معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مهمترین اقلام صادراتی - برزیل

شاخص:
کشاورزی، دامپروری و شیلات
نام کالا:
ذرت، سویا، شکر، کنجاله سویا، روغن سویا، آرد سویا، گوشت گوساله و گوشت مرغ
حجم مصرف:
مصرف کودهای شیمیایی برزیل در مجموع 40 میلیون تن بوده که کود اوره، کود فسفات و کود پتاسیم به نسبت مشابه ترکیب و در کشاورزی استفاده می شوند. در حال حاضر برزیل بیش از 7 میلیون تن کود اوره وارد می کند که این میزان بسته به حجم کشاورزی تا 13 میلیون تن نیز قابلیت افزایش را دارد.
حجم تولید:
تولید محصولات کشاورزی عمده صادراتی برزیل از جمله ذرت، سویا و شکر به بیش از 330 میلیون تن در سال 2023 بالغ گردیده است.
حجم واردات:
مجموع واردات برزیل به 272.6 میلیارد بالغ گردید که افزایش 24.2 درصدی نسبت به سال 2021 داشت. کودهای شیمیایی، محصولات صنعتی، لوله های ترمیونیک، ترکیبات آلی- معدنی، نفت خام، قطعات و لوازم جانبی خودرو، داروها و محصولات دارویی مهمترین کالاهای وارداتی بوده اند.
حجم صادرات:
وزارت توسعه، صنعت، تجارت و خدمات برزیل آمار تجارت خارجی این کشور در سال 2022 میلادی را منتشر نمود که بر اساس آن، صادرات برزیل طی این مدت به 334 میلیارد دلار رسیده و نسبت به سال قبل افزایش 19 درصدی داشته است. نفت خام، سویا، سنگ آهن، گوشت، فولاد و غلات مهمترین کالاهای صادراتی بوده اند.
حجم واردات ازایران:
صادرات عمده جمهوری اسلامی ایران به برزیل شامل محصولات پتروشیمی و در صدر آن کود اوره است. ایران توانست در سال 2022 بیش از یک میلیون و هشتصد هزار تن به ارزش حدود یک میلیارد و دویست میلیون دلار کود اوره به برزیل صادر نماید و در جایگاه اول صادرکنندگان این محصول به برزیل قرار گیرد. برای سال 2023 پیش بینی می گردد میزان صادرات اوره ایران به برزیل بیش از یک میلیون و دویست هزار تن باشد.
حجم صادرات به ایران:
آمار تجارت دوجانبه در پایان سال 2022 نسبت به سال قبل با بیش از 120 درصد افزایش به میزان بیش از شش میلیارد دلار رسیده‌است. کشور برزیل به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران در حوزه تبادلات اقتصادی به ویژه تامین امنیت غذایی مطرح می‌باشد. لازم به ذکر است برزیل تامین کننده حداقل 45 درصد کالاهای اساسی مورد نیاز ایران است. به دلیل اهمیت بحث امنیت غذایی برای کشورمان، واردکنندگان ایرانی در سال 2022 توانستند مجدداً در رتبه نخست خریداران ذرت از برزیل قرار بگیرند. حجم خرید ذرت از برزیل با حدود 6.6 میلیون تن و به ارزش دو میلیارد دلار بالاتر از کشورهایی چون ژاپن، اسپانیا و مصر بوده است. در زمینه دانه سویا نیز ایران رتبه چهارم بعد از کشورهایی چون چین، اسپانیا و تایلند را دارد. میزان واردات ایران 2.254 میلیون تن به ارزش 1.35 میلیارد دلار بوده است. در خصوص دیگر محصولات کشاورزی و دامی مانند شکر (جایگاه دوازدهم)، کنجاله سویا (جایگاه دوازدهم)، روغن سویا (جایگاه پنجم) و گوشت گاو (جایگاه 50 در بین 179 کشور) نیز ایران از واردکنندگان اصلی این محصولات از برزیل به شمار می‌رود.
متوسط قیمت فروش درکشور:
معمولا قیمت فروش اوره در بازار داخلی برزیل حدود 200 دلار بالاتر از قیمت جهانی محصول بوده و بعد از ترکیب اوره با دیگر کودهای مورد نیاز در کشاورزی، به مصرف کننده نهایی فروخته می شود.
برندهای مطرح درکشور:
ADM do Brasil - Bunge Alimentos S.A - Cargil Agricola SA - Louis dreyfus commodities Brasil S.A. -- Cofco international
>کشورهای صادر کننده به کشورمتوقف فیه:
چین با 60.7 میلیارد دلار نخستین صادر کننده کالا به برزیل می باشد. ایالات متحده آمریکا (51.3 میلیارد دلار)، آرژانتین (13.1میلیارد دلار)، آلمان (12.8 میلیارد دلار)، هند (8.9 میلیارد دلار)، روسیه (7.9 میلیارد دلار) کره جنوبی، کانادا، ایتالیا و عربستان (5.3 میلیارد دلار) دیگر مبادی عمده صادرات کالا به برزیل بوده اند.
کشورهای وارد کننده به کشورمتوقف فیه:
کشورهای چین (89.4 میلیارد دلار)، آمریکا (37.4 میلیارد دلار)، آرژانتین (15.35 میلیارد دلار) و هلند (11.9 میلیارد دلار)، اسپانیا، شیلی، سنگاپور و مکزیک مهمترین مقاصد صادراتی برزیل بوده اند.
سال:
2023
شاخص:
کشاورزی، دامپروری و شیلات
نام کالا:
ذرت، سویا، شکر، کنجاله سویا، روغن سویا، آرد سویا، گوشت گوساله و گوشت مرغ
حجم مصرف:
حجم تولید:
حجم واردات:
حجم صادرات:
صادرات برزیل در ده ماه اول سال 2021 به 235 میلیارد دلار رسید که افزایش 36 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2020 داشته است. سویا، سنگ آهن، نفت خام، شکر گوشت گوساله، کنجاله سویا، سلولز، دانه قهوه و گوشت مرغ مهمترین کالاهای صادراتی بود.
حجم واردات ازایران:
206 هزار تن
حجم صادرات به ایران:
ذرت با 2.489 میلیون تن به ارزش 538 میلیون دلار و سویا با 1.244 میلیون تن به ارزش 517 میلیون دلار مهمترین کالاهای صادراتی برزیل به ایران در ده ماهه اول سال 2021 بودند. صادرات شکر در سال 2021 رشد قابل توجهی داشته است و در ده ماهه اول سال به 256 میلیون دلار رسیده است. کنجاله سویا، روغن سویا، آرد سویا، گوشت گوساله، گوشت مرغ و دارو دیگر کالاهای مهم صادراتی برزیل به ایران می باشند.
متوسط قیمت فروش درکشور:
برندهای مطرح درکشور:
ADM do Brasil - Bunge Alimentos S.A - Cargil Agricola SA - Louis dreyfus commodities Brasil S.A. -- Cofco international
>کشورهای صادر کننده به کشورمتوقف فیه:
کشورهای وارد کننده به کشورمتوقف فیه:
کشورهای چین (77.4 میلیارد دلار)، ایالات متحده آمریکا (25.2 میلیارد دلار)، آرژانتین (9.9 میلیارد دلار)، هلند، شیلی، اسپانیا، کره جنوبی و سنگاپور مهمترین مقاصد صادراتی این کشور بوده اند.
سال:
2021
منبع: