معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

یونان

مهمترین بنادر فعال و قابل استفاده برای تجار ایرانی:

1- بندر پیرئاس واقع در آتن

2- بندر تسالونیکی واقع در شهر تسالونیکی

3- بندر پاتراس واقع در شهر پاتراس

4- بندر هراکلیون واقع در جزیره کرت

توجه: بنادر فوق از مهمترین بنادر تجاری یونان محسوب می شوند. بندر پیرئاس در غرب (با دسترسی زمینی به مرکز یونان)، بندر تسالونیکی در شمال شرق (با دسترسی زمینی به بلغارستان و بقیه اروپا)، بندر پاتراس در جنوب (با دسترسی زمینی به سرزمین اصلی یونان) و بندر هراکلیون در بزرگترین جزیره یونان (جزیره کرت) واقع شده اند. بندر پیرئاس بزرگترین بندر تجاری و مسافربری اروپاست و هم اکنون تحت مدیریت یک شرکت چینی قرار دارد. در جزیره کرت نیز چند پایگاه نظامی (مربوط به نیروهای آمریکایی) قرار دارد. 

مهمترین گمرکات مرزی و داخلی قابل استفاده برای تجار ایرانی:

1- گمرک زمینی ایپسالا در مرز ترکیه (کیپوی در طرف یونان)

2- گمرک زمینی پازارکوله در مرز ترکیه (کاستانیس در طرف یونان)

3- گمرک زمینی-ریلی اوزونکوپرو در مرز ترکیه (پیثیو در طرف یونان)

مهمترین گمرک مرزی یونان جهت استفاده تجار ایرانی در مرز ترکیه، ایپسالا (در طرف ترکیه) و کیپوی (در طرف یونانی) است. از ایپسالا تا مرز بازرگان حدود 1800 کیلومتر است که طبق قوانین ترکیه، تریلی های ایرانی می بایست ظرف سه روز این مسیر را طی کنند.

مهمترین فرودگاه های تجاری قابل استفاده برای تجار ایرانی:

مهمترین فرودگاه تجاری برای استفاده تجار ایرانی فرودگاه بین المللی آتن و فرودگاه بین المللی تسالونیکی است.

مهمترین ایستگاه های ریلی تجاری قابل استفاده برای تجار ایرانی:

مهمترین ایستگاه ریلی قابل استفاده برای تجار ایرانی در مرز یونان و ترکیه در شهر اوزونکوپرو ترکیه است که پس از عبور از مرز وارد روستای پیثیو در طرف یونان می شود. 

مهمترین کریدورهای حمل و نقل:

تنها کریدور حمل و نقل ریلی یونان کریدور “اورینت- ایست مد” (Orient – East Med Corridor) نام دارد که از بلغارستان به آتن، تسالونیکی و سپس پاتراس می رسد. طول این کریدور حدود هزار کیلومتر است. اطلاعات بیشتر درباره این کریدور در سایت https://ec.europa.eu/transport/modes/rail/ertms/countries/greece_en قابل دسترسی می باشد.

توجه: یونان هم اکنون عضو کریدور حمل و نقل بین المللی دریای سیاه-خلیج فارس نیز می باشد که هنوز توافنامه مربوطه را امضا نکرده است.

شرکت های بیمه در اختیار برای صادرات کالاهای ایرانی:

شرکت “آنالوگ” ارایه دهنده خدمات بیمه ای، حسابرسی، مالی و اداری (https://www.analoggroup.gr/)

توجه: این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.  

شرکت های بازرسی فعال بین دو کشور:

1- شرکت بیمه “آلیانز” (https://www.allianz.com.gr/idiotes.html)

2- شرکت بیمه “اینتر آمریکن” (https://www.interamerican.gr/)

3- شرکت بیمه “ERGO” (https://www.ergohellas.gr/)

4- شرکت بیمه “European Reliance” (https://www.europaikipisti.gr/en)

5- 4- شرکت بیمه “AXA” (https://www.axa.gr/en/)

6- 4- شرکت بیمه “Groupama” (https://www.groupama.gr/)

توجه: لیست کامل شرکت های بیمه یونانی در سایت http://www1.eaee.gr/ta-meli-mas  قابل دسترسی است. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.

خطوط کشتیرانی فعال بین دو کشور:

خط کشتیرانی بین ایران و یونان از بندر پیرئاس به بندرعباس و بالعکس و همچنین بندربوشهر و عسلویه به پیرئاس و بالعکس انجام می گیرد.

مهمترین شرکت های حمل و نقل و فورواردری فعال بین دو کشور:

شرکت “بی اکیورت” (www.be-accurate.com)

توجه: لیست کامل شرکت های حمل و نقل یونان در سایت https://mail.synddel.gr/en/synddel-members قابل دسترسی می باشد. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید. 

مهمترین شرکت های ترخیص کار فعال برای شرکت های ایرانی:

1- شرکت “بی اکیورت” (www.be-accurate.com)

2- شرکت “یونیورسال کریرز” (http://www.universalcarriers-sa.gr/ )

 

توجه: لیست کامل شرکت های ترخیص کار یونان در سایت  https://syetapa.gr/sepa-registered-members.htmlhttps://mail.synddel.gr/en/synddel-members و https://www.sethess.gr/ قابل دسترسی می باشد. این شرکت ها صرفا شرکت های فعال در یونان محسوب می شوند و هیچ رابطه، همکاری یا شراکتی با سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ath.economic-sec@mfa.gov.ir) تماس بگیرید.   

مشکلات گمرکی موجود در مبادی مرزی در مورد کشورهای همجوار:

فرایند های پیچیده و زمانبر اداری در گمرکات یونان، عدم آشنایی با قوانین گمرکی یونان (و اتحادیه اروپا) و نیز عدم تسلط کارمندان گمرگات یونان (و فرم های مربوطه) به زبان انگلیسی از مهمترین چالش های موجود در مبادی مرزی یونان است. گاهی نیز مسایل بهداشتی نظیر شیوع کرونا و نیز روابط سیاسی پرتلاطم میان یونان و ترکیه ممکن است منجر به بسته شدن مبادی مرزی یونان در مرز با ترکیه شود.