معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

هلند

توصیه های مسافرتی:

توصیه‌های مربوط به مدارک مسافرتی و مقررات داخلی:

توجه داشته باشید که علی الاصول، هر فردی در زمان حضور در یک کشور خارجی تحت حاکمیت قوانین کیفری و مدنی آن کشور قرار دارد. لذا اتباع ایرانی در هلند باید علاوه بر رعایت قوانین مقررات کشورمان، قوانین و مقررات هلند را نیز اجرا کنند.

تصاویر کاملی (فیزیکی یا مجازی) از گذرنامه حاوی مشخصات دارنده، برچسب روادید و مهر خروج از کشور و مهر ورود به هلند را تهیه و در جایی امن و جدا از اصل گذرنامه نگهداری کنید تا در صورت مفقود شدن گذرنامه، جهت ارائه به مقامات محلی هلند و سفارت مورد استفاده قرار گیرد.

مدارک هویتی و مسافرتی مثل گذرنامه و شناسنامه خود را تحت هیچ شرایطی، در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. چنانچه گذرنامه خود را برای انجام سفر در اختیار آژانس مسافری قرار دادید، حتماً رسید دریافت کنید و زمان تحویل گذرنامه را نیز در آن قید کنید؛ و تصویر (ترجیحاً رنگی) آن را همواره همراه داشته باشید.

طبق مقررات شنگن، افراد تنها از طریق فرودگاه‌های کشوری که روادید شنگن خود را از سفارت همان کشور دریافت کرده‌اند می‌توانند وارد حوزه شنگن شوند. بنابراین توصیه می‌شود چنانچه رواید خود را از سفارتخانه‌های هلند دریافت نکرده‌اید، مستقیماً به این کشور مسافرت نکنید. مأمورین مبادی ورودی هلند تنها درخصوص روادیدهایی که ازسوی کشورهای بنلوکس (بلژیک و لوکزامبورگ) صادر شده باشد، سخت‌گیری کمتری می‌کنند.

پلیس مدارک مسافرتی و گذرنامه افراد را هنگام ورود به مرزهای ورودی با دقت کنترل می‌کند و غالباً خواستار ارائه مدارکی در خصوص علت مسافرت (تصویر دعوتنامه) و آدرس محل اقامت در هلند می‌شوند. دقت داشته باشید اگر از مسافر درباره مدت اقامت مورد نظر در هلند سؤال شود و او (اشتباهاً یه به طور تقریبی) مدتی بیشتر از مدت اعتبار روادید را اعلام کند، می‌تواند مشکل‌ساز شود. هنگام تردد در شهر نیز نیروهای پلیس، گاهی اوقات مدارک شناسایی جهانگردان خارجی را کنترل می‌کنند. بنابراین توصیه می‌شود همواره مدارک شناسایی خود (گذرنامه) را همراه داشته و ضمن مراقبت جدی از اسناد شناسایی خود و هوشیاری نسبت به افراد کلاهبردار، با پلیس همکاری کنید.

چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعاً به سفارت اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی‌دانید، از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید.

به افرادی که قصد تحصیل اقامت با حق کار در هلند را دارند، توصیه می‌شود قبل از سفر به این کشور، اولاً شرایط و مدارک لازم را در سایت اداره مهاجرت و تابعیت هلند بررسی کنند تا گرفتار افراد سودجو و کلاهبردار نشوند؛ و ثانیاً مدارک سجلی خود از قبیل شناسنامه، عقدنامه ازدواج و سایر مدارک ضروری را به زبان انگلیسی (یا هلندی) ترجمه کرده و به تأیید سفارت هلند در تهران برسانند.

منابع:

توصیه‌های مربوط به قوانین و مقررات گمرکی:

هنگام ورود از خارج از اتحادیه اروپایی به هلند و یا هنگام خروج از کشور حتماً باید مبالغ بیشتر از ده هزار یورو پول نقد یا نقدینگی‌های معادل آن به مقام‌های گمرک از طریق پر کردن فرم مخصوص اظهار شود. پر کردن اظهارنامه گمرکی به معنی پرداخت گمرکی نیست و این اقدام برای مشخص کردن منشأ پول می‌باشد. گمرک و سایر ارگان‌های دولتی بر آن نظارت خواهند کرد لذا در صورتی که مبلغ موجودی اظهار نشده باشد ممکن است اصل دارایی توقیف و مشمول جریمه نقدی از حداقل 1000 تا 20250 یورو و حتی مجازات زندان برای متخلفان باشد. چنانچه چند نفر بزرگسال با هم سفر می‌کنند، حتماً مبلغ همراه هیچیک از آنها نباید بیش از حد مجاز باشد.

* اطلاعات بیشتر درباره مقررات، تعرفه‎ها و خدمات گمرکی این کشور را می‌توانید از طریق سایت گمرک هلند کسب کنید.

* جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره واردات و صادرات کالاهای خاص، به سایت اداره مالیات هلند مراجعه کنید.

اقلام و کالاهایی که ورود یا خروج آن از هلند نیاز به طی کردن مراحل قانونی دارد بدین شرح می‌باشند:

- ورود حیوانات خانگی تابع شرایط و ضوابطی است که شامل موارد زیر می‌باشند:

  • همراه داشتن گواهی انجام واکسیناسیون و سلامت
  • هر مسافر حداکثر امکان ورود 5 حیوان خانگی را دارد
  • شما خود باید مالک حیوان خانگی یا کننده قانونی مالک باشید
  • حیوان خانگی باید دارای شناسنامه و اسناد سفر باشد
  • ورود حیوانات با هدف تجارت ممنوع است
  • گواهی انجام واکسن ضد هاری برای ورود سگ و گربه و همستر ضروری است.

- افرادی که از خارج از اتحادیه اروپا به هلند سفر می‌کنند، مجاز به همراه آوردن کالاهای غیر اصیل (نظیر پوشاک و کفش) فقط برای استفاده شخصی برای خود و اعضای خانواده یا برای هدیه دادن هستند. آوردن اقلام تقلبی برای اهداف تجاری ممنوع است.

- واردات و صادرات گونه‌های جانوری و گیاهی محافظت شده یا کالاهای ساخته شده از قسمتهایی از بدن این گونه‌ها به هلند ممنوع است و قاچاق آنها مشمول جریمه و مجازات می‌باشد. واردات حیوان زنده یا اعضای بدن ببر، خرس، شاخ کرگدن، عاج فیل، میمون ها، مارها، مارمولک‌ها و لاک پشت‌ها و... کیف و کفش، پالتو و کلاه و... ساخته شده از پوست این حیوانات و گیاهان کمیاب و... شامل این ممنوعیت است.

- واردات هرگونه مواد غذایی و محصولات حیوانی مانند پنیر و فرآورده‌های گوشتی و... نیاز به گواهی بهداشت دارد.

شما مجاز هستید حداکثر 125 گرم خاویار از کشوری خارج از اتحادیه اروپا به هلند وارد کنید. البته اگر ارزش آن بیش از 430 یورو باشد باید عوارض ورودی پرداخت کنید.

- برای واردات و صادرات گیاهان، گلها، میوه‌ها و سبزیجات (گل و گیاهان زینتی، گل‌های شاخه بریده، پیاز گل و غده‌های ریشه) به هلند یک گواهی بهداشت گیاه (گواهی فقدان آفات نباتی) نیاز دارید. برای اطلاع از قوانین و ضوابط واردات و صادرات این قبیل اقلام به وب سایت سازمان سلامت غذا و اقلام مصرفی هلند مراجعه کنید.

- ورود و خروج هرگونه اسلحه گرم و سرد (مانند چاقو و شمشیر)، مهمات و سلاح‌های دست ساز و اسپری و گاز اشک آور حتی برای مسابقات تیراندازی و شکار نیاز به مجوزهای قانونی دارد و اقلام بدون مجوز ضبط و توقیف می‌شود.

- واردات بسیاری از اقلام دارویی از جمله مسکن‌های قوی، داروهای خواب آور و آرام بخش‌هایی که حاوی مخدر می‌باشند و داروهایی که برای بیماری‌های خاص استفاده می‌شود تنها به میزان محدود و برای مصرف شخصی و با ارائه اسناد لازم از جمله نسخه پزشک مجاز می‌باشد.

- حمل و نقل از مرز، واردات و صادرات مواد مخدر (حشیش، کوکائین و هروئین) به هلند ممنوع می‌باشد.

- واردات اقلام فرهنگی مانند مانند آثار هنری و اشیای عتیقه، اسناد و کتاب‌های قدیمی و نسخه‌های خطی، اشیاء عتیقه و باستانی و... این قبیل اقلام شامل محدودیت‌ها و مقررات خاصی است و نیاز به اخذ مجوز دارد.

ماشین و موتور سیکلت

- برای ورود وسایل نقلیه موتوری اعم از اتومبیل و موتور سیکلت نیاز به مجوز و پرداخت عوارض گمرکی است.

 

توصیه‌های تجاری و اقتصادی:

بانک‌های ایرانی در هلند شعبه‌ای ندارند. امکان تبدیل پول ایرانی به یورو در سیستم بانکی یا صرافی‌های هلند فراهم نیست. به همین دلیل در سفر باید کارت اعتباری یا میزان ارز کافی به همراه داشته باشید (با رعایت قوانین مربوط به حمل حداکثر ده هزار یورو برای هر مسافر).

معمولاً فروشگاهها اسکناس‌های 500 و 200 یورویی و حتی بعضاً 100 یورویی را قبول نمی‌کنند. خریدها معمولاً با کارتهای بانکی صورت می‌گیرد و درشت ترین اسکناس رایج 50 یورویی است.

توصیه می‌شود هیئت‌های تجاری و اقتصادی قبل از انجام هرگونه کار بازرگانی با هلند از خدمات، اطلاعات، راهنمایی و مشاوره‌های بخش اقتصادی سفارت بهره مند گردند.

هتل های مناسب و شرایط اسکان موقت برای ایرانیان:

هتل مناسب بسته به بودجه افراد تعریف متفاوتی دارد ولی

انواع هتل‌ها با درجات و قیمتهای گوناگون در سایت‌های booking.com، hotels.com و tripadvisor.com قابل جستجو و رزرو هستند. معمولاً مجموعه هتل‌های زنجیره ای ibis و هتل های  خانواده ایبیس، نووتل و آکور هتل در اروپا جزو هتل های ارزان قیمت و نسبتا مناسب هستند

مسیرهای مناسب سفر:

پرواز مستقیم ایران ایر از تهران به آمستردام بهرتین مسیر هوایی است ولی در حال حاضر بدلیل مشکلات لجستیک انجام نمی شود . سایر پروازهای غیر مستقی از ایران به هلند از مسیر کشورهای ترکیه ، قطر، امارات ،  آلمان و اتریش و ... وجود دارد  

فرودگاه های بین المللی:

اسخیپول آمستردام ، آیندهون و روتردام 

ایستگاه های راه آهن:

شبکه راه آهن هلند در سراسر این کشور پراکنده است و همه شهرها دارای ایستگاه قطار هستند. بزرگترین ایستگاههای مرکزی قطار هلند، در اوترخت، آمستردام، روتردام، لاهه (دنهاخ)، اسخیپول، لیدن و آیندهون قرار دارند. شرکت راه آهن هلند NS است و بلیط‌های قطار از طریق سایت آن به آدرس https://www.ns.nl/en قابل تهیه است.

برای استفاده مکرر از قطار می‌توان از کارت OV (مشترک با اتوبوس، مترو و تراموا) نیز استفاده کرد. بهای فعلی این کارت، هفت و نیم یورو است که البته قیمت آن معمولاً هرساله اندکی افزایش می‌یابد. این کارت را می‌توان از ایستگاههای قطار، بعضی مغازه‌ها و سوپرمارکتها و دستگاههای موجود در ایستگاههای اتوبوس تهیه کرد. اطلاعات و مقررات مربوط به این کارت در سایت شرکت مربوطه به آدرس https://www.ov-chipkaart.nl قابل ملاحظه است.

پایانه های مسافرتی بین المللی:

مهمترین و معروفترین فرودگاه بین‌المللی هلند، فرودگاه اسخیپول (آمستردام) است. شهرهای آیندهون، روتردام، خرونینگن و ماستریخت نیز دارای فرودگاه بین‌المللی هستند.

اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه:

- انواع سیم کارت‌های دائمی و موقت با بسته‌های مختلف اینترنت قابل تهیه است. بهترین اپراتورهای موبایل T-mobile و KPN و Simple بهترین سرویس‌دهنده اینترنت Ziggo است. برخی از دیگر اپراتورهای فعال در هلند عبارتند از: Lebara، vodafone، Youfone، TELE2 و غیره

شماره تلفن های ضروری:

- تلفن فوریتهای پلیس، آتش نشانی و آمبولانس (و تصادفات): 112

درصورت وقوع جرم، تصادف و حوادث یا در مواقعی که جان کسی در خطر باشد، از طریق تماس با شماره ۱۱۲ برحسب نیاز نسبت به اعزام آمبولانس، آتش نشانی یا پلیس اقدام می‌شود.

تمامی تلفنهای موبایل حتی اگر دارای اعتبار کافی هم نباشند، به طور مجانی می‌توانند در مواقع ضروری با شماره ۱۱۲ تماس بگیرند.

- شماره تلفن پلیس برای موارد غیر اضطراری، شکایات یا اعلام وقوع هرگونه جرم ازجمله کلاهبرداری‌های اینترنتی: 09008844

منابع: