معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اتیوپی

استانداردهای لازم برای واردات محصولات کشاورزی و موادغذایی:

طبق مقررات سازمان غذا و داروی اتیوپی، مواد غذایی وارداتی باید سالم و بهداشتی بوده و بر اساس الزامات مربوط به ایمنی و کیفیت، تولید شده باشند. محصولات وارداتی که نتوانند این استانداردها را رعایت کنند، به کشور مبدا بازگردانده می‎شوند یا در محل ورود از بین می‎روند. به عنوان مثال، محصولاتی که تاریخ مصرف آنها منقضی شده یا کیفیت آنها پایین است، ممکن است توقیف و برگردانده یا از بین بروند. به طور کلی، وجود یک گواهی بهداشتی برای سبزیجات و میوه‎ها، غلات و محصولات دانه‎های روغنی فرآوری نشده اجباری است. محموله ورودی این محصولات باید همراه با گواهی بهداشتی محصولات گیاهی باشد که توسط مسئول مربوط در کشور مبدا صادر می شود.

استانداردهای لازم برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی:

هیچ دارو و تجهیزات پزشکی بدون اجازه قبلی سازمان غذا و داروی اتیوپی به کشور وارد نمی شوند. سازمان غذا و داروی اتیوپی  موظف است از ایمنی، کیفیت و اثربخشی داروها اطمینان حاصل کند. برای دستیابی به این هدف، این مرجع از سازوکارهای مختلف نظارتی استفاده می کند. سیستم مجوز بازار دارو یکی از زمینه های اولویت دار است که در این کشور اجرا شده است. علاوه بر ارزیابان اختصاصی، این مرجع از کمیته ملی مشاوره دارویی برای ارزیابی و ثبت داروها استفاده می کند.

استانداردهای لازم برای واردات لوازم خانگی و الکترونیکی:

وزارت صنعت و تجارت اتیوپی کلیه لوازم خانگی و محصولات الکترونیکی را ملزم به داشتن استاندارد اجباری اتیوپی می کند. ارزیابی تطابق (PCA) برای کلیه لوازم خانگی و الکترونیکی صادر شده به کشور، برای اطمینان از مطابقت با استانداردهای مربوطه در اتیوپی صورت می‎پذیرد. هر محموله کالای واجد شرایط باید در مبدا توسط یک شرکت بازرسی تأیید شده، قبل از حمل از نظر فیزیکی مورد بازرسی قرار گیرد. بسته به ماهیت محصول، آزمایش آزمایشگاهی یا تأیید اسناد برای اثبات انطباق با استانداردهای مربوطه در اتیوپی مورد نیاز خواهد بود.

استانداردهای لازم برای واردات محصولات صنعتی/معدنی:

کم و بیش شبیه لوازم خانگی و الکترونیکی است. برای اثبات انطباق یک محموله با استنانداردها، گواهی بازرسی (CoI) صادر می شود. اگر نتیجه آزمایش یا بازرسی مغایر با معیارهای تأیید شده باشد، گزارش عدم انطباق (NCR) صادر می شود. بر این اساس به صادر کنندگان اطلاع داده و وقت کافی برای انجام اصلاحات لازم داده می شود.

کالاهایی که بدون گواهی بازرسی از یک سازمان بازرسی ثالث مجاز وارد می شوند، پس از ورود کالا، توسط وزارت بازرگانی به طور منظم مورد بازرسی، نمونه برداری و آزمایش قرار می‎گیرند. تا زمانی که نتایج رضایت بخش بررسی‎ها معلوم نشود، اجازه ترخیص صادر نخواهد شد.

استاندارد و قوانین قرنطینه:

برای واردات دام، محصولات جانبی دامی و مواد ژنتیکی دامی، اداره تنظیم بهداشت حیوانات اتیوپی در وزارت کشاورزی به یک گواهی دامپزشکی صادر شده توسط یک مقام صالح کشور صادر کننده احتیاج دارد. این گواهی باید به وضوح محصولات و محصولات جانبی منشا حیوانی را که برای غذای انسان یا خوراک دام یا سایر اهداف مطابق با استانداردهای شناخته شده بین المللی یا بهداشت حیوانات و الزامات ایمنی غذایی کشور وارد کننده است را تأیید کند.

موافقتنامه های دوجانبه قرنطینه با ایران:

هیچ توافق نامه قرنطینه بین دو کشور وجود ندارد.

دفاتر و نمایندگان ناظر ایرانی در محل:

دفاتر ناظر وجود ندارد.