معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مجارستان

تعرفه های واردات:

برای کالاهای به مقصد مجارستان : ۲۷ درصد برای اکثر کالاها - ۱۸ درصد برای محصولات خاص مانند محصولات نانی،سرویسهای اینترنتی و اقامت تجاری - ۵ درصد برای گوشت خام مانند خوک،گوساله،مرغ،ماهی و محصولات لبنی

 

نرخ مالیات بر ارزش افزوده(درصد):
8%
کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده:

بطورکلی همه کالاها و خدمات شامل مالیات بر ارزش افزوده میشوند. البته با توجه به قوانین، برخی از خدمات از پرداخت مالیات معاف اند. مانند خدمات پزشکی ، خدمات حقوقی و نیز اجاره مکان های مسکونی و اداری در صورت دارا بودن شرایط شرکت صاحب این املاک ...

انواع مالیات و مکانیزم های اجرا:

هر شخص حقیقی ( بالاتر از 18 سال ) و حقوقی ( شرکت ، موسسه ، بنیاد و ...) موظف است میزان در آمده و هزینه های خود را به صورت سالانه یا هر 3 ماهه به سازمان مالیاتی مجارستان موسوم به NAV  ، به صورت الکترونیک اظهار نماید. افراد یا شرکت ها میتوانند وارد قرارداد ویژه شوند و مبلغ ثابتی را ماهانه یا سالانه به این سازمان پرداخت کنند. و در اینصورت ،از بررسی مالیاتی معاف خواهند شد. ولت با این روش مشوق برای پرداخت قانون مالیات را فراهم کرده است و از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف می باشد.

معافیت های مالیاتی (برای صادر کنندگان و سرمایه گذاران خارجی):

آژانس حمایت از صادرکنندگان مجارستان HEPA مشوق و حمایت های مختلفی را به صورت دائمی و در موارد به صورت دوره ای و مقطعی برای صادر کنندگان کالاو خدمات در نظر می گیرد. بانک حمایت از صادرات و واردات موسوم به اگزیم بانک در خصوص تامین وام جهت خرید کالا و صادرات آن به کشورهای هدف به ویژه برای خارج از حوزه اتحادیه اروپا ، بسته های حمایتی را برای صادرکنندگان ارائه می کند. در موارد دیگر چنانچه کارخانه یا کارگاه تولیدی در منطقه آزاد یا منطقه ویژه اقتصادی قرار داشته باشد به طورکلی از پرداخت مالیات های مربوط به واردات ، ساخت و صادرات معاف خواهد بود و کلیه فعالیست های تولیدی با عنوان منشاء خارجی در نظر گرفته می شوند. در هنگام فروش محصولات چه در بازار مجارستان و چه مستقیم به خارج ، محصولات ارزش گذاری میشوند و مالیات های مرتبط با تعرفه ترجیحی در آن زمان پرداخت می گردد. مزیت این سیستم عمدتا در آن است که تولید کننده و صادر کننده برای مدت طولانی از پرداخت مالیات معاف است و این مبالغ از نقدینگی را در روند تولید به کار می گیرند.

اسناد حمل و موارد مورد نیاز برای واردات:

بخش از این اسناد توسط کشوهای صادرکننده ( مانند ایران ) و بخش دیگر توسط ارگان های دولتی مجارستان صادر می شود. در بخش عمومی اسناد بارنامه ، گواهی مبداء ، اسناد مالی ، مجوز صادرات از کشور مبداء  و قرارداد خرید  یا پروفرم ها مورد نیاز هستند. بسته به نوع کالا وارداتی گواهی های بهداشتی و سلامت نیز مورد نیاز است که معمولا باید به تائید سفارت مجارستان در تهران رسیده باشد. در دیگر موارد به ویژه در خصوص مواد غذایی ، شیمیایی و داروئی لازم است که گواهی تائید صلاحیت و مجوز واردات از طرف سازمان های ذیربط مجارستان صادر گردد و ضمیمه مدارک باشد. در خصوص برخی از محصولات ، مجارستان برای هر کشور میتواند سهمیه واردات در نظر بگیرد که این سهمیه هرسال یا هر از چندگاهی تجدید نظر می شود.

الزامات بسته بندی، نشانه گذاری و لیبلینگ:

چنانچه بسته بندی نهایی کالای وارداتی به مجارستان در کشور مبداء صورت گرفته باشد ، پیش از اقدام به واردات ، گواهی تائید بسته بندی باید از سازمان های ذیربط مجارستان با ارسال نمونه و گواهی آنالیز گرفته شود.

این مورد به خصوص در ارتباط با بسته بندی ، موارد خوراکی و داروئی ، آرایشی و بهداشتی می باشد. و بسته بندی دیگر محصولات مصرفی تقریبا آزاد است.پیش از ورود محصول به بازار ، مرکز پخش موظف است که نشان چسب را به زبان مجاری روی جعبه ها یا پاکت کالا الصاص کند. بسته به نوع محصول این برچسب ، دارای اطلاعات خاصی است که قبلا با اداره مالیات  و دیگر سازمان مربوطه موافقت شده باشد.

قوانین ورود موقت کالا:

کلیه مدارک ومجوزهای لازم مانند هر واردات دیگر باید انجام شود و قبل از ورود کالا به مجارستان اعلام گردد که برای کدام نمایشگاه درچه زمان و در چه محلی کالا وارد کشور می شود. معمولا مبلغ اندکی جهت انجام امور گمرکی و ترخیص دریافت می شود و صاحب کالا  به مدت 6 ماه  و حداکثر 1 سال فرصت خواهد داشت که کالا را از کشور خارج کند که باید مطابق لیست و بارنامه وارداتی باشد و خروج نیز باید به صورت رسمی از مبادی گمرکی صورت بگیرد. از طرفی وارد کننده حق فروش کالا را دارد که در این صورت پس از اعلام فروش کالا ، مبادرت به پرداخت مالیات و حقوق قانونی خواهد نمود. در موقع ورود می توان اعلام کرد  که درصد مشخصی از کالا جهت اهداء رایگان و نمونه در نظر گرفته شده است.

اقلام ممنوع و یا مشروط واردات:

کتابچه و لیست اقلام وارداتی سازمان مالیات مجارستان ،فهرست کالای اقلام ممنوعه و مشروطه را ارائه می کند.

 

تارنماهای بازاریابی و فروش کالا و خدمات:
فهرست تعرفه های ترجیحی اجرا شده با ایران:

مصداق ندارد

مهمترین کانالهای عمده فروشی و خرده فروشی و نحوه تعامل با آنها:

از طریق فروشگاههای زنجیره ای امکان پذیر می باشد.

تارنمای شرکت های تبلیغاتی و ترویجی فعال قابل استفاده برای مراجعین ایرانی:
فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای:

مهم ترین فروشگاه های این کشور برند های خارجی و عمدتا وابسته به آلمان ، انگلیس و اتریش و برخی نیز داخلی هستند. فروشگاه های مانند LIDEL ,ALDI,AUCHAN,METRO ,PRIMA ,SPAR,COOP  از عمده ترین فروشگاههای زنجیره ای و بیشترین مراجعات را دارند.

مجوزهای لازم برای واردات:

دردست بررسی است.