معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشور عراق در حوزه شیلات و آبزی پروری

نوشتار پیش رو به طور اجمالی جدیدترین ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشور عراق در حوزه شیلات و آبزی پروری را مورد بررسی قرار می دهد.

اهمیت و نقش صنعت شیلات در اقتصاد نروژ 2022

بیش از 5 دهه از آغاز عصر طلایی صنعت شیلات نروژ می‌گذرد، در نیم قرن گذشته آبزی پروری به یک صنعت بزرگ در مناطق ساحلی نروژ تبدیل شده و بخصوص پرورش تجاری ماهی سالمون اقیانوس اطلس بسیار رونق گرفته و یکی از اصلی ترین کالاهای صادراتی نروژ محسوب می‌شود. شیلات و صنایع وابسته به آن، سهم قابل توجهی در اقتصاد غیر نفتی نروژ دارند و تداوم این رویه در سال گذشته (2021) منجر به صادرات بیش از 3.1 میلیون تن انواع محصولات غذایی دریایی به ارزش120.8 میلیارد کرون گردیده است. این مقدار به لحاظ ارزشی، 14.3 درصد نسبت به سال 2020 افزایش داشته است و با این عملکرد نروژ توانسته است که در سال های اخیر و پس از چین در جایگاه دومین صادر کننده بزرگ محصولات شیلاتی در جهان قرار گیرد.

جایگاه و اهمیت صنعت شیلات در اقتصاد نروژ

آبزی پروری تجاری نروژ از دهه 1970 شروع به توسعه کرد و از آن زمان به بعد آبزی پروری به یک صنعت بزرگ در مناطق ساحلی این کشور تبدیل شد و در حال حاضر پرورش حجم بالای تجاری ماهی سالمون اقیانوس اطلس[1] بیش از 80 درصد از کل تولید آبزی پروری در نروژ را تشکیل می دهد و یکی از اصلی ترین کالاهای صادراتی نروژ به حساب می آید.