معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

شیلی

استانداردهای لازم برای واردات محصولات کشاورزی و موادغذایی:

ورود هرگونه محصولات کشاورزی با هسته به شیلی از طریق مسافران ورودی ممنوع است. قوانین سختگیرانه ای در این زمینه در فرودگاه اعمال می شود. ضروری است بمنظور صادرات محصولات کشاورزی از طریق سفارت این کشور در تهران هماهنگی لازم صورت پذیرد.  

استانداردهای لازم برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی:

وزارت بهداشت شیلی و در کنار آن انستیتوی بهداشت عمومی ISP بر واردات دارو به شیلی نظارت دارند. ضمانت کیفیت و اثربخشی آن در واردات دارو مد نظر است. بر اساس قانون شیلی، انستیتوی بهداشت عمومی ISP یک مرجع دولتی است که بر واردات دارو و نیز تولیدات دارو در داخل کشور نظارت دارد و تولید کنندکان می بایست داروی تولیدی خود را نزد این سازمان ثبت نمایند. 

استانداردهای لازم برای واردات لوازم خانگی و الکترونیکی:

بنابر قوانین موجود، عوارض کلی 6 درصد، سایر عوارض نظیر هزینه طبقه بندی، عوارض مازاد، عوارض کالاهای لوکس، مالیات بر ارزش افزوده 19 درصد، تعرفه ها بسته به ارسال بار بصورت FOB  و یا CIF متغیر خواهند بود.   

استانداردهای لازم برای واردات محصولات صنعتی/معدنی:

واردات محصولات معدنی بسته به تعامل با وزارت معدن و در کنار آن کمیسیون مس شیلی است. شیلی اولین تولید کننده مس در جهان و دومین تولید کننده لیتیوم در سطح جهان است. سهم این کشور در بازار جهانی مس 28 درصد و بازار جهانی لیتیوم 23 درصد است. تولید مس این کشور در سطح 5/79 میلیون تن و تولید لیتیوم 12/6 هزار تن اعلام شده است. سایر منابع معدنی نیز در این کشور وجود دارند. انجام هرگونه صادرات منابع معدنی به شیلی نیاز به اخذ مجوز از وزارت معدن این کشور دارد. 

استاندارد و قوانین قرنطینه:

مسئولیت قرنطینه کالا در شیلی با اداره گمرک این کشور است. قوانین قرنطینه بسته به نوع کالا نظیر مواد غذائی، دام، مواد شیمیائی و غیره متفاوت است و در صورت لزوم می بایست به شرح قوانین گمرک در ردیف خاص آن کالا مراجعه نمود. از سوی دیگر در شرایط حاضر موضوع قرنطینه افراد، با توجه به همه گیری کرونا از سوی وزارت بهداشت شیلی اعمال می گردد که قوانین جدیدی در این رابطه وضع شده است.  

موافقتنامه های دوجانبه قرنطینه با ایران:

فاقد مورد خاص؛ 

دفاتر و نمایندگان ناظر ایرانی در محل:

فاقد مورد خاص؛