معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

تاثیر سیاست تجاری بر کاهش هزینه‌های انرژی هسته‌ای

برای اینکه انرژی هسته‌ای سهم بیشتری در تغییرات آب و هوایی داشته باشد، راکتورهای جدید باید مقرون به صرفه باشند. سیاست تجاری می‌تواند موانع تجاری را کاهش دهد و به افزایش کارایی، صرفه جویی در مقیاس، کاهش هزینه‌ها و دستاوردهای نوآوری کمک کند.

بررسی احتمال بازگشت نیروگاه‌های هسته‌ای به چرخۀ تامین انرژی آلمان

وبگاه دویچه وله (dw.com) آلمان، در گزارشی ضمن بررسی هزینه‌های سنگین حامل‌های انرژی در آلمان، موضوع بازگشت احتمالی نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور به چرخه تولید برق را مطرح نموده است.

تصویب 5 طرح توسعه همکاری هسته ای میان ازبکستان و آژانس بین المللی انرژی اتمی

در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی IAEA در وین ( آذر ماه 1402)، پنج طرح همکاری میان ازبکستان و آژانس به تصویب رسید که در چارچوب برنامه همکاری فنی، در سال 2025-2024 اجرایی خواهد شد.

برنامۀ دولت سوئد برای احداث ده رآکتور هسته‌ای جدید

انرژی هسته‌ای در حال حاضر تقریبا 30 درصد از تامین برق داخلی سوئد را بر عهده دارد و سه نیروگاه هسته‌ای فورسمارک، اسکارشامن و رینگالز با مجموعا شش رآکتور در حال فعالیت هستند، اما دولت فعلی قصد دارد این سهم را افزایش داده و موانعی را که قبلا در برابر تامین برق از انرژی هسته‌ای ایجاد شده بود، از میان بردارد.

وضعیت رآکتورهای برق هسته ای در جهان (2019)

آژانس بین المللی انرژی اتمی هر ساله آخرین وضعیت رآکتورهای برق هسته ای در جهان را به روز رسانی نموده و به بررسی آماری آخرین وضعیت نیروگاه‌های برق هسته ای و همچنین تولید برق توسط این رآکتورها در سطح جهان می‌پردازد.