 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۴۴ ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ اول آبان 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۴۲ ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ چهارم مهر 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۳۸ ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی یونان در هفتۀ سوم مهر 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
بازدید:۲۷ ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
زیتون-پرتقال-نارنگی-نارنج-ذرت-گندم-جو-انگور-چغندر قند-پنبه-هلو-گوجه-سیب زمینی-تنباکو
زغالسنگ- آهک -منیزیم-سولفور-نیکل-کربنات کلسیم-روی-بکسیت-فولاد
صنایع مربوط به کشتیرانی – دارو-سلول های خورشیدی-پمپ های آب- انواع باتری
سیستم تعرفه ای یونان یونان تابع قوانین و مقررات اتحادیه اروپا می باشد که در این وب سایت قابل دسترسی است. لیست تعرفه های مربوطه از پایگاه داده اتحادیه اروپا در این آدرس قابل مشاهده می باشد. همچنین گمرک یونان در انتهای اکتبر هر سال لیست تعرفه های وارداتی را در پرتال خود به دو آدرس روبه رو (آدرس 1 و آدرس 2) منتشر می کند.
توجه مهم: قوانین گمرکی یونان دایم در حال تغییر است بنابراین جهت اطلاع از آخرین تغییرات با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن تماس بگیرید.
کالاهای وارده به یونان از مقاصد غیر اتحادیه اروپا مشمول پرداخت تعرفه گمرکی است. تعرفه گمرکی برای کالاهای وارداتی عموما بین 5 تا 7 درصد است. یونان در پیروی از تعهداتش در سازمان تجارت جهانی می بایست تعرفه گمرکی واردات کالاهایی همچون کالاهای کامپیوتری (قطعات کامپیوتری)، مخابراتی، نرم افزاری و تجهیزات آزمایشی علمی را حذف نماید.
صادرکنندگان ایرانی برای اطلاع از آخرین تعرفه ها می توانند با گمرک یونان (+30 213 162 1000) تماس بگیرند. شماره تلفن های بخش های مختلف گمرک یونان در سایت موجود است.
کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده در یونان تابع قوانین و مقررات اتحادیه اروپا می باشد که در وب سایت https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/eu-vat-rules-topic/exemptions/exemptions-with-right-deduct_en قابل دسترسی است. همچنین دسترسی به برخی خدمات پزشکی، ورزشی و آموزشی بسته به شرایط آن در یونان معاف از مالیات بر ارزش افزوده است. اطلاعات بیشتر در سایت https://www.aade.gr/menoy/hristikoi-odigoi/enarxi-epiheirimatikis-drastiriotitas/praxeis-poy-apallassontai-apo-ton-fpa قابل دسترسی می باشد.
همچنین در یونان برای برخی کالاها مالیات بر ارزش افزوده کمتری پرداخت می شود. این کالاها شامل مواد غذایی، آب آشامیدنی، برخی محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی مخصوص افراد دارای معلولیت، برخی محصولات کشاورزی، خدمات اقامتی در هتل ها، خدمات مراقبت خانگی، گاز، برق، کتب و مطبوعات و برخی خدمات فرهنگی (همچون بلیط تئاتر) است. همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده برخی جزایر یونانی همچون لروس، لسووس، کوس، ساموس و خیوس بین 9 تا 17 درصد است (بجز برای محصولات دخانی).
نظام مالیاتی در یونان پیرو قوانین و مقررات مربوطه اتحادیه اروپا می باشد. کل درآمد مالیاتی یونان که به صورت مستقیم و غیرمستقیم اخذ می گردد در سال 2017 بالغ بر 47 میلیارد یورو معادل حدود 40 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور است.
مالیات در برخی جزایر یونان همچون لروس، لسووس، کوس، ساموس و خیوس به میزان 30 درصد کمتر از سرزمین اصلی است. همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده در این جزایر بین 4 تا 17 درصد است.
یونان فاقد سازمان مستقل مالیاتی است و فعالیت های مربوط به مالیات در این کشور توسط سازمان گمرک www.aade.gr به آدرس انجام می پذیرد.
افرادی که درآمد سالیانه و گردش مالی حساب آنها کمتر از 10هزار یورو (بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده) می باشد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها در یونان بین 35 تا 40 درصد است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به دستورالعمل مالیاتی یونان به آدرس https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-07.pdf مراجعه نمایید.
معافیت های مالیاتی بر اساس لیست منتشره توسط اتحادیه اروپا در سایت https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home مشخص می شود. برای توضیحات بیشتر لطفا به بخش اول مراجعه نمایید.
اسناد زیر برای واردات کالا از گمرک های یونان مورد نیاز است:
1- فاکتور فروش کالا که توسط شرکت ایرانی صادر می گردد (Invoice )
2- فرم تکمیل شده باربری بین المللی (CMR)
3- گواهی بهداشت (Phytosanitary Certificate) در صورت نیاز.
4- گواهی مبدا (Certificate of Origin)
5- لیست بسته بندی (Packing List)
6- اظهارنامه گمرکی
برای کالاهایی که جمع ارزش آن کمتر از هزار یورو می باشد، تنها اظهارنامه شفاهی و فاکتور خرید کفایت می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن (ath.economic-sec@mfa.gov.ir ) تماس بگیرید.
بسته بندی، علامت گذاری و برچسب گذاری کالاهایی که وارد یونان می شوند می بایست در راستای استانداردها و الزامات تعیین شده توسط اتحادیه اروپا باشد. برچسب ها می بایست حتما به زبان یونانی باشد (البته زبان های دیگر هم قابل قبول است اما زبان یونانی الزامی است). برچسب یونانی را می توان پس از خروج کالا از گمرک روی آن نصب کرد. مهمترین الزام بسته بندی، علامت گذاری و برچسب گذاری مواد غذایی، پروتئینی و کشاورزی کسب مجوزهای مربوطه از وزارت بهداشت و نیز تکمیل فرایند قرنطینه در گمرکات است. همچنین علامت استاندارد ec نیز می بایست روی اکثر کالاهای وارداتی به یونان نصب شده باشد. اطلاعات بیشتر در این زمینه در سایت https://www.trade.gov/country-commercial-guides/eu-labelingmarking-requirements و https://ec.europa.eu/growth/single-market/ce-marking_en قابل دسترسی می باشد.
ورود موقت کالا با هدف عرضه در نمایشگاه ها انجام می پذیرد و در اکثر موارد معاف از رویه های گمرکی و مالیاتی می باشد. برای این منظور می بایست مجوز معافیت از مالیات (SDEC) از اداره مالیات مربوطه اخذ گردد. واردات موقت برای کالاهایی که قرار است از یونان به کشور ثالث صادر شود (بویژه شیلات، گاز و برق) مشمول معافیت از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. اطلاعات بیشتر در سایت https://ec.europa.eu/taxation_customs/specific-use_en قابل دسترسی است.
اقلامی که واردات آنها به یونان ممنوع و یا مشروط است را می توان در وب سایت https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/calculation-customs-duties/what-is-common-customs-tariff/taric_en جستجو کرد. این ممنوعیت و محدودیت ها در چارچوب قوانین و مقررات اتحادیه اروپا است و برای کلیه کشورهای اتحادیه اروپا لازم الاجرا می باشد.
1- https://www.skroutz.gr/
2- https://www.bestprice.gr/
3- https://www.e-fresh.gr/
برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن (ath.economic-sec@mfa.gov.ir ) تماس بگیرید.
در زمان حاضر توافقنامه تجارت ترجیحی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری یونان وجود ندارد و تعرفه های واردات کالاهای ایرانی به یونان از نظام تعرفه گذاری اتحادیه اروپا پیروی می کند. اکثر مواد خام مورد استفاده برای تولید در یونان را می توان بدون پرداخت تعرفه گمرکی یا در مواردی با پرداخت تعرفه پایین وارد این کشور کرد. برای اطلاعات بیشتر به سایت https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en مراجعه نمایید و یا با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن (ath.economic-sec@mfa.gov.ir ) تماس بگیرید.
مهمترین بستر عمده فروشی و خرده فروشی در یونان فروشگاه های زنجیره ای و سوپرمارکت های بزرگ همچون Sklavenitis ، Lidl، My Market، Mart، Alfa-Beta ، Bazaar ، IKEA، Leroy Merlin ، Praktika ، Media Markt و نیز سایت های فروش کالا همچون https://www.e-fresh.gr/ وhttps://www.bestprice.gr/ و https://www.skroutz.gr/ می باشد. همچنین می توان به اتحادیه ها و صنوف کالا و خدمات نیز مراجعه کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن (ath.economic-sec@mfa.gov.ir ) تماس بگیرید.
1- http://alimeco.gr/
2- http://albawc.gr/
3- https://bestfor.com/
1- Sklavenitis (https://www.sklavenitis.gr/)
2- Lidl (https://www.lidl-hellas.gr/)
3- Mart(https://www.themart.gr/)
4- AB یاAlfa-Bita (https://www.themart.gr/)
5- Praktika (https://praktika.com.gr/)
6- IKEA (https://www.ikea.gr/)
7- Leroy Merlin (https://www.leroymerlin.gr/)
8- Media Markt (https://www.leroymerlin.gr/gr/)
9- Kotsovolos (https://www.kotsovolos.gr/ )
10- Plaisio (https://www.plaisio.gr/)
11- Public (https://www.public.gr/)
به طور کلی تمامی شرکت هایی که در یونان ثبت شده اند به طور اتوماتیک مجاز به واردات کالا به این کشور هستند و اصولا برای واردات کالا مجوزی نیاز نمی باشد. البته واردکنندگان کالا می بایست مدارک مورد نیاز گمرک یونان را هنگام ترخیص کالا ارایه دهند. همچنین برای واردات کالاهایی همچون منسوجات و آهن آلات که از کشورهای کم درآمد وارد یونان می شوند می بایست مجوز ویژه ای از دولت یونان اخذ کرد. تمامی این اقدامات در چارچوب دستورالعمل های مربوطه اتحادیه اروپا انجام می پذیرد. واردات محصولات کشاورزی نیز تابع مقررات ویژه خود از جمله قرنطینه گیاهی است که در این زمینه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری یونان در حال انعقاد توافقنامه تسهیل امور مربوط به قرنطینه گیاهی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن (ath.economic-sec@mfa.gov.ir ) تماس بگیرید.
1- بندر پیرئاس واقع در آتن
2- بندر تسالونیکی واقع در شهر تسالونیکی
3- بندر پاتراس واقع در شهر پاتراس
4- بندر هراکلیون واقع در جزیره کرت
توجه: بنادر فوق از مهمترین بنادر تجاری یونان محسوب می شوند. بندر پیرئاس در غرب (با دسترسی زمینی به مرکز یونان)، بندر تسالونیکی در شمال شرق (با دسترسی زمینی به بلغارستان و بقیه اروپا)، بندر پاتراس در جنوب (با دسترسی زمینی به سرزمین اصلی یونان) و بندر هراکلیون در بزرگترین جزیره یونان (جزیره کرت) واقع شده اند. بندر پیرئاس بزرگترین بندر تجاری و مسافربری اروپاست و هم اکنون تحت مدیریت یک شرکت چینی قرار دارد. در جزیره کرت نیز چند پایگاه نظامی (مربوط به نیروهای آمریکایی) قرار دارد.
1- گمرک زمینی ایپسالا در مرز ترکیه (کیپوی در طرف یونان)
2- گمرک زمینی پازارکوله در مرز ترکیه (کاستانیس در طرف یونان)
3- گمرک زمینی-ریلی اوزونکوپرو در مرز ترکیه (پیثیو در طرف یونان)
مهمترین گمرک مرزی یونان جهت استفاده تجار ایرانی در مرز ترکیه، ایپسالا (در طرف ترکیه) و کیپوی (در طرف یونانی) است. از ایپسالا تا مرز بازرگان حدود 1800 کیلومتر است که طبق قوانین ترکیه، تریلی های ایرانی می بایست ظرف سه روز این مسیر را طی کنند.
مهمترین فرودگاه تجاری برای استفاده تجار ایرانی فرودگاه بین المللی آتن و فرودگاه بین المللی تسالونیکی است.
مهمترین ایستگاه ریلی قابل استفاده برای تجار ایرانی در مرز یونان و ترکیه در شهر اوزونکوپرو ترکیه است که پس از عبور از مرز وارد روستای پیثیو در طرف یونان می شود.
تنها کریدور حمل و نقل ریلی یونان کریدور “اورینت- ایست مد” (Orient – East Med Corridor) نام دارد که از بلغارستان به آتن، تسالونیکی و سپس پاتراس می رسد. طول این کریدور حدود هزار کیلومتر است. اطلاعات بیشتر درباره این کریدور در سایت https://ec.europa.eu/transport/modes/rail/ertms/countries/greece_en قابل دسترسی می باشد.
توجه: یونان هم اکنون عضو کریدور حمل و نقل بین المللی دریای سیاه-خلیج فارس نیز می باشد که هنوز توافنامه مربوطه را امضا نکرده است.
شرکت “آنالوگ” ارایه دهنده خدمات بیمه ای، حسابرسی، مالی و اداری (https://www.analoggroup.gr/)
توجه: این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.
1- شرکت بیمه “آلیانز” (https://www.allianz.com.gr/idiotes.html)
2- شرکت بیمه “اینتر آمریکن” (https://www.interamerican.gr/)
3- شرکت بیمه “ERGO” (https://www.ergohellas.gr/)
4- شرکت بیمه “European Reliance” (https://www.europaikipisti.gr/en)
5- 4- شرکت بیمه “AXA” (https://www.axa.gr/en/)
6- 4- شرکت بیمه “Groupama” (https://www.groupama.gr/)
توجه: لیست کامل شرکت های بیمه یونانی در سایت http://www1.eaee.gr/ta-meli-mas قابل دسترسی است. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.
خط کشتیرانی بین ایران و یونان از بندر پیرئاس به بندرعباس و بالعکس و همچنین بندربوشهر و عسلویه به پیرئاس و بالعکس انجام می گیرد.
شرکت “بی اکیورت” (www.be-accurate.com)
توجه: لیست کامل شرکت های حمل و نقل یونان در سایت https://mail.synddel.gr/en/synddel-members قابل دسترسی می باشد. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.
1- شرکت “بی اکیورت” (www.be-accurate.com)
2- شرکت “یونیورسال کریرز” (http://www.universalcarriers-sa.gr/ )
توجه: لیست کامل شرکت های ترخیص کار یونان در سایت https://syetapa.gr/sepa-registered-members.htmlhttps://mail.synddel.gr/en/synddel-members و https://www.sethess.gr/ قابل دسترسی می باشد. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.
فرایند های پیچیده و زمانبر اداری در گمرکات یونان، عدم آشنایی با قوانین گمرکی یونان (و اتحادیه اروپا) و نیز عدم تسلط کارمندان گمرگات یونان (و فرم های مربوطه) به زبان انگلیسی از مهمترین چالش های موجود در مبادی مرزی یونان است. گاهی نیز مسایل بهداشتی نظیر شیوع کرونا و نیز روابط سیاسی پرتلاطم میان یونان و ترکیه ممکن است منجر به بسته شدن مبادی مرزی یونان در مرز با ترکیه شود.
استانداردهای لازم برای واردات محصولات کشاورزی و موادغذایی به یونان مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است که در سایت https://ec.europa.eu/food/safety/general_food_law/principles_en و https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home و نیز سایت https://www.usda-eu.org/trade-with-the-eu/eu-import-rules/agricultural-biotechnology/ قابل دسترسی می باشد. همچنین اطلاعات بییشتر درباره ویژگی های خاص وارداتی محصولات کشاورزی به یونان در سایت http://www.minagric.gr/index.php/en/235-englishcontent/ministry2 موجود است.
استانداردهای لازم برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی به یونان مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است که در سایت https://ec.europa.eu/health/human-use/legal-framework_en و https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home قابل دسترسی می باشد. همچنین شرکت های ایرانی متقاضی می بایست مجوزهای بهداشتی مربوطه را از وزارت بهداشت یونان https://www.moh.gov.gr/ اخذ نمایند.
استانداردهای لازم برای واردات لوازم خانگی و الکترونیک به یونان مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است که در سایت https://ec.europa.eu/trade/import-and-export-rules/import-into-eu/ و https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home قابل دسترسی می باشد.
استانداردهای لازم برای واردات محصولات صنعتی به یونان مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است که در سایت https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home و https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home قابل دسترسی می باشد.
استانداردهای لازم برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سایت موادغذایی به یونان مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است که در سایت https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/home و https://ec.europa.eu/food/animals/animalproducts/personal_imports_en قابل دسترسی می باشد.
موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات قرنطینه گیاهی و بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری یونان به تصویب هیات وزیران رسیده و مراحل نهایی آماده سازی و امضا توسط طرفین را طی می کند.
بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن
تجهیزات و دانش مربوط به نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی، مهندسی پزشکی، مهندسی هسته ای، کامپیوتر، برق و مخابرات
جهت شرکت در مناقصات، شرکت یونانی یا بین المللی (که در یونان دفتر ثبت کرده باشد) می بایست مدارک تکمیل شده مربوط به مناقصه را برای سازمان یا وزارت خانه مورد نظر ارسال نماید یا به طور حضوری تحویل دهد. نحوه شرکت در مناقصه به اطلاعات مندرج در آن بستگی دارد.
سیمان سیاه: کیسه 50 کیلویی حدود 7 یورو
سیمان سفید: کیسه 25 کیلویی 6 یورو
آجر: هر عدد 20 سنت
شن: هر کیسه 250 کیلویی حدود 20 یورو
چسب کاشی: حدود 7 یورو
آستر رنگ: هر قوطی 20 کیلویی 14 یورو
میلگرد: (بسته به قطر میلگرد) شاخه ای 55 سنت تا یک و نیم یورو
درب چوبی داخل ساختمان: هر عدد 50 یورو
رنگ ساختمانی: هرقوطی 10 کیلویی حدود 5 یورو
توجه: قیمت ها تقریبی است و بر اساس حداقل قیمت سال 2021 ذکر شده اند.
جهت ملاحظه قوانین به این آدرس مراجعه کنید.
https://www.cpalaw.gr/en/insights/newsflashes/2020/11/debt-settlement-second-chance-provision/
قوانین مالیاتی در آدرس های ذیل قابل مشاهده هستند
آدرس 1
آدرس 2
قوانین گمرکی در آدرس های ذیل قابل مشاهده می باشند:
آدرس 3
https://www.enterprisegreece.gov.gr/assets/content/files/c27/a2463/f230/n4399_EN_WEB.pdf
https://www.enterprisegreece.gov.gr/files/pdf/madrid2019/2-Investment-Incentives-Law.pdf
مشوق ها در این آدرس قابل مشاهده می باشند.
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-05/HANDY_MANUAL_PROPERTY_EN.pdf
https://iclg.com/practice-areas/real-estate-laws-and-regulations/greece
https://www.enterprisegreece.gov.gr/assets/content/files/c27/a6011/f230/Human%20Capital%20guide_EN.pdf
https://www.bankofgreece.gr/en/main-tasks/supervision/private-insurance/regulatory-framework
https://www.bankofgreece.gr/en/main-tasks/supervision/prevention-of-money-laundering
https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/Banking%20Law_eng.pdf
https://www.bankofgreece.gr/en/publications-and-research/publications/overview-of-the-greek-financial-system
نظام حقوقی حاکم بر یونان شامل قانون اساسی و نیز دستگاه قضایی متشکل از دادگاه ها می باشد. به طور کلی دو حوزه صلاحیت قضایی در یونان وجود دارد که عبارتند از صلاحیت اداری و صلاحیت مدنی/جنایی. برای این منظور سه دسته دادگاه در یونان وجود دارد: دادگاه های بدوی، دادگاه های تجدیدنظر و دادگاه های عالی.
رویه های قضایی، حقوقی و حل اختلاف در یونان شامل دادگاه های صالحه سراسر این کشور است. در حوزه تجاری، یونان عضو اتاق بازرگانی بین المللی است که رویه داوری ویژه ای برای حل اختلافات تجاری دارد. اصولات رویه های قضایی، حقوقی و حل اختلاف به بندهای قرارداد منعقده فیمابین فروشنده و خریدار بستگی دارد که آنها چه روشی را برای حل اختلاف احتمالی بین خود در نظر بگیرند.
1- شرکت “CCPA” https://www.cpalaw.gr/
2- شرکت “ایاسون اسکوزوس” https://www.taxlaw.gr/en/practice-areas/labor-employment/
3- شرکت “ساردلز لا” http://www.sardelaslaw.gr/
توجه: لیست وکلای یونانی در سایت کانون وکلای آتن به آدرس https://www.dsa.gr/page/identity-athens-bar-association موجود است. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.
توصیه می شود عقد قرارداد تجاری با طرف های یونانی حتما در حضور وکیل شما انجام گیرد. بویژه در زمان انتقال پول (دریافت و پرداخت) شماره حساب مبدا و مقصد را حتما دوباره چک کنید تا در دام کلاهبرداران و فیشینگ گرفتار نشوید. همچنین در صورت درخواست توسط وکیل، می بایست اسناد تجاری خود را به زبان یونانی ترجمه و به تایید سفارت یونان در تهران برسانید. ضروری است که برای قراردادهای با مبلغ بالا حتما از خدمات مشاوره ای یک وکیل استفاده کنید و پیش از عقد قرارداد می توانید با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) جهت راهنمایی و اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
1- سازمان تجارت جهانی
2- سازمان همکاری های اقتصادی دریای سیاه
3- صندوق بین المللی پول
4- سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اروپا
5- ارگان های اقتصادی سازمان ملل
6- ارگان های اقتصادی اتحادیه اروپا
1- موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (گات)
2- توافقنامه تجاری اتحادیه اروپا با دیگر کشورها همچون چین، ژاپن، انگلیس، نیوزلند، استرالیا، کشورهای مرکوسر، ویتنام، کانادا، سنگاپور، آذربایجان، ترکیه، لبنان و غیره (لیست کامل: https://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/negotiations-and-agreements/ ).
- منطقه آزاد تجاری پیرئاس (https://www.pcdc.com.gr/en/free-zone/)
2- منطقه آزاد تجاری تسالونیکی (https://www.elime.gr/index.php/2011-09-16-07-14-33/101-2011-09-16-07-36-38)
3- منطقه آزد تجاری هراکلیون (https://www.portheraklion.gr/index.php/en/)
4- منطقه آزاد تجاری آستاکوس (http://akarport.gr/web/?page_id=1391)
https://eclass.uoa.gr/modules/document/index.php?course=LAW355&download=/5c6ee0c8TGrH/5c6ee55e428c/5c6ee55fbHOG.ppt
واردات کالا از مقصد خارج از اتحادیه اروپا به مناطق آزاد تجاری یونان برای ترانشیپ یا صادرات مجدد (از طریق بسته بندی مجدد) از پرداخت عوارض گمرکی معاف می باشد. همچنین اسناد تجاری مربوطه از جمله رسید انبار و غیره نیز از پرداخت عوارض تمبر معاف می باشند. عملیات مربوط به بارگیری و تخلیه کالاها در مناطق آزاد تجاری نیز از مقررات اتحادیه اروپا (قانون شماره 2504/88 و 2562/90) پیروی می کند. در منطقه تجاری تسالونیکی نیز امکانات مربوط به اسمبل و بسته بندی مجدد کالا وجود دارد. انبار کردن کالا در این مناطق بدون محدودیت زمانی امکانپذیر است.
۱- همه کشور ها و از جمله کشور یونان، تابع قوانین و مقررات خود میباشند، لذا لازم است هموطنان گرامی با آگاهی کامل از شرایط، قوانین و مقررات مربوطه سفر نمایند.
۲- لازم است ایرانیان عزیز در برابر پیشنهادات و اطلاعات نادرست در مورد شرایط زندگی، اخذ هرگونه پناهندگی، اخذ اقامت و هر نوع فعالیت اقتصادی از جمله سرمایه گذاری در یونان توجه لازم را داشته باشند تا از هرگونه ضرر و زیانهای مادی و معنوی خود جلوگیری نمایند. لازم است هموطنان گرامی، اطلاعات کامل در خصوص سفر، قوانین و مقررات داخلی یونان را تنها از مبادی رسمی آن کشور اخذ نموده و در دام باندهای کلاهبردار و قاچاقچیان انسان قرار نگیرند. در این خصوص مشورت با بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن توصیه میگردد.
۳- ایرانیان عزیز به اظهارات، وعدهها، تهدید و ارعاب افراد ناشناس توجه نکرده و همچنین اعتماد نکنند و موضوع را سریعا با مراجعه به نزدیک ترین ایستگاه پلیس گزارش نموده و سفارت را در جریان امور قرار دهند.
۴- جهت انتقال ارز، تنها از طریق مجاری معتبر و قانونی اقدام نمایند.
۵- همراه داشتن هر نوع مواد مخدر، داروهای کدئین دار و روانگردان جرم محسوب گردیده و موجب حبس و جریمه سنگین نقدی میشود. همراه داشتن دارو با نسخه معتبر تجویز شده توسط پزشک بلامانع است.
۶- اکیدا توصیه میگردد ضمن مراقبت از گذرنامه و سایر مدارک شناسایی، از سوء استفاده از مدارک و اسناد خود توسط دیگران جلوگیری نمایند.
7- در هنگام ورود به و خروج از یونان چنانچه مبلغی بیش از 10000 یورو دارید باید فرم های خود اظهاری ارزی که توسط گمرک یونان ارائه می گردد را تکمیل نمایند.
هتل های شهر آتن به ترتیب کیفیت و قیمت عبارتند از:
1- هتل گرند بریتین
2- هتل هیلتون
3- هتل اینترکانتیننتال
4- هتل کران پلازا
5- هتل دیوانی کاراول
6- هتل پرزیدنت
7- گرند حیات هتل
* توجه: در مرکز شهر آتن هتل های سه ستاره فراوانی با قیمت های مناسب وجود دارد.
بهترین مسیر سفر از ایران به یونان از طریق هوایی است. مسیر زمینی نیز از ایران به ترکیه و سپس یونان است. مسیر زمینی استانبول تا آتن حدود هزار کیلومتر (حدود 12 ساعت) است.
فرودگاه آتن
فرودگاه تسالونیکی
(در یونان 21 فرودگاه بزرگ و بین المللی وجود دارد که در جزایر یونان واقع شده اند اما اکثر پروازهای بین المللی به فرودگاه آتن و فرودگاه تسالونیکی انجام می شود)
ایستگاه راه آهن آتن
ایستگاه راه آهن تسالونیکی
ایستگاه راه آهن پاتراس
(خط آهن یونان از سال 1869 ساخته شد و از آن زمان گسترش یافته است. در اکثر شهرهای یونان ایستگاه راه آهن وجود دارد اما به دلیل وجود جزایر مسافرت ها عمدتا با هواپیما یا کشتی صورت می پذیرد)
ترمینال اتوبوسرانی آتن
ترمینال اتوبوسرانی تسالونیکی
ترمینال اتوبوسرانی مقدونیه
(اکثر اتوبوس های یونان درون شهری هستند و به دلیل موقعیت جفرافیایی آن به ندرت به سایر پایتخت های اروپایی سفر می کنند. مهمترین خط اتوبوسرانی یونان خط تسالونیکی به استانبول، صوفیه و مقدونیه شمالی است)
ودافون
کسموته
ویند
پلیس: 100
آتش نشانی: 199
اورژانس: 166
پلیس گردشگری: 171
ندارد
مردم یونان پیش از آنکه اروپایی باشند به سبک و سلایق فرهنگی مشرق زمین گرایش دارند و بویژه از لحاظ فرهنگی به مردم ایران بسیار نزدیک هستند. از لحاظ مذهبی نیز یونانی های افرادی بسیار مذهبی هستند و یکشنبه ها به کلیسا می روند و به همین دلیل تمامی فروشگاه ها در روزهای یکشنبه تعطیل است. یونان مذهبی ترین کشور اتحادیه اروپاست به طوریکه کلیسای ارتدوکس یونان خود را رهبر ارتدوکس های جهان می داند. در شهر آتن (و کل) تنها یک مسجد وجود دارد و دولت اجازه ساخت مسجد را صادر نمی کند. مسلمانان در یونان در اقلیت قرار دارند. نتایج پژوهشی توسط دانشگاه آتن نشان داد که مردم یونان ابتدا خود را یونانی و سپس اروپایی می دانند بدان معنی که فرهنگ و سنت های خود را بر فرهنگ اروپایی ترجیح و برتری می دهند. مردم یونان بسیار مهمان نواز، خون گرم و خوش گذران هستند و به موسیقی سنتی خود بیش از موسیقی غربی علاقه دارند. مردم یونان به مدهای روز در بخش لباس و کفش بسیار علاقمندند.
به طور کلی اخلاق و رفتار یونانی ها بسیار به ایرانی ها نزدیک است. یونانی ها برای تمدن و فرهنگ ایرانی احترام ویژه ای قایل هستند. حتی از لحاظ چهره نیز یونانی ها به ایرانی ها شباهت دارند. مردم یونان به طور عمومی تصویری مثبت از ایران و کالاها و شرکت های ایرانی دارند و بسیار به تجارت با ایران علاقمند هستند. تاکنون نگرشی منفی نسبت به محصولات ایرانی گزارش نشده است. مردم یونان عاشق زعفران، پسته . خشکبار ایرانی هستند.